Nedávno som sa zamýšľal nad nápadom zverejniť nejaké štatistiky veľkých webov na slovenskom internete v rýchlosti načítania. Štatistiky som spravil, ale výsledky nie sú najpríjemnejšie. Birdz je na poslednom mieste Aby som upresnil, zameral som sa na najväčšie a najznámejšie weby a teda AZET, BOOOM a BiRDZ, ktorý o niekoľko rokov bude aj návštevnosťou konkurovať najnavštevovanejšiemu webu...

Keďže najväčšiu záťaž robí databáza, zameral som sa na zobrazenie správ a odpísanie na jednu správu. Robil som takisto štatistiky, otázky som rozposlal aj náhodným užívateľom, aj všetkým známym, ktorí netušili, o čo sa jedná. Dokopy bolo oslovených 405 užívateľov internetu z celého Slovenska a dvaja Česi. Tak sa pusťme do štatistík:

Čo sa týka dizajnu, na prvom mieste je bezkonkurenčne Birdz (79%), na druhom AZET (14%) a na treťom BOOOM so starým obnoseným dizajnom (7%).

Prehľadnosť webu a spôsob prístupu k správam - prvenstvo takisto patrí Birdzu (57%). Na druhom mieste je BOOOM (27%), potom AZET (16%).

Najhoršie však Birdz dopadol v téme času načítania stránky. V rýchlosti je teda Birdz ďaleko za dinosaurami. Na prvom mieste sa objavil AZET (67%), na druhom BOOOM (39%). Birdz (4%) však zaostáva, ale vzhľadom k počtu užívateľov verím, že sa pohne smerom vyššie.

Štatistiky boli vykonávané medzi užívateľmi vo veku od 13 do 27 rokov. Dúfam, že vás táto informácia zaujala. V budúcnosti plánujem zverejniť aj ďalšie..

 Test
Komentuj
 fotka
tomas  31. 7. 2008 16:47
Pekny test, len tam chyba nejako celkove vyhodnotenie...
 fotka
hajzelodkosti  31. 7. 2008 22:24
som zvedavy ako si dosiel na tie % ... to viem aj ja napisat hentomu dam tolko a tolko skus to viac odvovodnit ... dost chabe..
 fotka
tomino  31. 7. 2008 22:33
nech sa paci, mozes si naprogramovat skriptik, poziadat ludi, aby hlasovali a mozes zverejnit.. nie som proti
 fotka
misho777  1. 11. 2008 00:31
no zaujimave visledki...a celkom aj ocakavane visledki...podla mna to je dobre
Napíš svoj komentár