Bola som na tom filme tak pre tých, čo ich to zaujíma, spísala som, čo si o tom myslím.

Obsah : Novodobé spracovanie nejakého hororu, o ktorého staršej verzii som ani nevedela. Freddy Krueger v spánku zabíja decká, čo majú niečo spoločné, ale nevedia, čo.

Dej : Na začiatku jeden chalan hovorí o tom, ako nemôže spať, pretože má nočné mory, v ktorých ho prenasleduje chlap v pruhovanom svetri, s klobúkom a spálenou tvárou, ktorý ma namiesto pravej ruky akési ostré hrable. Tie sny sú vraj ako skutočné. Potom sa v polospánku zabije a dievča, čo ho poznalo zistí, že aj ona už má tie nočné mory. Postupne sa pridávajú, až ich je asi 5. Potom tá baba umrie a aj ďalší chalan, ktorého predtým zašili, lebo si mysleli, že ju zabil on, pretože ona ho predtým požiadala, aby zostal u nej. Potom keď už sú len dvaja (chalan a baba), stále sa snažia nezaspať. On potom vo sne zistí, prečo ich ten vrah zabíja a ešte vo sne. Ukáže sa, že všetky tie decká spolu chodili do škôlky, kde ich záhradník vodil do nejakej ,,tajnej jaskyne,, a tam ich tými záhradnickými hrablami (ktoré má vo sne namiesto zápästia) driapal po chrbte (alebo čo tomu som moc nepochopila). Rodičia tých decák ho potom naháňali a on sa skryl v nejakej budove, ktorú tí rodičia, keďže nechcel vyjsť von poliali benzínom a zapálili a on tam zhorel (preto ten spálený face). On sa im teraz pomsťuje na ich deťoch. A keďže Ľúúbime ťa Amerika lebo tvoje filmy sú všetky na jedno kopyto, chalan a baba ktorí prežili, sa na konci dajú dokopy a zabijú ho. (a teraz ďalšia pasáž, ktorú som nepochopila) Na úplnom konci keď už je tá baba doma aj s mamou, zo zrkadla vykukne milý pán Freddy Krueger a matku zabije... Tak teraz neviem či sa im všetko to s tým , že ho zabili len snívalo alebo čo ale nevadí...

Plusy : Film je zaujímavý v tom, že mŕtvy človek sa im vkráda do snov a tam ich pomocou ilúzií buď zabije, alebo ich donúti aby sa zabili sami. A ak pozeráte Veroniku Marsovú, tak aj v tom, že chalana, ktorý prežil hrá ten istý herec, ktorý je vo Veronike Marsovej Cassidy Casablancas (alebo Beaver). Teda bol...

Mínusy : Občas som sa nudila, film bol miestami mierne nezaujímavý a koniec príliš nevysvetlili občanom, kroí majú podobne slabú logiku, ako ja.

Vnútornosti/psycho : Vnútornosti sa v tomto filme až tak nevyskytujú, vlastne myslím, že vôbec, ale zato je tam dosť krvi. Niektoré momenty sú tam také, že som sa musela veľmi ovládnuť, aby som nezvrieskla. (narozdiel od tých báb, čo sedeli za nami, sa mi to však podarilo ... týmto pozdravujem )

Psychicky najhoršia scéna (podľa mňa) : Keď Krueger zabil toho chalana a keď sa chalan ,,prebudil,, na nejakom mieste kde si zhromažďoval mŕtvoly svojich obetí,
poveal mu Freddy : ,, Vieš, že potom, čo ti prestane tĺcť srdce, mozog dokáže vnímať ešte sedem minút? Takže máme ešte šesť minôt, aby sme sa pohrali.,, (ono to takto nevyzerá až tak hrozne, ale keby ste si ten film pozreli, pochopíte.

Naj scéna (podľa mňa) : Keď tá baba vo sne uteká pred Kruegerom a on podlahu pred ňou premení na hlbokú krv, v ktorej musí ona plávať, on sa zasmeje a prehlási : ,, To je ale mokrý sen, čo? ,, (ak chápete tak fajn, ak nie tak nie )

Zhrnutie : Ak by som si mohla vybrať, či na to pôjdem znovu, asi by som šla napriek tomu , že už poznám dej, aj koniec. Ak to raz bude v 3D verzii určite pôjdem.

Ak na to chcete ísť tak si to určite nenechajte ujsť ( ak to ešte vôbec premietajú).

Čaute

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár