Napadlo Vám niekedy urobiť vírus? Taký ten... taký veľmi zlý, ktorý zničí počítače v Európe, Amerike, Austrálii... viete taký ten medzinárodný, ktorý sa bude rýchlo šíriť a bežný používateľ bude nezmocný?

Uvažoval som nad tým kedysi dávno, tak ako hociktoré decko. Dokázať si, že som ťažký king, veľké zviera, skrátka niečo výnimočné. naprogramovať perfektný vírus a môžem rovno celému svetu diktovať podmienky. Budem sa válať v prachoch, policajti bezmocný, antivírové firmy napíšu odmenu na moju hlavu a ja sa im môžem smiať...

Ale... veci sa menia a to rýchlo. Už keď som bol malé decko, uvedomoval som si jedno vec... teda viac vecí... kládol som si otázku: ako?

Ako urobiť, aby bol vírus vo všetkých počítačoch?

Ako urobiť, aby ma nevypátrali?

Ako urobiť, aby tam bolo presne všetko čo chcem?

Ako na tom zarobiť?

Ako sa stať slávny?

Ako... ako to celé vytvorím?

Nemal som vtedy internet, ale vedel som, že tam bude návod. Krok za krokom ako urobiť vírus ktorý bude nebezpečný, zlý, a rozhasím všetko čo len budem chcieť. Trvalo to len krátko, a padla iná otázka... podobná, alebo celkom iná? Otázka prečo.

Prečo by som ho vytvoril tak a nie inak?

Prečo by som pripravil takú pohromu práve pre tých a tých ľudí? Však toho a toho vôbec nepoznám,a po celom svete sú národy, kde nepoznám totálne nikoho. A je ich veru veľa.

Prečo práve ja som sa rozhodol "zmeniť svet" ?

Prečo... prečo vlastne ten vírus?

Zamyslel som sa. Vytvoril by som mocný vírus, no čo by som dosiahol? Alebo ma odhalia a som (bez cenzúry) v prdeli, alebo bude všetko "úspech". Ale keď budem mať ten "úspech", tak čo potom? Alebo začnem niečo ďalšie, alebo budem spokojný. Spokojný ale nebudem, lebo som už niečo dokázal a chcem ísť "na vyšší schodík". A tam ma alebo odhalia, alebo idem ďalej a ďalej. Koľko je schodíkov? A čo vlastne viem dosiahnúť?

Hackeri robia vírusy a ničia počítače. Áno, je veľký rozdiel medzi slovami hacker a cracker, ale vedel som to? V správach bolo že hackeri, tak hackeri. Tak ak hackeri vedia robiť vírusy, budem aj ja hacker. Však prečo nie? A prečo áno? A prečo vlastne ten vírus?

Natlačiť do nejakého súboruškodlivý kód a rozoslať to. Možno zrútim počítač nejakému svojmu nepriateľovi. Ale... čo ak to nie je nejaký nepriateľ? Možno ho môžem mať za priateľa... ale nestane sa tak, ak mu pošlem vírus, ktorý sa u neho "usadí".

Vytvárať nejaké tie vírusové veci sa dá... no prečo? Čo dosiahnem vlastne? Odpoveď má jedno slovo: nenávisť.

Bez cenzúri naseriem toho a toho, a som v keli. Treba mi to? Alebo ma odhalí niekto a môžem celé roky v cele rátať pavúky.

Pre to, že by som niekedy urobil nejaký vírus a dal ho do sveta. Však ak by som to neurobil...

Čo tak namiesto vírusu urobiť niečo iné? Encyklopédiu? Program na tvorbu nejakých kresieb? Alebo čo ja viem... kalkulačku? Určite by to pomohlo viac ľudí, ako nejaký ten vírus. Každý, kto má vedomosti v oblasti počítačov, ten nech ich využije. Nie však na tvorbu nejakého vírusu. Okrem toho myslím, že profesionálny grafik zarába viac, ako nejaký "spisovateľ" škodlivých kódov.

Len si to predstavte. Narodíte sa programátorovi a programátorke, máte výkonný PC, dosť peňazí na drahý legálny softvér, ste šikovný a máte veľkú budúcnosť. Vytvoríte si však vírus, a už vás bude každý poznať... nikto Vás nezamestná ako webdizajnéra, grafika, programátora v Jave, Perle, tom dlhom hadovi na P atď. Skrátka ste v keli.

A teraz otázka... stojí to za to?
_________________
Ak niekto bude s niečim potrebovať pomoc, pohode sa ozvite sa.

MaDe By SoNeT

 Návod
Komentuj
 fotka
sandy114  22. 2. 2009 23:08
nepise sa virus s I?
 fotka
azizi  23. 2. 2009 00:09
no tak nad tymto som sa skutocne nikdy nezamyslala
 fotka
gaaragirl  23. 2. 2009 10:11
rozmýšľať nad tým? tak to určite, ešte sebe uškodím a potom čo.....a emám dôvod, ako fakt iný návrh robiť vírus...
 fotka
normalnychalan  23. 2. 2009 12:01
tak toto sa ti podarilo nema to chybu a hlavne ta otazka prečo???to vystihlo cely clanok
Napíš svoj komentár