Ponáhľal si sa niekedy veľmi a zrazu si zastavil v strede kroku a spýtal sa sám seba: "Kde idem? " Pozrel si sa okolo seba a pomyslel si: "Tak teraz musím vyzerať vážne ako blázon." Ešte raz si sa zmätene obzrel a potom nenápadne pokračoval pre zmenu neistou pomalou chôdzou. Ach, príjemné nie? Či nie? Haha.

A minule som sa chystala vonku, krásne svietilo slniečko a parádne teplo. Obliekam sa - teplo, idem dolu schodmi - svieti slnko (stále), obúvam sa - rovnaká situácia, otváram dvere - stále pekne, zatváram dvere - zaťahuje sa obloha, opustím dom - pohroma. A k akému záveru som došla? K nijakému.

Ak si si niekedy stopercentne istý, že všetko vieš a písomka môže dopadnúť len výborne alebo ešte lepšie a keď dostaneš otázky, nevieš ani na jednu odpovedať, ako sa zatváriš? No šak si dáš Deli. To je jasné.

No ak sa s foťákom nedajú odfotiť hviezdy, tak to môže znamenať len dve veci: že mám blbý foťák, alebo že chcem nemožné. No a teraz si vyber . Šak vieme, že život je lahoda. Vezmeš ovládač a prepínaš. Páči sa ti? Necháš to bežať. Nepáči? Máš smolu, lebo ti už niekto zobral diaľkové. Hovorím, lahoda.

Čakáme na Godota?
Nie.
No nič, tak si to prečítam inokedy.

Čo ak si naleješ mlieko, na ktoré sa tešíš celý deň a niekto ti ho vypije?
Čo ak si ideš sadnúť a niekto rýchlejší ťa podsadne?
Čo ak niečo začneš robiť a zistíš, že väčšiu hovadinu snáď ani robiť nemôžeš?
Čo ak chceš niečo vykričať celému svetu, ale nechceš aby to niekto vedel? A čo ak sa ti nechce kričať?
A čo ak ťa ani nik nepočúva.
Psychiater?
Vodka s rumom?
Abo šak dačo rozkopme! Abo dakoho, to je vlastne jedno.

A vtáčiky si štebotajú o jednej ráno sediac na strome. Vedia štebotať aj keď lietajú? A zaujíma to niekoho? To je kruto jedno či to vedia, alebo nie.

A okrem toho treba dodržiavať pitný režim. Ak prestanete piť, nemôžete žiť. To sa boh nudil ta si vymýšľal somariny. A no možno som sa nudila ja, ale to je tiež jedno.

Ak si čítaš moje veéeéeeľmi zmysluplné úvahy, jednoznačne musíš dôjsť k záveru, že je všetko jedno, alebo viac stabilný človek, že som blázon. Čo má vlastne pravdu, ale taký si to neprečíta, z toho vyplýva: žiadny blázon, žiadna sranda. Škoda no mohli sme ísť na huby.

Neznášam huby, fuj. Ale milujem les. A prírodu. Aj tote hlúpe romanove listy . Veď stromy sú najkrajšie rastliny. A potom ruže. Spomínaš na Princovu ružu? Bola sebecká, no nakoniec jej došlo, že ho má rada. Deti neklamú. Deti sú super, aj všetky malé mláďatká. Len niekedy lezú na nervy.

A vieš čo som týmto všetkým chcela povedať?
No, že kým lampy svietia, tak je na zemi všetko v poriadku. Alebo že kým sú kvapky v mláke a hviezdy na nebi, tak sa nemáme čoho báť. Teda ľudstvo hej, len život nie.
Ale aj tak je všetko jedno, lebo kým nemám obláčik, tak ja sa s vami nehrám!
A nechcem žiadne náhradné riešenia!
A už ma doriti neštvite! Všetci...
Ja som sa nenarodila preto, aby som zachraňovala antilopy, ale aby som ich zabíjala. Tak prečo sa tomu svet bráni, keď ma tak stvoril?

Mala som rada svoje korytnačky. Vždy v noci prehrabovali kamienkami a aj keď mi to najprv vadilo a nevedela som si zvyknúť, po čase som bez toho nevedela zaspať. A keď sme ich dali preč. lebo boli už veľmi veľké, pripadalo mi v izbe príliš ticho.

Kým plač vyplavuje pocity, smiechom sa aj dusia. Hm, vie mi niekto povedať jak? Taký falošný smiech si strčte. Bla bla bla...

Bola som bunka a teraz som milión. Aj tak by sa to dalo povedať.
Bodka.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
nancy99  20. 4. 2009 21:49
ty niesi blazon

len niekto roztrhal tvoju dusu

a teraz si na milion kuskov

ale pride cas ked uz budes zas iba jeden

nas jeden jediny najobluenejsi

a ja do toho dna budem stat pri tebe

ci to bude dobre alebo zle ale pri tebe

a aj potom
 fotka
ancientpedestrian  21. 4. 2009 07:26
Preco hovoris niekto ked ten niekto je konkretny clovek a dobre vieme kto.
 fotka
she  21. 4. 2009 20:18
nieje to konkretny su to niektori konkretni a neznasam, ked ludia povedia som hnusny ja to viem a radsej si odo mna udrzujte odstup namiesto toho aby sa postavili skutocnosti!

Ja xcem od ludi len jedno, no asi ziadam privela...
 fotka
ancientpedestrian  22. 4. 2009 03:10
ale co mam sa nasilu k vam tiskat ked viem ze som debilny na hlavu a lepsie ja vam vsetkym bezomna?...sak sa poznam. Pozri ked pridem v piatok kludne to mozeme prebrat ak ma vobec chces vidiet ale pochybujem ze dojdeme k dacomu inemu jak k tomu ze som zly zly zly a vadny. vsetko sa mi sere odkedy som v Prahe, nechapem tomu, asi som tu nemal ist.
 fotka
aenema  22. 4. 2009 12:52
I always remeber how I used to sing to you when youre drunk.



...Nemam co povedat. Nie je vsetko jedno. Objimes ma.
 fotka
nancy99  22. 4. 2009 14:58
juro prestan byt taky.ja ta nespoznavam...

boze sa lutujes jak male decko

bud silny a postav sa tomu co sa prihodilo

a snaz sa to vyriesit nie utekat pred tym

praha nie je na vine

len tvoja zbabelost celit problemom
 fotka
ancientpedestrian  22. 4. 2009 17:32
Ani ja seba nespoznavam, uz dlhsiu dobu.
Napíš svoj komentár