Na podnikaní je odvod dane ten najkrajší pocit. Daňové priznania sú moja veľká záľuba. Každoročne s nimi strávim zo 20 prekrásnych dní a nocí. Aj tento rok v marci zaplnili milované faktúry, dodacie listy, príjmové a výdavkové pokladničné doklady môj pracovný stôl, čoskoro pokryli aj celú podlahu mojej kancelárie. Boli všade, fyzicky, i v mojej hlave, či som bdel, či spal, boli stále so mnou, stali sa v tom období mojimi najvernejšími priateľmi. A to účtovanie! Ako len všetky tie účtovné čísla musia do seba s krásnou presnosťou zapadať....je to dokonalý hlavolam, ktorý treba vyriešiť, puzzle, ktoré treba poskladať. Na záver som obdarený nevýslovným pocitom šťastia z výsledku ako sa minulý rok opäť vydaril a ako veľa z môjho šťastia môžem odovzdať svojmu milovanému štátu!
Potom nasleduje jeho odovzdanie. Každý rok si ho nechám na posledný možný deň, lebo vtedy je to na daňovom úrade najzaujímavejšie. Čaká ma tam krásny, živý rad, vinúci sa predo mnou do stratena ako gigantický had. Vôňa spotených tiel remeselníkov sa mieša s parfumami manažérov a sekretárok. Radosť dýchať, do tej zmesi vôní ešte zo všetkých strán cítiť závan napätia z tejto slávnostnej chvíle, ale i radosti, že sme to všetci zvládli.
Keď mám odovzdanie priznania za sebou, čaká na mňa okamih najkrajší. Žiadna dovolenka, žiadne nové auto, žiadna takáto povrchná materiálna radosť, ale zaplatenie dane. Veď kto by necítil radosť z toho, že môže prispieť do pokladnice svojej rodne krajiny. Svojej domovine. Nášmu Slovensku. Veď ono mi to čoskoro vráti v podobe vyššej kvality života. Raz. Možno....

 Blog
Komentuj
 fotka
drusilladayerova  17. 6. 2010 14:54
snáď, raz, možno, azda aj....



a páči sa mi ako sa tam rýmuje had a rad
 fotka
stage  18. 6. 2010 14:54
@drusilladayerova No, ja len dúfam.



Všimla si si to? Aj mne to prišlo ako výstižný rým.
 fotka
drusilladayerova  18. 6. 2010 21:36
je to super rým, chcelo by to cenu
 fotka
stage  19. 6. 2010 09:29
@drusilladayerova



Na každý pád,

som tomu rád,

ako bez vád,

rýmuje sa had

a ľudí dlhý rad.
Napíš svoj komentár