Existujú príbehy, ktorým pointa chýba. Zápletka sa nestihla zauzliť a cesty sa už na začiatku zbiehajú. Nikoho nezaujíma, že kráľ má troch synov či dcéru, ktorá má radšej soľ ako jeho.
Je to tam, ale nemá parametre na opravdivú historku. Dcéra nie je dosť papuľnatá, princezná nadržaná, syn odvážny a rybka dostatočne zlatá.

Na titulné strany sa nedostanete púhym kýchnutím, musíte si minimálne vypľuť pľúca a následne nesmiete zomrieť, ale zázračne ďalej žiť. Alebo aspoň predstierať, že žijete.
A keď ste už tam, držte sa ako kliešte, nenechajte sa natierať mydlovou vodou ani vytáčať proti smeru hodinových ručičiek.

Aspoň to nás učili, tak sa správať, inak sa usmievať, hlavu doprava, tváriť sa ako kameň, hlavne sa driapať. Keď ostaneš na zemi a nepocítiš hlad po výškach, si zbabelec a malý človek, ak vôbec človek. Ani nie čudák, pretože čudákov má svet rád. Tých si už obľúbil. Teraz sú na muške tí, ktorí majú na raňajky chlieb s džemom a večer o 9-tej sú už doma.

Ľudia s príbehmi, ktorých hlavná myšlienka je slabo osvetlená reflektormi. Nechodí po červenom koberci a neškerí sa do objektívov. Jej jedinou chybičkou krásy je, že sa narodila iba s dvoma nohami, dvoma rukami, jednou hlavou a piatimi zmyslami. Najväčšia anomália je asi žiadna anomália...

 Blog
Komentuj
 fotka
idea  11. 12. 2009 10:17
skvely blog! suhlasim...zial
Napíš svoj komentár