Som veľmi pracovitý a pravidelne si plním povinnosti. To preto sa mi absolútne nechcelo napísať ďalšiu recenziu, hoci som všakovakých noviniek zo sveta jogurtov (noviniek pre mňa a už ste si hádam zvykli, že jogurtom je u mňa trebárs aj puding) odvtedy požral kopec a tiež som sa k nim chcel vyjadriť... Proste, nebolo toho, kto by to aj napísal. A teda ďalšiu recenziu na jogurt prihadzujem až teraz.

Ide o výrobok Šmolkovia alebo Šmoulové od ostravskej firmy Peyo. Božemôj! Niečo tak odporné som už dlho nežral! Zrovna totok ma donútilo sadnúť a napísať túto recenziu.
Zaujal ma téglik (tuším takto ste ma to tu učili) – hlavne jeho modrá farba, obrázok šmolka a nápis Šmolkovia. Povedal som si – to musím skúsiť!
Nemal som poňatia, ako bude jeho obsah chutiť. Vraj tutti-frutti. Okej, tak sa volá náš socialistický mechanický odšťavovač, tak dajako som tuším videl v Taliansku sa volať ovocinárstvo, ale ovocie je pre mňa široký pojem na to, aby som vedel, ako to, dočerta, môže chutiť! Odkedy som vložil do vozíka tento výrobok, nemohol som sa v obchode na nič sústrediť, len som prihodil zopár pív a šiel som k pokladni.
Hneď po príchode domov som sa na jogurt vrhol. Už pri obliznutí toho oného navrchu sa mi zdvihol žalúdok a vravím si: Essassúúú, toto je čelindž, Ulrik, čelindž!“
Fakt som dúfal, že hmota vo vnútri bude modrá. Aspoň trošku modrá. Drobné želé kúsky hádzali kadejaké farby, ale modré tam nebolo absolútne nič! Toto bol môj ksicht - .
Zavrel som oči a dal som si prvú lyžičku.
Odporne škrobová hmota s mäkkými drobnosťami, čo mi v ústach pripomínali chrupky mačiatka PLUS – nechutne saturovaná chuť. Brutálne preafektovaná chuť. Odporne krikľavá chuť. Humusne cukríkovo-multivitamínovo-nezdravo-presladená-zvýrazňovačková chuť!

Hneď po požití jogurtu som si otvoril pivo, mamka mi povedala, že sa poseriem, povedal som, že možno práve to potrebujem a rozhodol som sa, že výrobkom Šmolkovia alebo Šmoulové od Peya sa už nikdy nepotrestám.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  2. 3. 2012 18:33
nemôžem sa prestať smiať si zošmouloval!
 fotka
poem  2. 3. 2012 18:41
 fotka
radiophonic  2. 3. 2012 22:26
Ty si to fakt chcel domodra?
 fotka
ulrik  3. 3. 2012 21:02
@radiophonic tak asiže, však šmolko tak šmolko ne? veď aj šmolkova zmrzlina je šmolkova lebo je modra, tak som dúfal, že aj jogurt bude, no :/
Napíš svoj komentár