Ležal na posteli. Uvedomil si to až potom, keď mu hrdlo prikazovalo kašľať, no hrudník odmietal spolupracovať. Počkal, kým vlna bolesti obmyje telo a konečne sa stratí ako tá predošlá. Potom sa pokúsil otvoriť oči. Trochu sa mu to podarilo, no viac nešlo. Stavil by sa, že má na každom viečku aspoň zopäť jačmeňov. Telo ho bolelo, akoby na ňom nejaký začiatočník nacvičoval trial. Zapchatým nosom sa usiloval vdýchnuť vôňu perín. Čosi mu našepkávalo, že to tak robieva. No zbytočne. Necítil nič, nedalo sa mu ani len dýchať, len akosi chrčal ústami, čo ešte viac drásalo pichľavé hrdlo.

Vnímal len bolesť tela a netušil, čo ju mohlo zapríčiniť. No bol pokojný. Možno až príliš. Spokojne ležal a vychutnával si tento pocit ako vtedy, keď ho v škole postrčili zo schodov a on padal priam nekonečne dlho. A keď dopadol, nevnímal nič, len vlnu bolesti. Presne tak ako pred chvíľou. No potom to prišlo. Dokonalý pocit ležania a gravitácie, ktorá ubolené telo púta oveľa pevnejšie. Lenže na nijakú školu, na žiadne zlomyseľné tváre či tvrdé schody si nepamätal.

„Liam?“ začul celkom pri uchu. Pokrútil nosom, akoby mu naň sadla muška. Uvedomil si, že aj ten ho bolí...
Prívetivý hlas trpezlivo zopakoval: „Liam...“
Na čele zacítil chladnú dlaň. Bože, aký príjemný bol dotyk chladnej dlane na horúcom čele!
Zdalo sa, že majiteľ dlane i hlasu čaká reakciu. Liam čosi zamrmlal.
„Ako sa cítiš?“
Ruka zmizla, hlas bol ďalej, matrac oťažel. Dovtípil sa, že si muž sadol na posteľ. Pokúsil sa otvoriť oči. Opäť snaha nebola korunovaná uspokojivým výsledkom. Cez škáročku sa zostrovalo biedne.
„Zdá sa, že nie najlepšie, chlapče,“ hlas pozmenil dobrosrdečný úsmev, „neboj sa. Postaráme sa o teba, onedlho sa budeš cítiť skvele.“
Konečne sa mu podarilo ako-tak zaostriť. Muž mal dlhé vlasy a vznešenú tvár. Alebo aspoň niečo, čo si Liam pod vznešenou tvárou v tej chvíli predstavoval.
„Mám z teba radosť. Teším sa na spoluprácu. Fakt sa teším.“
Liam ničomu nerozumel, ale jediné, čomu sa bol v tej chvíli ochotný venovať, bol spánok.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár