REKAPITULÁCIA:
Na Marse je život. Doteraz tam prežívajú len tí, ktorým stačí žrať vodu. Na Mars však prichádza revolúcia. Hrbolatý Huh, samozvaný patrón Marsu nadviazal spojenie s NASA, a tá mu na Mars posiela vzorky semiačok zeleniny a úrodnú pôdu. Tvrdohlavý a obézny Xiw sa rozbehol do Huhovho domu, a ako pán Marsu mu nariadil, aby mu okamžite odovzdal semiačka. Keď neposlúchol, Xiw sa tam vlámal v noci pomocou trójskeho koňa a šiel si ich zobrať sám. Nepomohlo. Hrbolatý Huh ho začal naháňať. Xiw sa schoval naspäť do brucha koňa, kde ho však už Hrbolatý Huh našiel, aj so semiačkami. A Xiw na truc semiačka zjedol. Hrbolatý Huh ho preto zobral do nemocnice sv. Františka Dobromyseľného ku doktorovy Fatimovy, ktorý mu ich má vyextrahovať z hovna - technikou vyser sa a nespláchni. Operácia sa podarila a Hrbolatý Huh má svoje semiačka späť. Xiw sa o tom dozvedá práve teraz...

pozn.: Xiw je obézny a musí podstupovať pravidelnú kúru: ponoriť sa do lavóra s vodou so sáčkom na hlave. Naposledy keď to robil, stratil vedomie.
Hrbolatý Huh má úchylku: rád chodí nahý. Aj po verejnosti.
Jacqinna chce mať v Dome upratané a tak si berie na pomoc upratovačku Jacqinnu. Xiw to ale nenávidí. Naopak. Má rád neporiadok.

PzM 1x12 - Nožík v hrdle!
Sem kliknite ku predchádzajúcemu dielu.

Jacqinna práve stála na záchode, keď si spomenula, že Xiw už vyše 10 minút podstupuje tú svoju odtučňovaciu kúru, ku ktorej ho donútila. Pravdepodobne tak verí Jacqinne, že sa ešte nevynoril. A tak celá osratá (na Marse sa totiž exkrementovalo postojačky) bežala za Xiwom, vytiahla ho z lavóra a šmarila mu hlavu o zem.
Potom to zopakovala v domnení, že hrubým násilím dostane Xiwa bezvedomia do vedomia, akokeby bol hračka. A verte, že pohnúť obéznym Xiwom bolo o dosť ťažšie, než s hračkou.
"Xiw, zobuď sa ty hovado!!" revala Jacqinna zo všetkých síl. Chytila Xiwa podpaže a položila mu nohy na posteľ, aby ležal dole hlavou. Potom si bežala umyť zadok a až za pár minút sa vrátila späť. Xiw bojoval o život. Jacqinna to spoznala podľa toho, že nedýchal.
Rýchlo sa obliekla a utekala von. Po 15 minútach intenzívneho behu sa dostala do nemocnice svätého Františka Dobromyseľného a začala kopať do dverý doktora Fatima.
Otvor mi!" revala.
Doktor Fatima prekvapene otvoril dvere. "Dobrý deň, pani Jacqinna. Azda je vaše srdce natoľko rozrušené, že musia vaše dolné končatiny rozkopávať moje dubové krásne dvere, ktoré som dostal z Francúzka od tety Patrície?"
"Nakopem vás s nimi aj do riti ak rýchlo nepôjdete so mnou!" zrevala Jacqinna a chytila Fatimovu ruku.
"Kam sa tak ponáhľa vaša duša, pani Jacqinna, patrónka Marsu?"
"Nepodlizuj. Xiw nedýcha..."
"Keď nedýcha, či nie je jeho duša mrtvá?"
"Xiw potrebuje pomoc!"
Neprešla ani polhodina a Fatima sa už skláňal nad omdletým Xiwom. Najprv skúšal srdce, potom dych a potom mu vopchal palec do zadku. Xiw sa nezobudil.
Jacqinna sa stihla pomodliť celú Abrakadabru a Fatima odriekal slovník cudzích slov. "Pani Jacqinna, váš manžel síce nedýcha pravidelne, ale občas sa nadychuje. Aj srdce mu bije. Dajte mi prosím nôž, teraz vám predvediem ako to chodieva u nás svätých Františkánov Dobromyseľných."
Kým stihol Fatima doriecť vetu, Jacqinna stála nad Xiwom s nožom. Fatima jej ho vytrhol nôž z rúk a pohotovo ho vložil pod Xiwove hrdlo. "Ak neprestaneš simulovať, tak ti prerežem tepny a potom vykrvácaš, a pochovám ťa pod supov, ktorý nečakajú na nič iné, len na tvoje šťavnaté vnútornosti."
Xiw preglgol a vypukol v obrovský smiech, až plakal. "Ale som vás dostal!" A pretože sa pri smianí natriasal, Fatimov nôž, ktorý stále bol pod Xiwovým hrdlom sa mu zaťal do krku. Xiwovi začala tryskať krv a tentoraz mu išlo o život naozaj.

Hrbolatý Huh stál ako obyčajne nahý na poli a rozsypával úrodnú pôdu, čo mu poslala NASA. Potom vybral to málo semiačok, čo sa vyextrahovali z Xiwovho hovna a pomaly ich strkal pod pôdu.
"Pane, nemali by sme to aj poliať vodou?" spýtal sa ho komorník, ktorý bol tiež nahý, aj keď nedobrovoľne.
"Prečo?"
"Píše sa to tu: Návod na použitie semiačok, odsek druhý: semiačka následne polejte vodou."
"Kde to je presne," Huh vytrhol komorníkovy z ruky návod. "Aha..."
"Mám priniesť vodu?"
"Nie, ja to spravím trochu ekologickejšie," povedal Huh a ani nemusel nič vyťahovať. Jednoducho na tie semiačka pustil tekutinu, ktorú už on sám kedysi pil. Moč. Žiaľ Hrbolatý Huh ešte nevedel, čo môže vzniknúť kombináciou pozemských pretrávených semiačok obohatených Xiwovým hovnom, pôdy Marsu spojenou s tou pozemskou a jeho močom. Keby to vedel, nikdy by sa na to nevymočil...

Pokračovanie o týždeň.
Nasleduje: Zem sa pohybuje!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár