Toto je predslov poviedok.
Dávno pradávno, keď rajčiny boli ešte ovocie a kukurica bola dar mora sa stala jedna udalosť. Keďže sa v tých časoch ešte Habsburgovci snažili udržať na tróne, všetci sledovali dianie v monarchii, a nikto si nevšímal, že zo sveta zmizli babka a dedko.
Ale táto udalosť mala očitého svedka, ktorý na počasť týchto velikánov zložil báseň:
Babka s dedkom spolu žili, chalúpku si postavili.
Dedko prdol ani strela, chalúpka sa rozletela.
Babka prdla ešte viac, vyleteli na mesiac.
Pravda, toto je básnička v znení po mnohých úpravách. Pravda bola taká, že vyleteli na Mars. A pravda bola taká, že tam nezomreli. Oni stále žili ďalej, lebo za čias Habsburgovcov bola na Marse atmosféra.
Volali sa Eleonóra a Adam a pod vlivom obráteného mesačného vplyvu sa stala eleonóra opäť gravídna. Pod vplyvom obráteného mesačného vplyvu sa stal Adam veľmi aktívny, napriek vysokému veku.
Celkovo mali 86 detí. Potom naraz zomreli, akoby uťal. Dve najstaršie deti, ktorým dali názov Jacqinna, to bolo dievča a Xiw, obézny muž, sa stali akoby druhými Habsburgovcami a začali vládnuť nad krajinou. Ostaných 84 potomkov rozdelili na dve skupiny. 40 z nich pôjde rozširovať potomstvo a 42 im pôjde stavať dom. Obrovský dom.
V súčastnosti má dom 10 izieb a je dlhý ako rozťahaný sopeľ. Pri slávnostnom otvrení mal Xiw aj slávnostnú reč: „Milí poddaní! Vy špiny! Postavili ste mi krásny dom,“ popri tejto vete Xiw vytiahol šampanské a trepol si ho o hlavu, „nazvem ho preto Dom. A vy teraz choďte kade ľahšie, najlepšie za tú veľkú horu a tam si postavte svoje obydlie. A pronto!!“
Súčastný stav krajiny (za vlády Habsburgovcov dole na zemi) vyzeral takto: Kráter, potom jedno údolie (v ktorom stál Dom), potom les (domov vlka hryzajúceho) a nakoniec druhé údolie (v ktorom stála kolónia otrokov, ktorú Xiw pomenoval Otroci).

Koniec predslovu. Nabudúce pokračujeme prvou poviedkou. Mali by ste o niečo takéto záujem?

 Blog
Komentuj
 fotka
robo0000100  21. 4. 2011 11:23
UFO PORNÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ



Ale hej, mali.
 fotka
kiksauri  21. 4. 2011 18:33
sranda! ale dobré to je aspoň sa posmejem
Napíš svoj komentár