Vraj ak niečo chcem, celý vesmír sa spojí, aby som to dosiahla. Hviezdy, hviezdičky, Mesiace, dúhy, planéty, rakety i mimozemšťania. Podajú si ruky, zakopú sekeru, vyfajčia cigaru. Zraz je dohodnutý na planéte B612, s kvetinkou a ovečkou v krabičke.

Teraz sa cítim silná. Teraz, keď mám týchto spojencov. Kráľ, Márnivec, Pijan, Biznismen, Lampár, Zemepisec, Letec. Držia nado mnou vraj dáždnik a chránia pred meteormi.

Keď vraj niečo chcem....... rada by som tomu verila. Že stačí chcieť, tak veľmi, tuho zažmúriť oči, stisnúť pery, zaťať päste. Myslieť na najkrajšiu spomienku a vraj poletím ako Peter. Zachránim deti, porazím Hooka, roztikám hodinky a nebudem mať strach pred časom.

Znamená to, že Vesmír mi dá silu? Alebo hotovú vec mi zabalí do farebného celofánu a previaže stužkou? Ja mu pošlem ďakovný telegram a tým je vec uzavretá? Chcem to, tak to dostanem?

Škoda, že mi to makovica nechce prijať. Stále sa búri, kladie si prekážky, vety začína slovíčkom "Ale..." a pri chôdzi prepletá nohami a potkýňa sa o vlastné.

Raz to však možno prekypí, vyleje sa zo mňa tá zbabelosť a ja buchnem päsťou do stola a dupnem nohou tak, že ma začujú v siedmom chotári!

......... a v nedeľu ráno budem s nadšením trhať farebný celofán.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
kemuro  14. 9. 2009 23:31
..pravda, do nedele je času habadej. a koľko sa toho udeje
 fotka
leiasolo  14. 9. 2009 23:42
Sila je všade naokolo...
 fotka
anthvillie  15. 9. 2009 00:16
...nepozerala si nahodou The Secret?
 fotka
dhampir  15. 9. 2009 12:41
ak sa budeš riadiť výrokom"



"kde je vôla tam je cesta"



dosiahneš všetko čo chceš
Napíš svoj komentár