Poviedky z Marsu - 1 x 3 - Hrbolatý Huh
Predchádzajúci diel je tu. Ďakujem.

Jacqinna a Xiw prežívali nádhernú idylku. Xiw sedel rozkotený v Izbe, ktorá sa obýva a nohy mal v úrovni hlavy. Jacqinna bola zas zhrbená a ruky mala v kŕčovitom zovrení, šulkala Xiwovi nohy.
Xiw sa nachádzal v úplne bezbrannej pozícii. Brucho roztečené, na tvári kyslý úsmev a blaho v očiach. Celou izbou sa šíril puch Xiwových nôh.
Jacqinnu z jej bezbrannej pozície utešoval jedine zvuk, ktorý sa šíril z Izby, kde sa je. Buch, tresk a plesk. V ich Dome totiž prebiehalo veľké upratovanie a nič nevedelo Jacqinnu viac potešíť, než predstava novej, čistotou sa skvejúcej kuchyne, Vstupnej izby, Izby, cez ktorú sa chodí... proste celého Domu.
Keď Lo´rra prišla do Domu, ako prvé zložili zo steny mačetu a zo všetkých izieb podonášali na jednu kopu kompletne všetko. Potom to roztriedili a podokladali do jednotlivých izieb. Vlastne, tento proces ešte nebol celkom u konca, Jacqinna si šla s urazeným Xiwom sadnúť do Izby, ktorá sa obýva a Lo´rra upratovala ďalej.
Keď sa Xiwovi rozšírili zreničky a zrýchlil sa mu tep od vlny blaha vytváraného Jacqinninými zmačkanými prstami, vošla do Izby, ktorá sa obýva Lo´rra, čím vyrušila Xiwove blaho.
„Kuchyňa je uprataná, vážená pani Domu Jacqinna,“ hlásila.
„Prečo hovoríš tejto fľandre pani Domu?“ spýtal sa Xiw Lo´rry a pritom sa zamračil na Jacqinnu.
„Pane, ja som taká unavená, že nevládzem rozmýšľať. Môžem dostať pohár vody?“
„Nie.“
„Ale pane... ja som... ja asi odpadnem...“
„Radšej mi povedz nejaké novinky z kolónie Otroci.“
„Nuž, v podstate nič nie je nové... akurát Matej s Matejkou majú malého Matejka, toho opilca Ignáca popravili... neviem ako vás, ale už ma normálne štve furt jesť tú vodu a hlinu. Normálne sa teším na ten raž, pšenicu, zemiačiky, mrkvičku...“
„Na čo, že sa tešíš?“ spozornel Xiw.
„Na zeleninu. A obilniny!“
„Neviem, milá moja Lo´rra, či si si to nevšimla, ale tu nie sme na Zemi, ale na Marse!“
„Ó to nie, ale Hrbolatý Huh...“
„Kto?“
„Hrbolatý Huh je teraz medzi otrokmi veľmi populárny. Nadviazal spojenie so Zemou a NASA mu sem posiela nejaké vzorky hliny, potom pšenicu, raž a semienka všelijakej zeleniny.“
„Normálne to bude to, čo je na Zemi?“
„Áno!“
Keď Lo´rra odyšla, Xiw sa vedel zbaviť myšlienky na zeleninu, na pšenicu a na plnohodnotné jedlo. Keby len mohol, hneď by odišiel na zem, no takú techniku na Marse nemali. A stále viac sa mu pozdávala myšlienka, že Hrbolatého Huha navštívy...

Pokračovanie nabudúce.
Nasleduje diel: Ja o voze, ty o koze

 Blog
Komentuj
 fotka
mickeyle  13. 5. 2011 17:44
...Jacqinna si šli s urazeným Xiwom... koľko ich bolo?
Napíš svoj komentár