Poviedky z Marsu: 1 x 2 - Dcéra samotného Braňa
Ak ste ešte nečítali predchádzajúci diel, potom si radšej prečítajte najprv príhovor a až potom predchádajúci diel.

Braňo Starovrchý Povrchný sa stal v 3. Megalománskom roku ( 1 Megalománsky rok cca 100 rokov normálnych) najbohatším otrokom v kolónii Otroci. Jeho manželka Nora Podpovrchná Povrchná preto strašne spyšnela a mala len jedno dieťa, čím ukázala svoju nezávislosť. Xiw totižto ustanovil minimálny počet detí v rodine 5. Svojmu jedinému potomkovi, svojej jedinej dcére dala meno Lo´rra.
Lo´rra, obyvateľka priečky otrokov Megabomba, ktorí mali zakázané pracovať, prejavovala už od malička sklony k pracovaniu. Jej izba bola vždy dokonale uhľadená, dokonca celý ich byt sa skvel čistotou. Takúto dcéru by si priali asi každý otroci, okrem priečky Megabomba, preto sa na svoju dcéru Nora aj Braňo hnevali.
Jacqinna sa následkom neporiadku v Dome rozhodla Lo´rru zavolať, nech teda predvedie svoje umenie! Lebo, podľa zákona mohla pracovať len u tých, ktorým bola podriadená. A to boli jedine Jacqinna a Xiw.
Lo´rra práve odchádzala zo svojho domu za zlovestného šepkania Nory a Braňa, a pospevovala si pieseň: Chcem byť v Dome. Úzkostlivo sa pozrela na Tmavé hory, domov vlka hryzajúceho, cez ktoré musí prejsť aby sa dostala do Domu.
Súčastne Xiw a Jacqinna stáli v na chodbe, teda vo Vstupnej izbe a netrpezlivo podupkávali.
„Naozaj si nemyslím, že bolo potrebné volať sem nejakú úzkoprofilovú kozu, aby nám tu pošmátrala handrou a napľula mi do postele!“ zaprotestoval opäť Xiw.
„Xiw, vidíš ten luster na strope?“ začala Jacqinna.
„Áno.“
„Ten tam nikdy nebol. Xiw, mi potrebujeme upratovačku!“
„Asi zabúdaš na čo si tu, Jacqinna! Ty mi nemáš čo rozkazovať a riadiť mi život, už tobôž nie volať cudzie blbky do domu, o to zvlásť, keď má také blbé meno: Lo, apostrof, rra!“
„Meno nemeno, je to dcéra Braňa!“
„Toho čo mal tú reality show?“
„Nie, Braňa Starovrchného Povrchného.“
„Toho cucfleka!“
Klop! Klop! Xiwovi sa pomykalo obočie a spadli mu nohavice a Jacqinne vyletel z nosa... a rozbil dlážku. Ostali tam stáť ako zmoknuté muchy. Prvá sa spamätala Jacqinna. „Už je tu...“
Jacqinna otvorila dvere a zbadala útlu hnedovlasú žienku, ktorá mala na tričku napísané Braňo 4EWA!
„Dobrý deň. Ja som Lo´...“
Dvere sa zabuchli. Lo´rra sa počudovala a spoza dverí začula: „Xiw, to čo si urobil?“
„Nepotrebujem takú trtku v byte.“
„Ale ja ju potrebujem, a teraz hybaj preč!“
Dvere sa znovu otvorili a stála v nich Jacqinna. Lo´rra stihla ešte zaregistrovať Xiwove veľké šuchtajúce sa pozadie naprieč Izbu, cez ktorú sa chodí.
Lo´rra sa vyzula a ako prvé pri vstupe do Domu si všimla čajník v botníku. Potom namiesto kachličiek mačacie hlavy, namiesto obrazov bola na stene zavesená mačeta a zo susednej izby viseli zo stropov špagáty, na ktorých boli uviazané meče. Lo´rra dostala strach.
„Tak, milá moja Lo´rra. Vydáme sa upratovať.“
Pokračovanie nabudúce.
Nasleduje diel: Hrblolatý Huh. Už nasledujúcu stredu!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár