Človek, vlastne dieťa, keď sa po prvý krát stretne s cibuľou nevie, čo má čakať. Chutí to? Vonia to? Dá sa s tým hrať? Obzerá si ju a kladie si základné otázky.

Keď chce zistiť z čím ma dočinenia musí isť na to z ostra. Chytiť ju pevne do ruky, zobrať nôž a z jednej aj z druhej strany trošku odrezať. Tu zrazu zistí, že to, čo bolo takej čudnej hnedej farby má v sebe niečo iné. Niečo odlišné.

Čo tam robí tá biela? Začne pomaly, ale úpenlivo strhávať hnedý obal. Hnedá chránila bielu, už mu to došlo, no však nevie prečo. Naskytuje sa mu nový pohľad na cibuľu. To, čo bolo na začiatku také jednoduché, je teraz komplikovanejšie.

Vidí guľu, no nevie, čo s ňou. Staré dobré časy mu ujasnili situáciu. Treba ísť na to z ostra. Vezme nôž a chystá autopsiu. Prvý rez vedie stredom. Niečo sa mu nezdá, niečo tu smrdí. Vezme prvú časť a skrz ňu vedie rezy asi rovnako široké. Zrazu vidí cibuľu rozmazane. Utrie slzy a pokračuje.

Rez druhou už bude iný. Vie, čo ho čaká, vie, čo ho neminie. Rezy sú takmer isté, no reže ich sebavedomo. Sem tam si poplače, no vie prečo. Po finálnom reze nôž odloží a pozrie sa na cibuľu všetkými možnými pohľadmi. Poplače si, zasmeja sa, pospomína.

A keď vie, že ju celú preskúmal, vstane a odíde....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
shelia  5. 2. 2009 15:42
velmi dobre...
 fotka
holyknight  5. 2. 2009 15:49
cibuľa je božská...
 fotka
blsinka  5. 2. 2009 15:50
pekneeeee
 fotka
bassika  5. 2. 2009 16:26
 fotka
titusik  5. 2. 2009 18:05
aaaaaa Matkooo. Ty nie si birdz-nemy??? Waw!! A je to velmi pekne . Originalne.
 fotka
jillie  5. 2. 2009 22:03
trefne
uz ani ja nebudem birdz nema titusik, chystam velkolepy kambek hej hej hej
 fotka
titusik  6. 2. 2009 14:20
@jillie na ten tvoj kambek som naozaj zvedava, ty si na to nenajdes cas, abo ine vyhovorky, ale nedavno pustali taku zaujimavu reklamu vo fun radiu, nieco v zmysle, ze na nejakej www stranke najdes vyhovorky na krizu
 fotka
tercika  22. 2. 2009 17:03
heeeeeh strasne zaujimavy bolg na to ze je o cibuli nikdy by ma nenapadlo ze budem nieco take zajimave citat o cibuli
Napíš svoj komentár