Ako uz iste vsetkym doslo, v tomto clanku sa budeme zaoberat tym, ako si nastavit na svojom telefone wap zadara. T-mobile \"ponuka\" s plnym nevedomim tuto moznost uz par rokov a po pravde uz si ani sam nepamatam, ako som sa k nej dostal, ale mal som silne vnuknutie sa s vami podelit

V prvom rade chcem povedat, ze nerucim za ziadne skody sposobene T-mobilu, clanok sluzi len na studijne ucely. Kazdopadne ani mne samemu nie je jasne preco a ako to funguje. Je to taka \"cierna skrinka\", nahadzete vstupy, nieco vam vypluje a nestarate so co ako a preco

Co potrebujeme?
Samozrejme potrebujeme mobilny telefon podporujuci technologiu wap. Myslim si, ze to ma vacsina starsich a novsich telefonov.
Dalej musime vlastnit easy kartu od t-mobilu (pausal som neskusal).
Musime mat aktivne nastavenia wapu, ktore ziskame na zakaznickom cisle *50, alebo 12345 v nasledujucom menu 3-5-2 (pre tych, ktorym sa nechce cakat, kym sa \"slecna\" s milym hlasom vykeca).
updated - mat na karte aspon nejaky kredit (ano napriek tomu je to free).

Let\'s go alebo: Uz nezdrzuj tolko..
Ak sme splnili vsetky predchadzajuce podmienky, ukazeme si ako nastavit tuto sluzbu

Takze otvorime si menu telefonu a polozku Sluzby.

V tomto menu si vyhladame Nastavenia wapu a nasledne Nastavenie spojenia.

Ako Aktivne servisne nastavenie si zvolime to, co nam prislo z T-mobilu prostrednictvom sms. Malo by mat nazov T-mobile, ja som si ho premenoval na WAP. Toto nastavenie potrebujeme zmenit, takze si zvolime moznost Upravit aktivne servisne nastavenie.

Ako som spominal vyssie Nazov nastaveni zmenime na WAP a domovsku stranku si zvolime podla lubovole (mozme nechat aj defaultne wap.t-mobile.sk)

V dalsom kroku musime zmenit Sposob spojenia na permanetne a takisto musime zapnut ochranu spojenia.

Aktualne mame ako nosic dat nastaveny GSM, ktory vsak zmenime na GPRS. Nastavenie pre GPRS najdeme hned o polozku nizsie v Nastaveniach.

Miesto pristupu editneme na wap, IP adresu nechame defaultnu* 192.168.1.1 a Typ autentifikacie nastavime na Ochranna. Zvysok nechame default, cize Typ loginu Automaticky no a Meno a heslo nevyplname.

Uz sa len pripojime na wap podrzanim 0 (pred tym si mozme overit stav kreditu na servisnom cisle *111 , alebo cez menu Sluzby. Kratko na to nam vyhodi taketo okno:

pockame kym sa miesto neho objavi Ochranne Info, kde si zvolime moznost Prijmi

A uz si len vychutnavame uzasnu sluzbu wap od este uzasnejsieho mobilneho operatora za najuzasnejsiu sumu 0sk s dph

Po skonceni znova overime stav kreditu na cisle *111#.

The End
Snad sa vam tento mini how-to pacil. Ak niekto vie, preco to funguje tak, ako to funguje, budem rad, ak sa dolu pod clankom rozprudi diskusia. Testovane telefony, na ktorych to funguje, su Nokia 6610i, 3100 a Sony Ericson, ktoreho typ bohuzial neviem. Neslo to nastavit na telefone Nokia 6230i* a typy zvysnych dvoch telefonov (nokia a se) zistim neskor.
========================================================================
* - ak mame v nastaveniach miesto polozky IP adresa, polozku Proxy (a port) tak sme in deep shit, tuto sluzbu sa nam rozbehat nepodari.

MaDe By SoNeT

 Návod
Komentuj
 fotka
kosmiklove  25. 2. 2009 21:34
vyzera to zaujimavo...planujem si kupit t-mobile kartu ako zalohu a net zadara sa hodi na N95 mi to asi nepojde...esteze mam odlozenu aj starucku nokiu 3100
Napíš svoj komentár