Veľa dní ubehlo, čo som opustil toto miesto. Myslel som si, že beznádejne stratená je moja existencia tu. Na tomto mieste. Ale nie. Zanechal som tu po sebe spúšť, ktorú musím upratať. A či tu zostanem dlhšie, alebo len nachvíľu, to je tiež vo hviezdach. Kedy som odišiel? Nepamätám si presne. Ani okolnosti presne, pohnútky, ktoré ma k tomu viedli. Viem len, že pri spomienkach na tie dni, búri sa mi žlč doteraz. A hlava sa mi krúti. Chcel som to tu zanechať tak, ako som rozrobil, zubu virtuality. Nech si robí s mojim obrazom tu, čo len chce. A zmizol som. Opäť zase z povrchu reality kamsi medzi hviezdy. Unášať sa slnečným vetrom kamsi na moju vlastnú, malú planétku B 612.
Bolo mi jasné už vtedy, že sa sem opäť vrátim,no čas kedy som neriešil. Ak niečo má prísť, príde to bez toho, aby sme do toho my sami zasahovali, alebo si to vôbec uvedomili. A tak sa aj stalo. Jedného večera preletela kométa nado mnou, chytil som sa jej chvosta a kým som si stihol uvedomiť čo robím, vedel som, že som späť. Cesta bola príjemná a plná drobných prekvapení. Teda takto som dopadol, rovno na nos a opäť sa pozviechal. Zistil som ale, že som nezmizol úplne, len som vzal na seba zvieraciu podobu. Za tie mesiace neprítomnosti a až som sa sem vrátil ako ja sám, tiež som pozmenil trochu svoj charakter. Vrátil som sa starší, vráskavejší, zarastenejší a skúsenejší, čo od vesmíru a života by som čakať ešte mohol viac, ako doteraz.
Ja nie som obyčajný pozemšťan, myslím si. Prepáčte mi, ale vidím to v očiach druhých. A viem, že nakoniec aj tak skončím ako nejaký experiment v ktorejsi knihe, poviedke,či novele. Možno komixe, a ak už...nepohrdol by som filmom. Teraz však som pozemšťanom ako "všetci" tu. A to znamená, že zachvíľu musím prebrať zvieracie zodpovednosti a vykročiť do dňa. Vystrieť krídla, keď ruky mi opálil slnečný vietor a letieť. Tu na Zemi na vás nikto nečaká...Tu sa nedá vznášať a užívať si vákua. Nie...tu si človek užíva inak. Aj ja som si tu užil, preto som musel pred rokom utiecť. A kedže som sa stihol počlovečiť, ťahalo ma sem späť a musel som sa vrátiť...

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  21. 9. 2010 18:00
toto vyzera na BRUTAL trip
Napíš svoj komentár