Kedysi sme mali psa, ktorý sa volal Taro. Bol to chodiaci vysávač so štyrmi nohami, pretože zjedol kompletne všetko, čo mu vzišlo pod ňufák. Jedol hovná, miloval kontajnery a pod. Jeho najväčším koníčkom bolo neposlúchanie. Museli sme ho dať preč.
A teraz sme prišli do Trenčína (ako každý rok) strážiť psa Shagyho, ktorý bol vždy poslušný, rozvážny a vždy vedel čo chcel. Je to starý 15 ročný veterán – a jeho vek mu už začína udierať na rozum, takisto ako 90 ročnému človekovi.
Poznám jednu pani, ktorá má veľmi veľa rokov a začína sa u nej prejavovať senilita a čistá debilita. Táto pani má dvoch synov. Jeden z nich býva tri domy od nej a druhý až v druhom meste. Raz si niekde dala kľúče a zavolala tomu synovi, ktorý býva v druhom meste, že nemá kľúče, že sa nemôže zamknúť, atď. On keď zavolal bratovi, ktorý prišiel mamu pozrieť, našiel jej kľúče trčať von z dverí.
To by však nič nebolo, pretože keď tam raz do bytu prišli, našli ju sušiť si vlasy nad sporákom, nad otvorením ohňom. ... bez komentára ...
A takáto senilita sa začína prejavovať aj u Shagyho. Nevie čo chce, vyjdeme s ním von a on zostane stáť, lebo nevie čo chcel spraviť.
Chceme si pozerať film a Shagy príde k nám a stále niečo chce, šteká, niečo mu vadí. Vstaneme, že ukáž čo chceš a on v tom momente zabudne a ľahne si. Pri niektorých prípadoch ide o nervy.
Babka sa mu snaží vo všetkom vyhovieť. Dnes v noci jej vyskočil na posteľ a ľahol si priamo na jej vankúš. Každý človek by ho dal preč, ale babka si ľahla vedľa do strašnej polohy na spánok a celé telo mala vykrútené, len preto, aby si Shagy mohol pospať na jej vankúši.
Krucinál fagot.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár