Všetky ich stretávame. Na ulici, v obchode, v posteli. Nadávame na nich, no nevieme si život bez nich predstaviť. Lenže ako s nimi žiť a neprísť pri tom o nervy a o rozum? Dajú sa vôbec tie čudesné tvory bez jedného ramienka chromozómu milovať?

Aby ste mužov mohli ľúbiť, mali by ste o ich plemene vedieť zopár maličkostí. Po prvé, neustále myslia na to, ako by sa tej blondínke z vedľajšej kancelárie dostali pod sukňu. A nie len jej. Aj mnohým ďalším. Prakticky všetkým. Po druhé, nedodržiavajú zásady hygieny. Veď nie je nič voňavejšie ako štyri dni nemenené ponožky alebo tričko zamazané od oleja, farby a nedelňajšieho obeda. Po tretie. Slovo upratovanie sa nenachádza v ich slovníku. V detstve im ich matky vytvorili v hlavách mylnú predstavu o tom, že špinavá bielizeň má schopnosť levitovať a že sa po nejakom čase presunie do bielizníka sama, alebo že záchodová kefa slúži len na zútulnenie toalety. Preto sa nedivte, ak u neho doma nájdete hory špinavého riadu, prach na nábytku siahajúci až po strop či dokonca kúsky nedojedenej pizze pod gaučom. A tým sa dostávame k ďalšiemu bodu. Muži sú schopní skonzumovať neskutočne veľké porcie jedla. Radšej sa nebudem zmieňovať o tom, že pri jedení mľaskajú, grgajú (a hrozne radi sa na tom smejú) a nahlas si uľavujú (na tom sa smejú snáď ešte radšej). Ďalší dôvod, prečo mužov skrátka musíme milovať, je ich úzasný humor. Veď nás ženy neuveriteľne baví smiať sa už po stýkrát na tej istej hlúpej historke a na tom istom primitívnom vtipe.

Ešte sa treba zmieriť s tým, že muž je ako jednoduchý stroj. Nedokáže robiť dve veci naraz. Neočakávajte preto, že pri večeraní aj pochváli vaše kuchárske umenie. Poprípade, že pri šoférovaní vás bude počúvať a nebodaj vám aj odpovedať.

Dobre, naučili sme sa, ako muža milovať, takže ešte pár drobností, ktoré zariadia, že vaša láska nebude jednostranná. Za slovom drobnosti nehľadajte nič iné ako lichôtky a pochvaly. A čím ich je viac, tým lepšie. Veď ani jednej z nás nerobí problém pochváliť svoju polovičku za otrasný obraz, za ktorý vyhodil ťažké peniaze, alebo za mizerný postelový výkon. Pochválte ho aj za skvelý nápad, ktorý ste síce pred minútou povedali inými slovami vy. Chválte ho. Za všetko a pred všetkými.
Viac chlapovi k šťastiu netreba. Ešte možno pivo a diaľkový ovládač. Ak toto všetko dodržíte (a ak toho chlapa v svojom dome vydržíte), budete ho mať na krku veľmi dlhú dobu. Pri troche smoly až do smrti.


Tento fejtón som vlastne nepísala ja. Písali ho za mňa včera o jednej v noci asi tri vodky. Vezmite to na vedomie, prosím.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
whatsername8  12. 5. 2009 16:36
pekne ironicky fejtonik
 fotka
mensrea  12. 5. 2009 16:44
Ja neviem ci sme taki ako nasp opisujes. Ja sa tak necitim, ALE ak by sme boli taky, nehovori nieco o vasej uchylnosti ze ste schopne s takym niecim zit?
 fotka
dubacik  12. 5. 2009 17:26
Dokonalý opis dokonalej chlapskej nedokonalosti
 fotka
petika  12. 5. 2009 18:37
predtým než to prečítam : "joooooooooooooooooooooooo"
 fotka
petika  12. 5. 2009 18:44
dobre teraz ked som to precitala: si dovolím nesúhlasiť s niektorými bodmi.. teda aspoň podľa toho "čo" sa pohybuje vedľa mňa..



chlapi okolo mňa sú náhodou čistotný, to s tou blondínkou.. hmm.. to je diskutabilné, ale skôr nie



ale s tým jedlom súhlasím.. môj brat sa neskutočne prepcháva, môj kamoš sa prepcháva.. môj frajer sa prepcháva a všetci su chudí
 fotka
richmond  12. 5. 2009 21:40
jedine co na mna sedi je fakt asi to jedlo
 fotka
jaro1991  13. 5. 2009 10:52
tak asi som teply, ale na mna sa to nehodi... len dve "malickosti" ? ze neviem dobre robit dve veci naraz, to je pravda aaa to, ze mam rad, ked ma niekto za nieco pochvali, ale to tiez mam rad, ked je to sem tam, ako vynimka, a nie podlizovani sa...



a je mi luto, ze niektore zeny si fakt toto myslia o muzoch...



a este viac mi je luto, ked takyto muzi aj fakt existuju, a nie len v americkom seriali, alebo tvojich myslienkach...
 fotka
black_soul  31. 5. 2009 13:17
clankov na podobnu temu som citala kopy,ale aj tak to bolo citatelne v ktorom casopise to prispievas?
 fotka
sashula  21. 8. 2009 17:28
ty teliakto moje ale ako vzdy skvele napisane
Napíš svoj komentár