Dlho som to tajila. Nevedel o tom nikto. Nikdy som to nikomu nepovedala. Ja to moje najtajnejšie želanie. Ale teraz vám ho prezradím. Možno si budete myslieť že mi šibe. A pravdepodobne to tak aj je.

Chcem žiť v inom svete. Niektorí by to možno nazvali svetom fantázie. Poslednú dobu si uvedomuje, že ako človek dospieva, prestáva veriť. Veriť v rozprávkové bytosti. A v tejto dobe deti čoraz skôr prestávajú veriť rozprávkam. Ani neviem ako, prestala som veriť i ja. Už som veľké dievča. Nebudem predsa veriť na víly, škriatkov, čarodejníkov, trpaslíkov, zvieratká čo vedia rozprávať....... Už sa s nádejou nepozerám do skrine, či sa tam náhodou nezjavila Narnia.....

Chcem znova veriť vo vymyslenú krajinu. Je mi jedno či to bude Narnia, Terabithia alebo iná, moja vlastná vymyslená krajina.
Áno, moja vlastná krajina.......

Bola by to rozsiahla krajina s vysokými pohoriami ale aj rozsiahlymi plážami. More by sa neobyčajne lesklo a skladalo by sa so všetkých farieb dúhy. Nebola by to len hra slnka. V mori by sa nachádzali naozajstné farby.
V lesoch by žili rôzne bytosti. Od víl, cez škriatkov a trpaslíkov až po kentaurov. Zvieratá by vedeli hovoriť. V tejto krajine by bolo možné všetko. Stačila by len obyčajná fantázia. V krajine by sa nachádzali rôzne plody, ktorých chuť by pre každého bola iná. Každému by chutili podľa ich fantázie. Neopakovateľná chuť, ktorá by sa rozplývala na jazyku.

Žili by sme v harmónii. Raz za čas by sa zrejme zjavil nejaký problém, pretože som vždy túžila zachrániť svoju vlastnú, vysnívanú krajinu. A to by sa mi aj podarilo.
V zime by krajinu zahalil sneh a všetci by sme sa z neho tešili. Konala by sa sánkovačka, kde by sa stretli všetky zvieratká, "rozprávkové" bytosti ale i ľudia. Neskôr by sme sa išli všetco zahriať do veľkého paláca, kde by bol každý pohostený.
V lete by sme trávili čas hlavne na pláži. Konali by sa rôzne súťaže. Víly by sa opaľovali na slnku, trpaslíci by si otvorili stánok s tou najlepšou zmrzlinou na svete a deti by sa do večera hrali spolu so zvieratkami.

Bola by to tá najúžasnejšia krajina na svete.

Viem, je to možno trochu naivné, šibnuté. No niekedy by som rada odišla ďaleko, možno do vymyslenej krajiny.

 Blog
Komentuj
 fotka
ouch  18. 3. 2012 19:55
áno!
 fotka
silvinka111  18. 3. 2012 21:11
@ouch jéj čakala som reakcie typu choď sa liečiť, takže ďakujem
 fotka
ouch  18. 3. 2012 21:41
no vidíš, aspoň by sme sa liečili spolu
 fotka
silvinka111  18. 3. 2012 22:16
@ouch ok keď nájdeš nejakú sympatickú psychiatriu tak daj vedieť, pridám sa
 fotka
wikinka1503  20. 3. 2012 17:53
ja by som chcela vediet ak mozem poprosit kto tuto prozu napisal :: autor ::
Napíš svoj komentár