Strach o holý život, bezvýchodiskové situácie, pocit bezmocnosti, okamihy, ktoré vyrazia dych na niekoľko sekúnd, strhujúce udalosti, nespočetné množstvo vrážd, skupinka teenagerov z nápravno-výchovného ústavu pre mladistvých, opustený hotel s množstvom kútov ukrytých v nepreniknuteľnej tme.

Už z tejto najjednoduchšej charakteristiky je jasné, že nepôjde o žiadny romantický film ani komédiu, ale o horor, kde bude musieť pár ľudí zlikvidovať priam nezničiteľného zabijaka. Ide o prepracovaný film, nie krvák ako „Noc s nabrúsenou britvou“, ktorý je ťažký na pochopenie, ale o excelentný horor od režiséra Gregoryho Darka, nazvaný ako „See No Evil“ v preklade z anglického jazyka „Neviditeľné zlo.“

Zo začiatku to skutočne vyzerá na poriadne akčný horor s obrovskou dávkou napätia, ktoré sa onedlho mení na brutalitu. Niekedy je dokonca zaujímavé sledovať charaktery ľudí, keď ubližuje jeden človek inému. Je samozrejmé, že musí byť eliminovaných niekoľko z hlavných predstaviteľov rôznymi druhmi vraždy.

Nevychádzali by ste z údivu, ako môže skončiť vegetarián a zároveň ochranca zvierat. Neraz sa vo vás určite ozve hlas, či si dokonca zástupcovia hlavných postáv pri natáčaní neublížili. Budete v mysli náhliť hercov, aby bežali rýchlejšie pred svojím vrahom. Niekedy sa dočkáte i priameho záberu na to, ako rýchlo sa dajú „katapultovať“ oči špinavými a neupravenými nechtami z očných jamôk.

Vrahom nie je obyčajná obluda alebo šialený netvor, ale iba mohutný, svalnatý a narušený muž, ktorý si z detstva prežitého s tyranskou matkou odniesol záľubu vo vytrhávaní očí svojim obetiam. O minulosti mladých teenagerov, ktorých stvárňujú nie vždy populárni herci sa dozvedáme, len ich mená a to, prečo sú v nápravno-výchovnom zariadení pre mladistvých. Naproti tomu, o vrahovi zistíme informácie z ciest do jeho minulosti alebo kamerového čítania jeho myšlienok. Výkony hercov pôsobia veľmi realisticky a prirodzene akoby tú konkrétnu situáciu práve prežívali.

Nejde o prvotriedny film, na ktorom by ste oči išli nechať z toho, aký je úžasný. Je dobre spracovaný na dlhé chvíle, keď máte chuť sa báť alebo na dlhé zimné večery. Neodporúčam pozerať o jedenástej v noci, keď ste v dome sami, aby ste potom nehľadali za každým tmavým rohom šialenca so špinavými nechtami.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár