Minulý rok si Slováci mohli pozrieť a vypočuť viacero Novoročných príhovorov, z toho 2 také, väčšieho formátu. Pána prezidenta a tety Márgit. Samozrejme, že príhovor tety Márgit mal väčšiu sledovanosť. A ak nejaký bude mať aj tento, resp. už budúci rok, za isto bude ešte sledovanejší. Veď povedzme ešte minulý rok sa dalo dívať na Gašpiho so sentimentom, s nostalgiou. "Však už je tu posledný krát no, už nebude možnosť počuť ten hlas". Ktorý mimochodom fakt nemá páru. Pred voľbami si ešte naozaj zopár z nás myslelo, že (žiaľbohu/konečne) odchádza. A vidíte! Nie! Ešte minimálne 5 tých novoročných príhovorov, ak nám pán prezident vydrží, bude.
Ale bojím sa, že tetu Márgit už nemá šancu v sledovanosti predbehnúť. A je to ozaj krásne, že pre Nás, pre Slovákov je stále (v akejkoľvek situácii) cennejšie slovo Petra B. v prevlečení za maďarskú dôchodkyňu s ešusmi plnými segedínu ako slovo Prvého muža, alebo Najvyššieho orgánu.
Myslíte, že sa to môže stať napríklad v USA? Nie. Barack je Barack.

A to ešte u Nás musíme brať do úvahy jeden veľmi dôležitý fakt! Že žiaden prezident na svete nemá taký zmysel pre humor, a hlavne pre hlášky na "vhodných" miestach ako ten Náš. Čím tete Márgit mimoriadne konkuruje.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár