Ou áno... Pamätáte si ešte na staré dobre časy plné Rp-čiek (rýchlej pošty) ?
Určite si pamätáte nato ako ste mali plný azet mail spamu, určite si pamätáte aký ste mali na pokeci "nick". Áno staré dobré časy. Len škoda že starý dobrý pokec zapadol prachom.

Zapadol prachom len preto že prišlo niečo nové, lepšie, modernejšie, modrejšie. Áno hovorím o slávnom "facebook-u" ktorý ovládol život mnohým ľudom a stále aj ovláda.
Stavím sa že mnohý z vás čo práve čítate tento článok ste prihlásený na facebook-u.
Nebudem klamať aj ja som v tejto chvíli prihlásený. Asi je to osud byť oddaný životu pod morou lištou.
Len tak aby ste boli v obraze facebook ma cca 750 miliónov zaregistrovaných užívateľov, polovica z nich sa denne prihlasuje. Asi sa pýtate odkiaľ to viem. Odpoveď je jednoduchá zrejme som si prečítal nejaký článok na itnews.sk.

Asi si tiež kladiete otázku kedy facebook skonči alebo lepšie kedy príde konkurencia ktorá ho zhodí na druhé miesto. Tento čas pravdepodobne už nastal. Novou sociálnou sieťou ktorá by mohla vážne ohroziť facebook
je google+ alebo ak chcete google plus.

Google+ je spustený cca 3 týždne a do konca tohoto týždňa by mal pokoriť hranicu 20 miliónov užívateľov. Ale čo je 20 miliónov proti 750 miliónom ?
Je to zrnko piesku v púšti, ale keď si to vezmete je to strašne veľa. A možno ani Google+ nie je ta sociálna sieť ktorá zhodí facebook, možno práve v tejto chvíli vzniká nástupca facebook-u. O pár rokov sa to dozvieme. A ja budem zase písať blog nie o pekeci ale o starom dobrom facebook-u ktorý zapadne prachom rovnako ako pokec. Ale to je osud každej sociálnej siete.

Môj blog

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár