Rišo
Rišo je jeden ztých chalanov, ktorý majú všetko, ale v skutočnosti nemajú vôbec nič. Ale je šťastný. Dokázal si vymyslieť vlastný svet a tak dlho sa o ňom snažil presvečiť ostatných, že mu nakoniec sám uveril.
Aj dnes sa cítil úžastne. Bol pondelok, podaril sa mu super kšeft (v skutočnosti rozbil sestrine prasiatko), zbalil dievča (pozdravila ho niaka na zastávke- asi omylom) a vonku krásne svieti slniečko (to, že je 10 pod nulou je už vedlajšie...).
Do školy zaspal a o desiatej aj tak nastúpil do zlého autobusu, takže 10:12 prešlapoval pred vchodom do baráku, ktorý sa od toho jeho odlišoval iba číslom a menami na zvončekoch. V jednej ruke nervózne držal mobil a v druhej žmolil už aj tak dosť pokrčenú desaťeurovku.

Bahno
Bahna zobudil mobil. Bez záujmu sa pozrel kto volá. Na Bahna mali číslo všetci, všetci mu aj stále volali, ale on mobil nikdy nezdvíhal. Aj tak mu stále volali. Bavilo ho rozmýšlať nad tými zúfalcami na druhej strane a smial sa pri pomyslení s akou nádejou vyťukávajú tími roztrasenými prstami jeho číslo stým, že možno dnes to zdvihne. Bol vždy posledná nádej. Tá nádej ktorá zomiera posledná. A on bol práve ten koniec kde umierala.

Rišo
"Poď hore." Mišo sa ozval až po treťom zazvonení a s dosť podráždeným hlasom, ale to si Rišo vtej chvíli neuvedomoval. S nadšením sa pustil schodami na deviate poschodie, ale už na treťom to vzdal a zvyšok cesty vo výťahu sa snažil chytiť dych.
"Daj mi prosím ťa niaku vodu."
"Ak si prišiel len po vodu tak radšej vypadni."
To je ale nálada hneť takto zrána pomyslel si a hltal ľadovú vodu z ktorej ho akurát tak rozboleli plúca.
Mišo si sadol oproti nemu do pohodlného koženného kresla, preložil si nohy a prekrížil ruky.
"Stále flákaš tú školu?"
Rišo vybuchol od smiechu. "Cítim sa ako u niakeho psychológa!"
Mišo sa zamračil ešte viac.
"No tak sa neser stou terapiou a radšej mi niečo predpíš!"
"Dnes si niaky velice vtipný."
"A ty si dnes niaky velice odporný."
Mišo pred neho posunul nejaký pornočasopis a pozoroval ako sa Rišo snaží vyrovnať dokrčenú bankovku a spraviť znej trubičku.
"Môžem si zobrať aj ten časák?"
"Nie!"

úvod zde

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár