Aburame Shino je veľmi silný chuunin zo Skrytej Listovej dediny. V seriáli sa objavil hneď v prvej epizóde, keďže chodil do akadémie spolu s Narutom. Keď zmaturoval, bol pridelený do Tímu 8 spolu s Hyuuga Hinatou a Inuzuka Kibom, pod velením Yuuhi Kurenai. So svojím tímom vychádza veľmi dobre, majú spoločné koníčky a sú skvelo zohraní. Patrí do jedného z najlepších klanov v Listovej dedine, ktorý sa špecializuje na boj pomocou chrobákov.

Aburame klan je známy tým, že nepodceňujú protivníka, a aj keby to bol len malý chrobák, bojujú so všetkým, čo majú. Členovia tohto klanu si už ako malí nechávajú do tela napustiť chrobáky, ktoré sa živia chakrou v ich tele. Tento klan už roky vedie zmluvu s chrobákmi, ktorým dovoľujú živiť sa ich chakrou za to, že za nich budú bojovať. Keď sa chystajú na boj, chrobáci vychádzajú priamo z ich tela. Sú to špeciálne Kikai chrobáky, ktoré útočia na protivníkov a žerú im chakru. Shinove chrobáky takmer vždy útočia celoplošne, aby protivník nemal šancu utiecť. Shino tiež dokáže so svojimi chrobákmi komunikovať pomocou ich pohybov.

Okrem toho si Shino so svojimi chrobákmi vie robiť rôzne techniky, ako napríklad Mushi Bunshin no Jutsu, čo je "Chrobáčia klonová technika". Je takmer identická tieňovým klonom až na to, že používa chrobáky. Počas Chuuninskej skúšky, keď Shino bojoval proti Abumu Zakovi, tak mu vložil chrobáky do jeho rúr v rukách, čím mu zablokoval prúd chakry a ruky mu vybuchli.
Jeho tím je zameraný najmä na stopovanie, vďaka Hinatinmu Byakuganu a Kibovmu čuchu. Shino je ale tiež veľmi zdatný na stopovanie, keďže jeho chrobáky veľmi ľahko a rýchlo môžu preskúmať oblasť. Taktiež môže na človeka položiť samičku chrobáka. Potom pomocou samcov tohto človeka ľahko nájde vďaka pachu samičky.

Takto vystopoval aj Kankuroua z Piesočnej dediny, s ktorým neskôr bojoval. Porazil ho tým, že jeho chrobáky požrali jeho vlákna charky, ktorými ovládal svoje bábky a nakoniec chrobáky napadli aj priamo jeho. Bohužiaľ, Shino potom podľahol Kankurovmu jedu, takže obaja prakticky neboli schopní pokračovať v boji. Nakoniec Shina zachránil jeho otec, Aburame Shibi, ktorého chrobáky vybrali jed z Shinovho tela.

Shino je veľmi záhadný a tiež tajomný. Na hlave má čierne okuliare, pretože asi nechce, aby boli vidieť jeho oči. V Shippuudene je ešte viac zahalený, takže mu z tváre nie je vidieť takmer nič. Shino takmer nikdy nenechá svoje city vyjsť na povrch, a teda vždy vyzerá pokojne. Ale aj napriek tomu sa Shino veľmi ľahko urazí a potom je mrzutý.
Napríklad keď ho Naruto po 2 a pol rokoch hneď nespoznal, tak sa urazil, obzvlášť, keď Hinatu a Kibu spoznal ihneď. Taktiež sa urazil, keď ho raz vyradili z jednej misie, čo ho len tak nepustilo. Keď Shino hovorí, má tendenciu si klásť sám sebe otázky a následne na ne odpovedať. Vo svojom voľnom čase väčšinou v prírode zbiera a študuje rôzne druhy chrobákov, čo je jeho koníček.

Základné informácie

* Pozícia: Genin; Chuunin (Shippuuden)
* Vek: 12; 15 (Shippuuden)
* Učiteľ: Yuuhi Kurenai

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár