Mesiac kedy sa stávame ,,novými ľuďmi,, Prestávame fajčiť, piť alkohol, klamať, nadávať. Kupujeme pernamentky do fitka, na plaváreň. Makáme na sebe a to nie len po fyzickej stránke. Stávame sa lepšími, silnejšími a celkovo úspešnejšími.


Ešteže január trvá len 31 dní a potom sa môžeme vrátiť do starých koľají pred telku s big-macom.

Nikdy som nebola ten typ, čo by som si dávala predsavzatia. Tento rok tomu nemalo byť inak, akurát, že okolnosti ma tak nejak donútili. Štedrý večer nedopadol práve najlepšie. Pravdu povediac mám na neho len matné spomienky. Tato nepovedal ani slovo, mama plakala, a Omietka - moja sestra, ma prebodávala pohľadmi, a kričala po mne, že vždy musím všetko pokaziť a vraj len chcem na seba upútať pozornosť. Bola to posledná kvapka a preto som sa rozhodla skončiť s alkoholom.

Horoskop mi sľuboval obdobie plné lásky, pracovných úpechov a pozitívnych momentov. Nieže by som sa nimi riadila, ale tak nebudeme si klamať, jediné čo čítam v módnych časopisoch je horoskop a zakázané strany.

Všetko bolo naopak, mala som depresívne obdobie, začal mi chýbať môj ex, s ktorým už nie som  viac ako pol roka. Nejako to na mňa doľahlo,aj keď som rozchod nebrala tragicky. Klin sa klinom vybíja a tak som si našla Klin. (O ňom niekedy inokedy.)  V práci som trávila viac času ako som mala a preto som ani nemala čas na priateľov ani na môj Klin a vlastne ani na nič. Jediné, čo som chcela, po tom, ako som prišla z roboty bol pohár vína. Netušila som, že to bude až také ťažké. Znamenalo to pre mňa cez víkendy sedieť doma, a nie s priateľmi pri pive  alebo panáku.  Doma si dať večer čaj a nie víno. Likér do kávy? žiadne také. Na rodinné oslavy som šla vždy radšej autom, aby som sa mala na čo vyhovoriť. Vôbec sa mi nechcelo to niekomu vešať na nos. 

V polke mesiaca, keď sa to už nedalo vydržať som išla do galérie na výstavu obrazov mojej kamarátky. Hneď vo dverách galérie mi niekto strčil do ruky pohár s vínom a ja mala strašnú chuť ho obrátiť do seba. Keď som si po desiatich minútach rozmýšľania povedala, že jeden pohár ma predsa len nezabije a išla som sa napiť, niekto na mňa zavolal.Hneď som vedela, komu ten hlas patrí. Otočila som sa, a uvidela som predo mnou ToNajlepšie. Môjho ex, s novou priateľkou. Pohár s vínom mi spadol z ruky a rozbil sa.


-Hviezda, si v poriadku?? Videla som ho prvý krát od kedy sme sa rozišli a mne sa v sekunde vrátili všetky spomienky.

-Ehm..áno.. jasné všetko, ok. Predstavil mi tú jeho novú vysmiatú micku so zadkom Kim Kardashian. Mohlo mi napadnúť, že tam bude, máme spolu príliš veľa známych.

Prišlo mi z toho všetkého zle, a tak som sa ospravedlnila, že idem na toaletu dať do seba dole zvyšky rozliateho vína. Polhodinu som sa potom zašívala kde sa dalo, rozlúčila s kamoškou s tým, že ešte niečo mám a odišla som.

Jasné, že som doma revala do noci. Ten deň bol pre mňa najťažšou skúškou ale zvládla som to.

A rovnako aj prvý mesiac. Možno si poviete, že mesiac je nič, no ja mám pocit, ako by to bol jeden rok. Cítim sa ako v tej scéne z filmu 500 dní so Summer, keď sa Tom prvý krát vyspal so Summer. Som šťastná.

Aký bude február?? Možno sa všetko vráti do starých koľají a ja skončím pred telkou s vínom. Vrátim sa tam kde som bola, s tými istými chybami, čakajúc na novú príležitosť v roku 2017.

Ale ja viem, že  teraz to tak už nebude.

 Blog
Komentuj
 fotka
ikuto  27. 1. 2016 02:33
držím ti palce aby ti to vydržalo čo najdlhšie... a práveže niekedy čím dlhšie vydržíš tým sa cítiš potom lepšie... spokojnejšie zo sebou
Napíš svoj komentár