už mám fakt plné zuby tych kecov o tom, ako svet rúti do záhuby, ľudia sa odľudšťujú,že náš život je pretechnizovaný podobne blbiny..

ja neviem, no nemozem si spomenut na obdobie ludstva, keď to bolo lepšie. veď vždy boli nejeké problémy.. Pozrime sa do minulosti:

a) pravek: ľuďom bolo všetko jedno, nebola žiadna etiketa, ani bontón, zabíjali sa podľa nálady, keď bolo príliš zima, jednoducho poumierali a bolo.

b)starovek: znova mizerne podmienky pre život, bolo zopár boháčov a potom otroci, ku ktorým sa správali, ako ku zverom.

c) stredovek: no hrôza. následkom katastrofálnej hygieny pol európy dostalo čierny mor. Ľudia boli skazení aj po morálnej stránke, kto čítal Dekameron, vie, o čom hovorím.Myslím, že by nebolo odveci spomenúť aj upaľovanie a mučenie "bosoriek"

d)novovek: ok, najprv sme vykynožili Indiánov.. potom nastalo hrozne veľa bitiek, neskôr prvá a druhá svetová..
ak zostaneme na Slovensku, tak ... aha, čo to tu máme?.. komunizmus.. keď človek musel zapadať do radu, inak mu pristrihli krídelká. Za každým rohom číhal fízel a v najhoršom prípade ste sa dostali do gulagu na Sibír.


Ešte stále si myslíte, že ten svet je taký zlý? Podľa mňa to nie je až také príšerný , v žiadnom prípade nie je horší, ako v minulosti.

 Blog
Komentuj
 fotka
ksiksa  29. 3. 2007 20:04
jeee tolko optimizmu nieco na tom bude ,ale dalo by sa na to pozriet aj pesimisticky a niekto by ti mohol protirecit no mne sa ta odhodlanost tvojho nazoru paci takzee ..nemam co dodat
Napíš svoj komentár