Ludia ma bavia. Ano, je to tak, zabavate ma. Pravdepodobne aj ja vas, ale je mi to celkom jedno. Staci vas vidiet ako sa tvarit v elektricke, ked si myslite,ze sa na vas nikto nepozera, vo vytahu ked ste nuteny cestovat s uplne cudzimi ludmi co su vam proti srsti alebo ked len tak vysedavate. Najvtipnejesie je, ked sa dostanete do neocakavanej situacie.

Dnes napr. som siel na trening, ked sa zrazu zastavila elektricka. Vtedy sa zacala sranda. Nie hned, najprv tomu nikto nevenoval pozornost, ale postupne vsetkym doslo, ze neco je spatne. A to neico bol zaseknuty kamion na kolajniciach. Postupne sa ludia dostavali do raze, nervozita stupa, vsetci sa niekam ponahlaju, trasu sa ako na Easy darcek a maju pocit, ze tym niekomu pomozu. A hlavne sebe. Zacnu hned nadavat vodicovi, ci uz kamionu alebo elektricy, akokeby vsetci chceli len ich brzdit. A hundru, preco aspon dvere neotvori.
Ked ich otovori a oznami poruchu, vsetci hned zacnu vystupovat, ponahlat sa ku dveram, akokeby nieco uychlili, ked tam budu o desat sekund skorej. Nemam ten pocit. Potom sa itak tlacia pri dverach, navzajom si zavadzaju a nadavaju,... proste legrace k popukani. Ja si v klude pockam an mieste kym sa to v predu neuvolni, zatial sa usmievam a zlepsujem si naladu a nakoniec s kludom vystupim. Tam sa postavim obdalec, aby som mal na vsektko pekny vyhlad a pozorujem co sa bude diat dalej.

Zatial prisli dalsie elektricky, vystupuju dalsi ludia a niekam bezie. Fakt by som chcel vediet kam, kedze sa ucpala uz aj cesta a autobus teda tiez nepride. A kazdy druhy telefonuje. Kam tak asi? Ved je vecer, do roboty sa nikto neponahla a ak domov pridete o desat minut neskorej, nic sa nestane. Ale nevadi.
Zapcha sa stupnuje, auta okolo sa to snazia dako po chodniku obchadzat, neberu ohlad na nikoho a nic, kazdy sam za seba. Ako zvierata. Nakoniec sa navzajom zablokuju uplne a uz definitivne nikto neprejde. Az kym sa neodprace kamion.
Vtedy sa pohnu elektricky a vsetci na ne zacnu utekat. Tlacia sa, strkaju, skoroze biju o to, kto bude prvy pri dverach. Pritom elektriciek sa za tu dobu nazbieralo dost pre vsetkych. Beziaci chodci zaroven blokuju samotnu dopravu, a aj elektricky, takze este viac stupnuje nervozita. A moja zabava. Nakoniec sa ale vsetko da dokopi a vsetci spokojne odidu. A cely vecer budu nadavat, ake to bolo vsetko strasne a hrozne a pritom si neuvedomuju, ze si to prevazne zhorsili vlastnou nervozitou a stresom. Ale mne aspon zlepsili naladu.

Takychto situacii je vela kazdy den a ked nahodov sa nic nedeje, netreba zufat a pomozem si sam. Viete si predstavit, ako sa ludi zacnu spravat v blizkosti jemne vysinuteho cloveka? Nie? Tak si to vyskusajte, je to celkom sranda. Staci zo seba trosku robit blazna, jemne vybocit z normalu a uz vsetci na vas cumia. A su z vas nervozny. Vsetci su zvedavy, ako sa budete spravat, ale nikto sa vam neodvazi pozret do oci. Maju z vas strach, akokeby im blazon mohol ublizit. A pritom som ten najneskodnejsi clovek. Aj ked mozno trosku vysinuty.

Na zaver este par veci, co ma urcite pobavia:
Nadrbany futbalisti oslavujuci vyhru.
Temny metalisti, co vyzeraju akokeby zabili desat ludi a pritom ani muche neublizia.
Depresivny emaci s ofinou cez oci, slepy ako krtkovia, co si rezu ruky. Ale vzdy len tak, aby si moc neublizili.
Hiphopery s gatami na kolenach, co ked sa niekam ponahlaju, vyzeraju ako kacice.
Pipenky v minisukniach na cim vyssich opatkoch, co ked narazia na dlazbu ci strk, tak skoncia. A pri sadani maju problemov viac nez dost.
Stare babky s fialovimi vlasami ovesane taskami z trznice.
Male decka tegujuce na zarosene skla v buse.
A mnoho inych, skoro na kazdom sa nieco najde.

No a najviac sa zabavam na sebe, najNEdokonalejsi clovek akeho poznam, osoba, ktora ma vzdy prekvapi. Len cumim, co moj unaveny mozog obcas vyproduje. Takze aj toto treba brat trosku s nadhladom, lebo napriek tomu co tu vsetko vravim, vas mam stale celkom rad. Vsak by som sa tu inac nudil Ty so ma poznaju, vedia aky som...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
pumaamravec  28. 10. 2008 11:42
tak nadtymto som aj vzdy rozmyslala ze preco sa niekto stresuje ked mu to aj tak nepomoze byt rychlejsim...a je to celkom pravda ze ked je niekto iny tak nanho vsetci cumia...ja si myzslim toto zivit je len jeden preto si ho treba uzit co najviac tak ako chcem ja a nie tak ako si to predstavuju iny...
 fotka
rybabla  30. 10. 2008 09:03
no jo .. tiez sa v podvedomi rehocem nad niektorymi reakciami na moju osobu ... az budu blazni vecsina populacie ... tak sa stanu blaznami ti druzi MUHAHAA!
Napíš svoj komentár