Myslím, že na birdzi sa ich nájde dosť, veď oni sa sami prihlásia v príspevkoch

Myslíte si, že lietadlá, počítače, kompasy atď. niekto cielene navrhol a skonštruoval. A súčasne tvrdíte, že ľudské telo, ktoré je neporovnoteľne zložitejšie než akékoľvek dnešné technické zariadenie, sa objavilo dôsledkom náhodnej biologickej evolúcie,

Tvrdíte, že je potrebné pochybovať o všetkom, okrem evolúcie.

Tvrdíte, že život vznikol z neživej chemikálie, ale súčasne dôrazne vylučujete zmŕtvychvstanie Ježiša.

Nedáte 10 $ na futbalovú stávku, pretože viete, že šance na výhru sú malé. No nezdráhate sa dať svoju dušu do stávky popieraním posmrtného života a riskovať večné zatratenie.

Vravíte, že mimoriadne tvrdenia si vyžadujú dôkazy. No tvrdenie, že Boh neexistuje, neviete dokázať a vôbec Vám to neprekáža.

Myslíte si, že ateisti, ktorí konvertovali ku kresťanstvu, boli buď oklamaní, pomýlení alebo nikdy neboli „skutočnými ateistami“

Myslíte si, že svetonázor kresťanov je menejcenný, lebo veria v jedného Boha, no vlastný svetonázor považuje za nadradený, lebo neveríte v žiadneho Boha.

Neviete, či Tereza bola matka alebo sestra, ale dokážete si spomenúť na plné mená aspoň piatich pedofilných kňazov v USA.

Boli ste sklamaný zistením, že nie všetci kresťania pochopili každé slovo v Biblii doslova.

Myslíte si, že Biblia je beletria a Da Vinciho kód“ je dokumentárny film.

Dokážete nájsť zmysel v tejto vete:
Biblia je hrubá kniha. Pán prsteňov je hrubá kniha.

Radšej by ste verili v hobitov, alfov, škriatkov , než v Ježiša.

Pociťujete nevôľu, ak musíte rešpektovať kresťanov napriek Vašim argumentom dotýkajúcich sa skutočnosti, či Boh existuje. Zároveň ste presvedčený, že kresťania nevedia používať mozog.

Domnievate sa, že používať mozog znamená byť ateistom.

Ste presvedčený, že každý kresťan, ktorý napísal knihu o kresťanstve, to urobil pre peniaze a súčasne každý ateista, ktorý napísal knihu o ateizme, to urobil pre vzdelávanie más.

Nemôžete uveriť udalosti spred 2000 rokov, pretože „nikto si nemôže byť istý, čo sa vlastne stalo, ale ste veríte, že náboženstvá boli vynájdené před 5000 rokmi vládnucimi triedami, aby udržali ľudí na uzde.

Myslíte si, že otázky typu aku „Môže Boh vytboriť štvorcový kruh“ alebo „Môže Boh stvoriť kameň tak ťažký, že ho ani on sám nezdvihne“, majú kľúčový význam pre kresťanov.

Nazývate Ježiša „Ješua“ a Boha „Jahve“, aby ste naznačili, že sa ničím nelíšia od Molocha alebo Baala.

Ste hrdý na to, že nemáte predsudky, na rozdiel od tých hlúpych chamtivých šialených a agresívnych kresťanov.

Myslíte si, že zločiny a hriechy niektorých kresťanov (inkvizícia, konquista, pedofilní kňazi atď.), ktorí jednali v rozpore s učením Krista, zdiskreditovali kresťanstvo všeobecne, ale zločiny ateistov ako Hitler alebo Stalin, sú v súlade s ateistickou doktrínou neexistencie morálky a vylučujete, že by akýmkoľvek spôsobom vrhali tieň na ateizmus.

Urážate Boha napriek tomu, že nie je.

Myslíte si, že astronomická veľkosť Vesmíru vyvracia existenciu Boha (Akokeby Boh mohol existovať iba v malom Vesmíre)

Ste odhodlaný pustiť sa do teologické sporu na obranu existencie Baby Jagy alebo ružových jednorožkýň.

Ste si istý, že máte viac dôkazov o existencii Baby Jagy a ružových jednorožcov jako o existencii Boha.

Tvrdíte, že kresťanská viera je slepá, no prehliadate, že viera v neexistenciu Boha je rovnako slepá.

Popierate tvrdenie, že veríte v neexistenciu Boha a tvrdíte, že vy len neveríte v existenciu Boha (ako keby bol medzi tými dvomi polohami rozdiel!)

Myslíte si, že pochádzate z opíc.(Popremýšľajte o tom!!!)

Myslíte si, že pochádzate z opice, no máte chuť zabiť každého, kto vás k nej prirovná.

Myslíte si, že ak sa bude musieť na školách vyučovať teória inteligentného dizajnu, potom by bolo logické doplniť ju aj o teóriu bociana.

Domnievate sa, že dokážete zaostalým a hlúpym kresťanom vysvetliť ich vlastné náboženstvo vymenovaním zoznamu biblických rozporov.

Píšete „Boh“ s malým písmenkom a myslíte si, že rovnako s malým by sa mali písať aj Vianoce (z angl. Christmas), ale nerobí Vám žiadny problém písať názvy planét písmenom veľkým (Jupiter, Venuša, Merkur) alebo aj názvy dni v týždni v angličtine (Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday).

Tvrdíte, že neexistujú žiadne absolútne kategórie dobra a zla. Zároveň ale tvrdíte, že kresťanstvo je – zlo.

Viete, že náboženstvo plodí násilie a presviedčate o tom všetkých pri akejkoľvek príležitosti, no prehliadate vedou potvrdené fakty, že násilie na televiznych obrazovkách a satanská muzika v štýle black metal a death metal podnecuje ľudí k násilníckemu bezcitnému surovému správaniu.

Myslíte si, že slovné spojenie „rozumný kresťan“ je vo svojej podstate rozporom.

Napriek krvavej histórii ateistických vlád a spoločenských systémov (francúzska revolúcia, fašizmus, komunizmus), zastávate názor, že ateistický štát prinesie toleranciu a mier.

Myslíte si, že kresťania veria v Boha preto, lebo nechcú ísť do pekla.
Kráčate cestou do pekla, v ktoré neveríte.

Myslíte si, že kazatelia a ďalší dobrí kresťania, ktorí vám prinášajú zvesť o Bohu a kresťanstve, tak robia len za účelom získania peňazí od Vás a pre nič iné.

Súhlasíš s tvrdením: „Keby Boh bol, bolo by lepšie, keby On nebol.

Nemáte problém popriať si so slovným spojením "bodaj by...". (Boh daj aby...). Iba do tejto chvíle, kedy ste si prečítali, čo to slovné spojenie znamená. A preto sa mu budete vyhýbať. Ako čert krížu.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
myschka  15. 5. 2014 19:55
To si písal ty?
 fotka
tobago  15. 5. 2014 20:03
@myschka
Áno, podobných článkov mám viacej, ale na birdzi som uviedol len tie, na ktoré najviac reagovali...
 fotka
luxie  15. 5. 2014 20:05
@myschka Sure. 2 roky skladoval tento skvost.

» m.aktuality.sk/diskusia/220284...
 fotka
tomiq254  15. 5. 2014 20:27
Tak teraz si im dal Teraz sa tu neukáže ani jeden sú mimo.
 fotka
tobago  15. 5. 2014 20:31
@tomiq254
Tu nejde o to...jednoducho by sa mali zamyslieť nad sebou.
 fotka
biancadetolle  15. 5. 2014 20:44
Bohu vďaka, že som si tento článok prečítala...síce nedozvedela som sa nič nové, ale aj tak ma teší
 fotka
miraculeux  15. 5. 2014 22:10
super blog.
 fotka
aprilynne  15. 5. 2014 23:09
ďakujem
 fotka
takatah  16. 5. 2014 01:20
Som ateistka, a mala som obdobia keď som rada zadrapovala do kresťanov, ale prešlo ma to.

Uvedomila som si, že pre vás je boh vykúpeným z tohto škaredého sveta, máte pocit, že vás bude mať vždy niekto za každých okolností rád, máte pocit, že sa máte koho opýtať keď si nie ste istý čo je zlé a čo dobré, máte koho prosiť o odpustenie a komu ďakovať za svoje šťastie. Ste ako deti stratené v púšti, volajúce o pomoc, ktoré nevidia, že aj nádherné veci môžu vzniknúť z niečoho jednoduchého a nemusí byť za tým vždy len nejaké to nadprirodzené hogo-fogo. Nechcete sa zmieriť s tým, že svet je niekedy krutý, a že človek zomiera sám.

Všetci sme ľudia a každý z nás sa nejak musí brodiť životom, práve to, že sa otrasní ľudia nájdu aj medzi kresťanmi aj medzi ateistami dokazuje, že to že veríte v niečo (čo je podľa vás natoľko čisté, dokonalé a spravodlivé, že len to nezbadajú len neveriace opice ako sme my) - neznamená že budete mať v živote nejaké benefity a nerobí to z vás ani láskyplných osvietencov.

Vyššie som spomenula, že vám viera pomáha sa vyrovnávať so životom. Rozumiem, mne pomáha čokoláda. Ale náboženstvo vždy brzdilo vývoj ľudstva, po morálnej aj vedeckej stránke. Pretože ohraničuje myseľ človeka, nedáva mu priestor zistiť či sú veci naozaj také zlé za aké sa všeobecne považujú, pre vás sú veci čierne a biele a koniec. Ale byť dobrým človekom je práve o tom pustiť sa do neznámych vôd, obraňovať niečo, čo sa zdá niekedy zdanlivo odpudzujúce alebo zlé. Presne týmto sa ľudstvo pomalými krôčikmi posúva ďalej.

Chceli by ste odstrániť zlo zo sveta, ale to sa nestane - pretože zlo presne definuje čo je dobro a jedno s druhým sú tesne prepojené. Aj zlé veci nás dokážu posunúť ďalej, ako veci statické.
10 
 fotka
karlotiskot  16. 5. 2014 03:00
Hehe, za toľko generalizovania by sa nemusel hanbiť ani republikánsky pastor z Texasu.

Tak ja ti tu pár vecí objasním a ušetríš si čas nabudúce. Ateizmus, je o o Bohu, ty si pod tento pojem hodil agnostikov, ignostikov, ľudí kritizujúcich kresťanstvo, alebo cirkev a neviem čo všetko ešte.
Ľudia sú rôzny, ak máš pocit, vyjadrovať sa s tým, ako vieš čo iný konajú, čo si myslia a ako sa cítia a aplikovať to na takúto veľkú skupinu ľudí, je neuveriteľná krátkozrakosť.

Oblbuješ si dosť myseľ kamarát a neboj nejdem tvrdiť, že je to kvôli tomu v čo veríš, je to len preto, že si hlúpy a preto ti stačí tak málo k tomu utvrdzovať sa v nejakom názore. Konkrétne ti stačia vlastné tvrdenia, možnosť prezentovať ich a potom zbierať pozornosť.
Nuž ale hlúposť nie je nemoc. Je to stav. Ľahko sa dá zmeniť, keď vymeníš to ako ti postačia vlastné predstavy o svete, za reálne zážitky a budeš ich chcieť riediť do viac ako len dvoch kategórií,
prezentovať sa preto, aby tvoje myšlienky len nestáli na mieste a nebál si sa v nich pohnúť len preto, že ich po čase môžu obklopiť hranice, ktoré sa by sa ti nemuseli páčiť
a miesto pozornosti sa tvoja myseľ bude zaujímať o to niečo viac,čo s pozornosťou často prichádza.
11 
 fotka
n0win0u  16. 5. 2014 03:54
velmi prchke, plytke a nekompletne myslienky

@10 pekne napisal
12 
 fotka
wosush  16. 5. 2014 04:49
Ja viem ešte jeden!

Tvrdo vystupujete proti zabíjaniu „nenarodených detí“ v akýchkoľvek prípadoch. Zároveň by ste však nazvali „Božou spravodlivosťou“ to, ak by sa Boh rozhodol tieto deti navždy uvrhnúť do horúcich pekiel za to, že neboli pokrstené.

Oh wait...
13 
 fotka
tikalok  16. 5. 2014 09:39
vyborny blog, tolko srandiciek pokope, krasa
14 
 fotka
tralalibang  16. 5. 2014 11:03
Som sa zasmiala.
Ale inak v reálnom živote dobre vychádzam s kresťanmi, mám dokonca aj veriace kamarátky. To však neznamená, že neprezentujem svoj názor. Vždy im poviem, čo si myslím o nejakej téme, ale vypočujem si aj ich pohľad.
Inak death metal nepodnecuje agresivitu, práve naopak ju tlmí. Koľko krát som bola nahnevaná na celý svet a stačila mi jedna death metalová pieseň a bola som kľudná ako baránok. Možno na niektorých to tak pôsobí, ale na mňa nie.
A áno, hociktorý systém, ktorý priniesol smrť je mnou zatracovaný, neznášam stalinizmus, fašizmus tak isto ako stredovekú inkvizíciu.
15 
 fotka
mm47  16. 5. 2014 13:35
Trubka
16 
 fotka
tobago  16. 5. 2014 16:09
17 
 fotka
tobago  16. 5. 2014 16:11
@wosush
Podarené...nuž ale taká je pravda. Tak to je 41 bod fanatickeho ateistu.
18 
 fotka
outsider  16. 5. 2014 18:23


19 
 fotka
dumbledore  21. 5. 2014 15:56
Pane Bože! TO ČO JE ZA PRAVOPIS!!!! Aha ozaj a ja nemám pri sebe ani len jeden americký cent a nie ešte aj 10 dolárovku, chlapče BOŽE!!!
20 
 fotka
lepka  22. 5. 2014 18:58
Ani jeden z ľudí v komentároch pod článkom čo obhajuje ateizmus nedal ani jeden pádny argument D iba trápne kecy a urážanie.
21 
 fotka
tobago  24. 5. 2014 08:30
@lepka
Takí sa zmôžu akurát tak na nejaký útok bez hlavy a päty...
22 
 fotka
tobago  24. 5. 2014 08:37
@tralalibang

Tiež odsudzujem inkviziciu, ale v porovnaní so stalinizmom alebo komunizmom je počet jej obetí celkom nepatrný.
23 
 fotka
tralalibang  24. 5. 2014 12:08
@tobago Ale tie neľudské metódy, čo používala inkvizícia boli hrôzostrašné a počet obetí nie je presne známy, takže tie čísla môžu byť prinajmenšom porovnateľné... Ťažko povedať, ale nechcela by som žiť ani počas inkvizície, ani počas stalinizmu...
24 
 fotka
veryhappyhippo  24. 5. 2014 12:28
mna len pobavilo:
"
Myslíte si, že pochádzate z opíc.(Popremýšľajte o tom!!!)

Myslíte si, že pochádzate z opice, no máte chuť zabiť každého, kto vás k nej prirovná.
"

to je akoby si povedal, ze nove Intel i7 nevysli z Intel 8088 CPU a zaroven sa divil, preco ti idu vypocty mnohonasobne rychlejsie na najnovsej i7 ako na starom Intel 8088 (Zamysli sa nad tym!!!!!!!!!!111!1!1!!)
25 
 fotka
veryhappyhippo  24. 5. 2014 12:31
@lepka @tobago to bude skor tym, ze sa nikomu nechce takto na rano hadat
26 
 fotka
tobago  24. 5. 2014 13:46
@tralalibang

"neľudské metódy, čo používala inkvizícia boli hrôzostrašné"

Ako keby holokaust nebol hrôzostrašným...Treba sa na to pozerať aj očami historickej doby.

"počet obetí nie je presne známy"

Tak napr. protikresťanská propaganda tvrdí, že každý obvinený skončil na hranici, čo je úplne nezmyselné a absurdné tvrdenie. Napr. z 930 rozsudkov za 15 rokov, ktoré vyniesol inkvizítor Bernard Gul po roku 1300, bolo odsúdených na trest smrti 42 heretikov !
Jacques Fournier v Montaillou počas 370 dní vykonal 578 výsluchov ( 418 výsluchov obvinených, 160 výsluchov svedkov ). Nakoniec sformuloval obvinenia voči 98 osobám.
Trest smrti vykonala SVETSKÁ moc a to v počte 5 osôb !
Ostatní dostali tresty kajúcnosti ( almužna, pôst, púť... )

Bernard de Caux v rokoch 1245 - 1246 viedol inkvizičné vyšetrovanie, v ktorom bolo vypočutých 5471 osôb, 23 obvinených bolo odsúdených do väzenia...Trest smrti nedostal ani jeden z nich !

A ďalej, archiválie zachované z 13. storočia z inkvizičných vyšetrovaní v Toulouse ukazujú, že rozsudky trestu smrti, ktoré vyniesli, tvorili iba 1% všeobecného počtu rozsudkov. Rozsudky väzenia tvorilo 15%.

Historici uvádzajú, že ya vyše 300 ročné pôsobenie inkvizície v Španielsku bolo popravených 6 - 10 tisíc osôb, presný počet však kvôli nedostatku archívnych materiálov nemožno zistiť.

Pre porovnanie - za 3 roky vlády ľavice v Španielsku v rokoch 1936 - 1939 jej stúpenci zavraždili vyše 50 tisíc ľudí bez toho, aby porušili zákony a to často ešte po krutej tortúre ( mučení ). + k tomu bolo zavraždených asi 7 tisíc kňazov a rehoľníkov.

Celkový počet obetí komunizmu v 20. storočí je okolo 100 miliónov ( z toho v ZSSR 20 miliónov a v Číne 65 miliónov ).

Takže porovnávať niekoľko desiatky tisíc obetí inkvizície za cca 400 rokov a desiatky miliónov obetí komunizmu ( maoizmu, stalinizmu ) za menej, ako 50 rokov ti príde ako "prinajmenšom porovnateľné".

Matematika ti očividne ide :letim:
27 
 fotka
tralalibang  25. 5. 2014 09:28
Nikde som nepísala, že holocaust bol hrôzostrašný. A prosím ťa, nemôžeš porovnávať Španielsko s Ruskom, ktoré je neporovnateľne väčšie. Ak by si napísal počet obetí v celej Európe, dostali by sme sa minimálne k miliónu. A presne si sám odpovedal na moje slová, že počet obetí nie je presne známy- nie je kvôli nedostatku archívnych záznamov. Každý zo spomenutých režimov bol hrozný, neviem prečo so mnou píšeš ako keby som obhajovala stalinizmus alebo fašizmus, čo nie je pravda. Oba tieto režimy z duše neznášam a keď stretnem nejakého obhajovača 1.slovenského štátu mám chuť mu poklopať po hlave. A matematika nie je moja silná stránka, takže s poslednou vetou si mi nič nové nenapísal.
28 
 fotka
tralalibang  25. 5. 2014 09:29
Teda že holocaust nebol, chybička se vloudila.
29 
 fotka
tobago  25. 5. 2014 13:28
@tralalibang

" Ak by si napísal počet obetí v celej Európe, dostali by sme sa minimálne k miliónu."

Počet obetí čoho ??

" keď stretnem nejakého obhajovača 1.slovenského štátu mám chuť mu poklopať po hlave."

Náckovia z Nemecka alebo Talianska ti nevadia ?
Tu by som ale rád vedel, koho myslíš tým slovom "obhajovač"

"matematika nie je moja silná stránka"
30 
 fotka
tralalibang  25. 5. 2014 21:49
Počet obetí inkvizície.
Vadia mi všetci náckovia, písala som najmä o svojom blízkom okolí.
Obhajovač- človek, ktorý si myslí, že neexistovalo nič lepšie ako 1.sr.
A čo, že nie je? Každému ide niečo iné, vysmievať sa niekomu za to, že mu napríklad nejdú jazyky alebo aj matematika je úbohé. Aspoň sa snažím sa s tou matematikou vysporiadať, aby mi išla lepšie.
31 
 fotka
tecumseh  25. 5. 2014 22:12
Pekný článok, dobre som sa na ňom zasmial... Ty si určite silný kresťan (možno katolík)... A rád každého presviedčaš o tom že Boh existuje a podobné sračky... Mňa neurazíš, ja nie som typický ateista. Rád si beriem meno božie nadarmo do úst a robím si srandu zo všetkých kresťanov a ich zvykov a chorej viery... Ale sám som bol v tejto viere vychovávaný, dokonca ako miništrant a myslím si že Bibliu dobre poznám, rozumiem jej a rovnako aj tejto viere... Ale kresťanského Boha nemám rád, neviem či vôbec existuje, ale ak hej tak ho určite nemám rád a vydávam sa za pohana. Lebo kresťania stvárali také zločiny v mene svojho Boha, takže ten Boh určite nieje dobrý, skôr je to Diabol
32 
 fotka
tobago  25. 5. 2014 22:34
@Tecumseh
Ak si sa na ňom smial, tak to len dokazuje to,že sa to na teba hodí, o čom sa tam píše, miništrant

"že Bibliu dobre poznám, rozumiem jej a rovnako aj tejto viere"

Určite Ak by si totiž poznal Bibliu, takéto bludy by si nevypúšťal. A o viere ani nehovorím, keď Boha nazveš Diablom. Aspoň si neser do úst
33 
 fotka
tobago  25. 5. 2014 22:41
@tralalibang
OK

"Ak by si napísal počet obetí v celej Európe, dostali by sme sa minimálne k miliónu."

Omyl. Žiadne milióny. Historici sa zhodujú na niekoľkých desiatkach tisícoch a to v prípade celej inkvizície.
Ak sa mýlim, uveď historika alebo hoc akého človeka, ktorý zistil opak.

"človek, ktorý si myslí, že neexistovalo nič lepšie ako 1.sr."

To máš pravdu. V tej dobe bola 1 SR najlepším riešením. Ale to je na dlhšiu debatu, ale som ochotný ju prediskutovať, ak mieniš inak.

"Každému ide niečo iné, vysmievať sa niekomu za to, že mu napríklad nejdú jazyky alebo aj matematika"

Ja sa ti nevysmievam, ty sama si to napísala.

Náš učiteľ hovorí, že matika je potrebná všade ( stará škola, má 80 rokov ), tak prajem ti, aby ti išla lepšie...Guten nacht !
34 
 fotka
tecumseh  26. 5. 2014 01:59
@Tobago hodí, ale nie všetko
a ano kresťanstvu sa rozumiem, preto viem že to je uplna sprostosť... ale keď tomu chceš veriť, tvoje sračky....
35 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 08:26
@Tecumseh
Ak by si sa rozumel kresťanstvu, Biblii a viere - už som spomínal - takéto hovadiny by si nevypotil ani vo sne. Takže aspoň sám seba
To isté môžem a hovorím aj ja. Ateizmus je sprostosť, je to viera proti rozumu a navyše je hlboko nelogický, nakoľko neexistuje dôvod veriť v neexistenciu Boha. Ale ja ti túto vieru neberiem, kľudne sa váľaj ďalej v takých sračkách
36 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 08:30
@tobago
OPRAVA...takže aspoň sám seba neklam
Ale fajn, snažíš sa :happy:
37 
 fotka
afew  26. 5. 2014 08:30
precitala som si druhy odsek a mam dost
38 
 fotka
afew  26. 5. 2014 08:32
vlastne len prvu vetu z druheho odseku. uz dalej fakt nemalo zmysel davat tomu sancu
39 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 08:33
40 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 08:35
@afew
Treba čítať v kontexte
41 
 fotka
afew  26. 5. 2014 08:56
mojko, ty uz bud radsej tisko lebo vies, ja verim, ze kompas niekto cielene skonstruoval
42 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 09:01
@afew
Nepochopila si to. Lebo rovnako, ako niekto skonštruoval kompas, tak niekto skonštruoval aj tento svet.
43 
 fotka
afew  26. 5. 2014 09:43
pochopila som, ze ty nechapes, ako vznikol svet
44 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 10:32
@afew
Pochopiť to vo svojej hlave môžeš, to však neznamená, že je to pravda

A našťastie, ja nie som z tých, ktorí by nechápali, ako svet vznikol
45 
 fotka
afew  26. 5. 2014 12:03
kazdy o svojom, neboj, tvoje ti neukradnem, mozes si vyznavat nabozko aj vo svete, kde existuju aj ateisti
46 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 12:50
@afew
Neboj sa, za svojim názorom si stojím.
A nejde tu o vyznávanie náboženstva.
47 
 fotka
mefistofel  26. 5. 2014 13:02
@10 @11

vačsina ludi co neveri v boha alebo toto všeko uplne ignoruje krestanou a ine nabozenstvá, jedine v tedy sa do toho mieśaju ked spravili nieco zas zle kvoli viere. A to len taky ako ty musia stale urážať vsetkych a každeho za každu cenu aj ked by si mal skor opak a prijimať vsetkych aj tych ktorý neveria.... (niekedy tomu človeku proste nervy uskočia ked uz ma toho urážania dosť, sice taky midnight to prehana niekedy ale aj tak
ale taky ako ty to nikdy nepochopi, plny nenavisti a hnevu ale aspon ma pred sebou ospravedlnnie ze obhajuje niečo.
48 
 fotka
egon  26. 5. 2014 13:24
mohol by si sa na ten svoj blok pozrieť aj z opačnej strany, ty robíš presne to čo tej druhej strane vyčítaš.
každý nech si verí v čo chce, nikoho iného do toho nič nie je.
ale tu je škoda rečí
49 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 14:58
@mefistofel

"vačsina ludi co neveri v boha alebo toto všeko uplne ignoruje krestanou a ine nabozenstvá, jedine v tedy sa do toho mieśaju ked spravili nieco zas zle kvoli viere."

Prepáč, ale maďar by to napísal lepšie, ostatné som už vysvetlil a napokon, blog, v ktorom som zhrnul tie "najpodivnejšie" rozumové pochody ateistov, si každý vyložil inak :letim:
50 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 15:03
@egon
" ty robíš presne to čo tej druhej strane vyčítaš."

Ako môžeš vedieť, čo robím ja ? Príklad ?

"každý nech si verí v čo chce"

To je právo každého jedného z nás.
51 
 fotka
ortego  26. 5. 2014 15:07
Prvý a [naj]názornejší spôsob je argument z pohybu. Je isté, a našim zmyslom zrejmé, že vo svete sú niektoré veci v pohybe. Teraz, čokoľvek sa pohybuje, je pohybované niečim iným, pretože hýbať sa môže len to, čo má možnosť [pohybu] voči tomu, čím je pohybované; pretože vec sa pohybuje pokiaľ je v činnosti. Lebo pohyb nie je nič iné než prechod [redukcia] niečoho z možnosti [potenciálnosti] do skutočnosti [aktuálnosti]. Nič sa však nemôže redukovať z možnosti do skutočnosti ináč než niečim, čo je v stave aktuálnosti. Tak to, čo je aktuálne horúce, ako napríklad oheň, spôsobuje, že drevo, ktoré je potenciálne horúce, sa stáva aktuálne horúcim, a tým ho hýbe a mení. Teraz, nie je možné aby tá istá vec bola súčasne v aktuálnosti aj potenciálnosti z toho istého hľadiska, ale iba z rôznych hľadísk. Lebo to, čo je aktuálne horúce, nemôže byť súčasne potenciálne horúcim; ale je súčasne potenciálne chladné. Preto nie je možné, aby vec bola v tom istom ohľade a tým istým spôsobom aj hýbateľom aj hýbanou, t.j., aby sa hýbala sama. Preto čokoľvek sa pohybuje, musí byť pohybované niečim iným. Ak to, čím je to pohybované, je samo pohybované, potom aj toto musí byť tiež pohybované niečim iným, a toto zase iným. Ale takto to nemôže ísť do nekonečna, pretože potom by nebolo žiadneho prvého hýbateľa [a jeho existenciu chce predsa Tomáš dokázať !] a v dôsledku toho ani ďalšieho hýbateľa, keď uvážime, že sa nasledujúci hýbatelia pohybujú iba pokiaľ sú pohybovaní prvým hýbateľom; rovnako ako sa pohybuje palica len preto, lebo je pohybovaná rukou. Preto je nutné prísť k prvému hýbateľovi, ktorý už nie je ničím pohybovaný; a toho každý chápe ako Boha.“

„Druhý spôsob vychádza z povahy pôsobiacej príčiny (causa efficiens). Vo svete zmyslových vecí zisťujeme, že jestvuje usporiadanie pôsobiacich príčin. Nie je známy žiaden prípad (nie je, v skutočnosti, ani možný) kedy by sa našla vec, ktorá by bola pôsobiacou príčinou seba samej; pretože by potom musela jestvovať pred sebou, čo je nemožné. Teraz, u pôsobiacich príčin nie je možné aby pokračovali donekonečna, pretože u všetkých pôsobiacich príčin nasledujúcich po sebe, prvá je príčinou prostrednej príčiny [medzipríčiny], a prostredná je príčinou konečnej príčiny, či už je prostredná tvorená viacerými príčinami, alebo je iba jediná. Teraz, odobrať príčinu znamená odobrať účinok. Preto, ak by nebola medzi pôsobiacimi príčinami prvá, nebola by ani posledná, ani prostredná príčina. Ale ak u pôsobiacich príčin je možné pokračovať donekonečna, nebude žiadnej prvej pôsobiacej príčiny, ani nebude konečného účinku, ani žiadnych prostredných pôsobiacich príčin; ale všetko toto je evidentne nepravdivé. Preto je nutné pripustiť prvú pôsobiacu príčinu, ktorej každý dáva meno Boh.“

„Tretí spôsob vychádza z možnosti a nutnosti, a vyzerá takto. V prírode nachádzame veci, ktoré môžu byť aj nebyť, pretože vidíme, že vznikajú a zanikajú a v dôsledku toho je pre ne možné byť aj nebyť. Nie je však možné, aby jestvovali vždy, pretože to, čo môže nebyť, v istej dobe nie je. Preto, ak všetko môže nebyť, potom v istom čase nič nejestvovalo. Teraz, ak by to bola pravda, ani teraz by nič nejestvovalo, pretože to, čo nejestvuje, začína jestvovať iba skrz niečo, čo už jestvuje. Preto, ak v určitej dobe nič nejestvovalo, nebolo by možné aby čokoľvek začalo jestvovať; a teda dokonca ani teraz by nič nejestvovalo – čo je absurdné. Preto, nie všetky bytosti sú iba možné, ale musí jestvovať niečo, existencia čoho je nutná. Ale každá nutná vec buď má svoju nutnosť spôsobenú niečim iným, alebo nie. Teraz, nie je možné pokračovať do nekonečna v nutných veciach, ktoré majú svoju nutnosť spôsobenú inou vecou, ako už bolo dokázané pre pôsobiace príčiny. Preto nemôžeme nepripustiť existenciu nejakej bytosti, ktorá má sama od seba svoju vlastnú nutnosť a nedostáva ju od inej, ale naopak, spôsobuje v iných ich nutnosť. O takej všetci ľudia hovoria ako o Bohu.“

„Štvrtý spôsob vychádza z odstupňovania, ktoré nachádzame vo veciach. Medzi bytosťami sú niektoré viac a iné menej dobré, pravdivé, ušľachtilé, a podobne. Ale viac a menej sa posudzuje u rôznych vecí podľa toho ako sa podobajú svojimi rôznymi spôsobmi niečomu, čo je maximálne, tak ako sa o nejakej veci hovorí, že je teplejšia podľa toho ako sa podobá tomu, čo je najteplejšie; takže jestvuje niečo, čo je najpravdivejšie, niečo najlepšie, niečo najušľachtilejšie, a v dôsledku toho niečo, čo je najviac jestvujúce, pretože veci, ktoré sú najväčšie v pravdivosti sú najväčšie v bytí, ako je napísané v [Aristotelovej] Metafyzike, ii. Teraz, maximum v akomkoľvek druhu [genus] je príčinou všetkého v tomto druhu, ako oheň, ktorý je maximom tepla, je príčinou všetkých teplých vecí, ako sa hovorí v tej istej knihe. Preto musí tiež jestvovať niečo, čo je pre všetky bytosti [bytia] príčinou ich bytia, dobroty, a všetkých ostatných dokonalostí; a to nazývame Bohom.“

„Piaty spôsob vychádza z usporiadania sveta. Vidíme, že veci, ktorým chýba poznanie, ako sú prírodné telesá, sú činné pre cieľ, a to je evidentné z toho že sú činné vždy, alebo takmer vždy, rovnakým spôsobom tak, aby dosiahli najlepší výsledok. Je preto zrejmé, že svoj cieľ dosahujú nie náhodou, ale zámerne. Teraz, to čo nemá žiadne poznanie, nemôže mieriť k cieľu ináč než tak, že je k nemu usmerňované nejakou bytosťou nadanou poznaním a inteligenciou; ako šíp je riadený strelcom. Preto jestvuje inteligentná bytosť, ktorou sú všetky prírodné veci usmerňované k cieľu; a túto bytosť nazývame Bohom.“

Tomáš Akvinský.
52 
 fotka
mefistofel  26. 5. 2014 15:08
(a čo že vždy nenapíšem gramaticky správne? už máš aj dalšiu nenavisť voči madarom alebo keď človek nepíše presne ako si ty želáš?)
mna aj celkovo zaskočilo ako si netolerantný vobec k tomu všetkemu a pritom sa nazývaš krestan.

Mna len vždy na tom fascinovalo to, že ako cirkev/krestanstvo a iné naboženstvá si mohli hovoriť čo chcu posielať neveriacich do všetkych nadávok a jedno slovo, ktoré neni vyzdvihovanie tohto naboženstva a už dalši hate že aky sme netolerantny voči tvojej viere. Prvé by sa mali pozrieť ludia vždy sami na seba a až potom ostatných kritizovať.

A ja ťa neurážam ani nekritizujem, len konštatujem to ako sa tu vyjadruješ.
53 
 fotka
egon  26. 5. 2014 15:29
@tobago prečítaj si tu tvoje príspevky pod týmto blokom a uvidíš čo som tým myslel. A keď to neuvidíš tak je mi ľúto, už sa k tomuto nevyjadrujem.
54 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 16:06
@mefistofel
Voči Maďarom nemám nenávisť, to si odkiaľ zobral.
Tolerantnosť ? Ten pravý sa ozval. Pokiaľ neporuším pravidlá birdzu, nemáš dôvod vyskakovať na toho "fúzatého pána", ako ho niekto tu nazval.
Kresťanom sa nenazývam. Ak myslíš, že áno, ukáž kde konkrétne. Som síce pokrstený, ale kresťanom sa nazvať nemôžem.

"Prvé by sa mali pozrieť ludia vždy sami na seba a až potom ostatných kritizovať."

V tomto s tebou úplne súhlasím.

@egon Nezahováraj. Ja som nikde neuviedol, že robím niečo opačné, alebo sa k niečomu hlásim, tak neprekrúcaj.
55 
 fotka
puco90  26. 5. 2014 16:07
Toľko nezmyslov pokope vyvrátil by som jeden po druhom, ale nemá to zmysel
56 
 fotka
mefistofel  26. 5. 2014 16:27
@tobago tak pišeš ze v tom bode so mnou suhlasiš a pritom len kritizuješ skoro každeho alebo volako sa snažiš uražať aj keď ti niekto napiše len komentar bez kritiky a urážania, tj len to ako sa ty správaš, alebo ako to dávaš najavo. (nie konkretne len v tomto članku, ale aj, keď je ten članok napísany trošku úražlivo i keď sice vlemi plytko a oničom)
57 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 18:38
@puco90
:happy: Ty si sa tam proste našiel, že pucko ?
Hrdíš sa, že by si "nezmysly" vyvrátil jeden po druhom a zaklincuješ to tým, že to nemá zmysel. :happy:
To bolo fakt dobré.

@mefistofel
To samozrejme platí pre všetkých, nie len pre veriacich s tým kritizovaním. Dúfam, že si to nepochopil naopak. Preto som súhlasil.

Kto sa tu vyjadril bez kritiky a urážania ? A ja som ho následne zato urazil ? To trochu nevyšlo, že ? :letim:

A urážlivo som to nechcel písať ( článok ), len som zdôraznil, aká je pravda a čomu všetkému sú schopní takýto ľudia veriť.
58 
 fotka
egon  26. 5. 2014 18:40
ja nic neprekrucam, ale to ti zbytocne pisem, ty aj tak budes mat vzdy pravdu
maj sa
59 
 fotka
soltyky  26. 5. 2014 18:44
som krestanka, ale zastavila som citanie v bodoch, o evolucii .... ocividne o tom vies velke hovno, ked pises somariny typu, ze sme z opice............................... ludia a opice mali spolocneho predka , nie ze bola opica z ktorej sa vyvinuli opice a ludia....................................................................
tymto koncim svoj vykrik do birdzu a ukoncujem akukolvek debatu,ktoru by si chcel zacat.
60 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 19:08
@egon
Proste si písal, že ja konam opačne a vskutocnosti ma ani nepoznáš. Len toto.
61 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 19:11
@soltyky
Ja nikde netvrdím, že pochádzame z opíc.
A ak nechceš debatu, tak nevidím dôvod, prečo si ju vlastne začala.
62 
 fotka
patricino  26. 5. 2014 19:25
niektoré body sú v pohode.. niektoré dosť od veci ja len zastávam názor s ateistom neriešiť kresťanstvo .. on nepochopí moju vieru a ja neho "antivieru"
63 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 19:30
@patricino
Niekto sa aj vyjadril k téme, ďakujem.
64 
 fotka
puco90  26. 5. 2014 20:35
@tobago nemá to s tebou zmysel, pretože už v prvom "argumente" prichádzaš do logického sporu...pretože existenciou Boha len všetko komplikuješ a otváraš takú istú otázku....ale hovorím, to keby mám všetko rozpísať, bolo by toho veľa a nemalo by to s tebou asi ani cenu....
65 
 fotka
puco90  26. 5. 2014 20:36
@patricino antivieru
66 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 20:45
@puco90
S nejakou argumentaciou sa ani nezačalo, aspoň ja na to nemám dôvod, pretože ty prichádzaš ako ten, ktorý niečo spochybňuje a preto nie je mojou povinnosťou niekomu niečo dokazovať, na ťahu si ty.
Ale dobre si poznamenal, nemá to zmysel, obaja máme svoju pravdu.
67 
 fotka
puco90  26. 5. 2014 20:49
@tobago tak svojim spôsobom to "argument" je...je to niečo, na základe čoho je u teba viera...a spochybnenie by malo za následok nálepku fanatický ateista
68 
 fotka
tobago  26. 5. 2014 21:46
@puco90
To by záležalo na tom, ako by si argumentoval
69 
 fotka
patricino  27. 5. 2014 09:34
@puco90 nevedel som to ako nazvať
70 
 fotka
tobago  27. 5. 2014 11:29
@patricino
@69 Ako to nazvať ? Jednoducho. Viera v neexistenciu Boha. Hotovo.
71 
 fotka
johnysheek  28. 5. 2014 13:15
tiež nemôžem súhlasiť so všetkým.. minimálne nie tak ako je to podané vo viacerých prípadoch..
72 
 fotka
tobago  28. 5. 2014 13:18
@johnysheek
Na to už upozornili viacerí, ďakujem.
73 
 fotka
johnysheek  28. 5. 2014 13:23
@tobago nečítal som to všetko.. je to 70 komentov
niektorých zmysel sa dal pochopiť či odvodiť.. ale niektoré tam fakt boli akoby na silu.. ono to potom celkovo aj znehodnocuje článok ako taký..

menej je niekedy viac
74 
 fotka
jasminee  5. 8. 2014 12:15
Nemám rada takéto blogy.
75 
 fotka
tobago  5. 8. 2014 12:30
@Jasminee
Káže ti to niekto čítať ???
76 
 fotka
jasminee  5. 8. 2014 12:56
@tobago ó, aká kresťanská láska ...
77 
 fotka
dannybene  5. 8. 2014 13:02


78 
 fotka
tobago  5. 8. 2014 13:06
@Jasminee
Mne hovoríš o kresťanskej láske ?
Už som tu viac krát zdôraznil, že kresťan nie som.
79 
 fotka
vincenz0  5. 8. 2014 13:22
horší ako fanatický veriaci je len fanatický ateista
80 
 fotka
jasminee  5. 8. 2014 13:28
@tobago Tak akého si vyznania? ... Lebo ako ateista z toho písania tiež nepôsobíš, kedže píšeš o nich: "myslíte si, tvrdíte"
@vincenz0 presne tak...
81 
 fotka
alohomora  5. 8. 2014 13:45
lepšie ako v @62 @patricino by som to neokomentovala ibaže nie neriešiť moju vieru, len ju nikomu nevnucovať .. keď sa dá s niekým o tom diskutovať, tak si svoju vieru zastanem .
82 
 fotka
tobago  6. 8. 2014 08:33
@Jasminee
Panteista.
Ale ty asi nie si ateista...?
83 
 fotka
jasminee  6. 8. 2014 12:08
@tobago Nie som.
Napíš svoj komentár