Ahoj Zuzka máš dnes niečo? Nie mami nemám a prečo? Chcela by som sa s tebou rozprávať. Dobre a o čom? Chcela by som ti povedať, aby si viac cvičila na klavíri, že pani organistka, ktorá hráva teraz v kostole že ťa bude skúšať ako máš nacvičené pesničky a bude ťa učiť pracovať s organom. Jéj to je super áno budem cvičiť sľubujem ajkeď mi neveríte, že budem cvičiť ale naozaj budem cvičiť naplno ako sa bude dať. No dobre uvidíme či hovoríš pravdu. Teraz si môžeš ísť písať na počítač a zajtra začneš už cvičiť pesničky a ešte čo treba, aby si mohla odohrať celú omšu. Dobre idem si písať so Slávkom je akurát na pokeci.
Ahoj Slávko ako sa dnes darilo v práci? No dúfam, že mi odpíše lebo už čakám dlho na odpoveď a nepíše. No hurá prišla mi rýchla pošta. V práci bolo celkom dobre ale bolo veľa objednávok tak som sa musel zase namakať v kuchyni. Tak to ti nezávidím a ty čo máš nové? Ja od zajtra idem cvičiť na klavíri pesničky, ktoré sa spievajú v kostole a ak mi to dobre pôjde budem robiť organistku v našom kostole. No vidíš to je super aspoň budeš vyťažená a hádam ti za to aj zaplatia. Ja už musím ísť spať lebo ráno skoro vstávam tak ahoj a ľúbim ťa. Dobre ahoj no škoda, že sme si popísali len tak chvíľku. Idem zavolať mojej asistentke. Ahoj Helka tu je Zuzka pri telefóne chcem ti povedať, že neviem čo budeme zajtra spolu robiť, pretože mám nacvičovať pesničky, ktoré sa hrávajú v kostole a že pani organistka ma bude raz za čas skúšať a že mi poukazuje ako sa narába s organom v kostole. No to je skvelé teším sa s tebou. Ale tak hádam nebudeš musieť cvičiť celý deň, že budeš mať aj oddych. No to budem môcť aj oddychovať to zase nechcú, aby som sa z toho zbláznila ja ti prezvoním, keď budem nachystaná, že by sme išli vonku dobre? Dobre moja tak sa maj a držím palce zajtra si zavoláme tak ahoj.
Ahoj s kým si volala? Oci volala som s mojou asistentkou a hovorila som jej čo budem robiť zajtra a že aby som jej prezvonila, keď sa budem chystať ísť von tak dobre Som rád, že sa viete vy dve dohodnúť. A niesi ešte unavená? Aby sa ti chcelo ráno vstávať ísť s Rodym von a tak. Nie ešte sa necítim byť unavená ale ma ešte trochu bolí ten bedrový kĺb tak neviem čo s tým budem robiť natierala som si to chladivou konskou masťou neviem či to nebude zapálené. Fíha no teda tak čo pôjdeme zajtra s tým k doktorovi, aby ti niečo na to predpísal a pozrel sa na ten kĺb? Môžeme a máš voľno? Áno mám a ráno ti pôjdem vyvenčiť Rodyho ja, keď hovoríš, že ťa bolí ten kĺb aj som ťa videl, že nemôžeš poriadne chodiť tak ti budem pomáhať dovtedy, dokým ťa to neprestane bolieť. Ďakujem ti oci za pomoc a som rada, že si na mňa taký dobrý. Áno prepáč, že sme boli s maminou na teba zlí ale zmenili sme sa, keď ti zistili cukrovku a môžeš si dať aj trochu čokolády ale naozaj len trochu, aby sa ti nič nestalo, aby si mohla hrávať v kostole. Nie neboj sa ja si dám naozaj len trochu čokolády ale neviem či tá moja molča nebude chcieť viac lebo ma stále otravuje, že ona chce čokoládu a tak. No tak jej povedz, že čokoládu nemáš a keby si aj mala tak jej nedáš. Dobre snažím sa s ňou kadejako vyjednávať len, aby vypadla odo mňa. No ak budeš pravidelne užívať lieky, ktoré ti pán doktor napísal tak by mala vypadnúť od teba. Tak ja už idem spať dobrú noc ti prajem a ráno nevstávaj ja pôjdem naozaj vyvenčiť psa tak ty kľudne spi a relaxuj. Bodaj by ťa prestal bolieť ten bedrový kĺb. No veru tak ti prajem dobrú noc. Dobrú noc aj tebe oci. No čo Zuzka koho máš na internete s kým si tak veselo píšeš? Nepíšem si s nikým píšem jeden príbeh. Dobre moja a lieky si si už dala? Áno dala som si už lieky všetky, ktoré som si mala dať. Dobre to je super. Ocino mi hovoril, že mi ráno pôjde vyvenčiť psa. Hej? No dobre tak aspoň môžeš dlho spať a ja ti pôjdem vyvenčiť, keď prídem domov z roboty a ocino ho zoberie na víkend na chatu, aby si si poriadne oddýchla a zrelaxovala sa. Jej ďakujem som šťastná a rada by som sa dala aj niekomu vymasírovať a aby sa mi pozreli na ten kĺb. Dobre niečo zariadime zajednáme ti relaxačný pobyt v Turčianskych Tepliciach na 2 mesiace. Fíha až na dva mesiace? Áno lebo ty si to zaslúžiš a my sa o psa postaráme. Veľmi pekne vám ďakujem z celého srdca. No zajtra je štvrtok tak asi aj v piatok by si tam išla a máme ešte pre teba taký pozdejší darček ale to ti povedia tam v tých kúpeľoch kde budeš na tom relaxačnom pobyte. Fíha som zvedavá, že čo to bude. Neboj sa nebuť taká zvedavá ajkeď chápem, že sa nevieš dočkať ale hneď to príde nebudeš musieť dlho čakať. Tak dobre.
Molča čo ideš robiť? Tramtarara to čo si zhodila ty krava? Veď si mamine rozbila fľaše s vodou, ktoré má nachystané na drese, aby si mohla hneď naliať vodu, keď sa bude chcieť napiť. Dobrý deň to čo sa tu stalo samá voda pozemy? Mami vieš čo moja molča rozbila tie fľaše, v ktorých mávaš vodu na pitie. Jaj bože no keby nebola v tebe tak by som ju najradšej vytrieskala. Môžeš ísť do izby ja to tu pozbieram a poutieram. Môžeš sa ísť naobedovať už je pes vyvenčený. Dobre a potom začnem cvičiť na klavíri tie pesničky. Super to som sa potešila, keď si to povedala. Ocino volal tam do tých kúpeľov, že kedy môžeš nastúpiť na ten relaxačný pobyt a oni mu tam povedali, že už aj v piatok sa tam bude dať prísť tak v piatok ťa tam vezieme a keď prídem z roboty tak ti pobalím veci, ktoré si tam zoberieš dobre? Áno dobre. A nestresuj sa, že nebudeš tam mať možnosť cvičiť na klavíri to ešte potrvá kým pani organistka naozaj povie, že končí. Dobre takže si môžem dva mesiace relaxovať v pohode? Áno môžeš si relaxovať a užívať procedúry, ktoré ti naordinujú tak zatiaľ ahoj ja idem ešte do roboty. No už som docvičila idem volať asistentke, že môžeme ísť von. Ahoj tu je Zuzka kamenská môžeme ísť von a môžeme ísť aj k fontáne? Áno môžeme ešte je teplo takže si tam môžeš aj sadnúť na lavičku a aj ja si sadnem. Dobre už sme pri fontáne tak si sadneme a budeme počúvať ako kvapká voda vo fontáne. Ozaj ja zajtra idem do Turčianskych teplíc na relaxačný pobyt na dva mesiace. Fíha na dva mesiace? Budeš mi chýbať. Aj ty mne ale ja si potrebujem fakt od všetkého oddýchnuť. To ti verím a riadne si to tam uži však budeme spolu aspoň na mobile. No tak to budeme.
Ahoj Zuzka tak som tu z roboty ideme sa baliť. Kúpila som ti diakeksy, aj diakompóty, sirupy pre diabetikov aj kečup a ešte som ti kúpila cigarety elemky červené, ktoré vraj rada fajčíš. Dobre super no tak a ktorý ruksak si zoberiem? Zoberieš si ten kufor čo máme doma na kolieskach ajtak ti budeme tam pomáhať my vybaľovať sa a tak. Dobre.
Dobré ránko Zuzi tak môžeš pomaly vstať ísť sa naraňajkovať a potom, keď si urobíš osobnú hygienu a oblečieš sa tak pôjdeme dobre? Dobre. A môžem si tam zobrať aj počítač? Áno už ho máš zbalený a tam ti pomôžu s pripojením na internet kúpili sme ti vifirouter, aby si bola pripojená bezdrôtovo ak by si bola v druhej izbe alebo tak. Dobre to sa teším ďakujem.
Dobrý deň priviedli sme našu dcéru na ten relaxačný pobyt, ktorý sme si u vás objednali. No niesom si istá či ste si objednali nejaký relaxačný pobyt. Rodičia sa na seba pozreli a mamina vraví ocinovi: „Naozaj si objednal ten relaxačný pobyt v tých Tepliciach lebo naša dcéra si nezaslúži od nás, aby sme ju klamali.“ Naozaj som to zajednával a telefonoval som s pani Obdržálkovou a tá to zapísala do počítača. Pani ako sa voláte? Ja sa volám Erika Kotnérová a neviem to nájsť v počítači idem zavolať tú pani, u ktorej ste to zajednávali. Evka ty si pamätáš, že by si Kamenskí objednávali pre svoju dcéru relaxačný pobyt na dva mesiace? No jasné že si pamätám kde si to zapotrošila? Neviem to nájsť v počítači. Ja ťa zabijem ak si to vymazala kázala som ti to vytlačiť, aby s tým išli hneď k našej doktorke, ktorá ordinuje procedúry. Ja som to asi vymazala. „čože? No ja som vedela, že ty niečo vymastíš!“
No našťastie to tu mám ja ešte v počítači no bež nech dlho nečakajú určite sa ponáhľajú niesi ako ty, že si vysedávaš s Helenou a pofajčievate a pijete kávu. Dobrý deň Pán Kamenský tu som ja pani Obdržálková moja kolegyňa to zo svojho počítača vymazala tak som vám vytlačila nový papier, s ktorým pôjdete k pani doktorke Orovčíkovej a tá vám naordinuje procedúry pre vašu dcéru. Ďakujeme vám veľmi pekne dovidenia a na ktorej izbe bude spať? Bude spať na izbe číslo 112. Eva potom pomôž tej nevidiacej slečne sa vybaliť dobre? Dobre jasne pomôžem. No Zuzi tak poď už ideme na izbu a pomôžem ti vybaliť veci. No to kto k nám ide aká slepaňa? Ivana prestaň čo ak to bude dobré dievča. Dobre dobre Sláva. Dobrý deň budete tu mať spolubývajúcu volá sa Zuzka Kamenská a dúfam, že jej budete pomáhať. Áno budeme teda aspoň ja neviem či Ivana bude pomáhať. Nie ja nebudem. No dobre už si vybalená môžeš si ľaškať na posteľ ak chceš tak si pospi alebo sa rozprávaj s dievčatami my už ideme tak ahoj a uži si to. Dobre ahojte.
No ahoj ty jedna ako sa voláš? Volám sa Zuzana mám 27 rokov a som z Hriňovej. Máš cigarety dáš nám povinne každej po dve jasné? Dobre a vy fajčíte? Áno fajčíme inak by sme nechceli od teba cigarety. Ivana buť už konečne ticho bolí ma hlava z toho tvojho škrekľavého hlasu a nebuť na Zuzku taká zlá nič ti nespravila. To je moja vec aká na ňu budem je nám napríťaž. Priznaj to aj ty. Mne nieje na príťaž a ja jej budem pomáhať ako sa bude dať a ty zajtra aj tak ideš domov tak sa tu nerozdrapuj. No konečne vás dve nebudem musieť trpieť a nebudem musieť v bazéne vyskakovať ako pajác a nebudem sa musieť dať obchytkávať nejakým slizkým rukám, ktoré aj tak nevedia masírovať iba búchajú do teba ako do kysnutého cesta! Dievčatá to čo sa tu deje? Sestrička tuto Ivana nieje spokojná, že musí cvičiť a absolvovať masáže nepáči sa jej to. Ivana tak načo ste sem prišli kúpele sú o tom, že tu máte určité procedúry a musíte ich dodržiavať. Ja som si myslela, že tu budeme každý deň chodiť do krčmy opíjať sa a fajčiť. No jasné vy doma asi každý deň navštevujete krčmu však? Áno navštevujem ale rodičom sa to nepáči, že utrácam veľa peňazí. No to sa vašim rodičom nečudujem no už by ste mali ísť spať ráno skoro vstávate. Dobre pani sestrička ale mne sa ešte nedá spať. Tak vám dám lieky, ktoré beriete a ak to nebude dievčatám vadiť tak si môžete pustiť hudbu na mp3prehrávači. Dobre odvetila som. Slávka povedz tej krave nech si to dá tichšie a nech nechrápe! Ona nechrápe a vôbec to nemá nahlas a hovor potichšie, aby sme ju nezobudili ak náhodu zaspala. Ivana odvetila: „Nie ja budem hovoriť tak ako sa mi chce a nech sa zobudí, aby to už konečne vypla ktovie čo tam počúva za hudbu určite nejaké kostolné techno!“ Prestaň Ivana čo to trepeš? Náhodou pesničky, ktoré sa spievajú v kostole sú nádherné a niečo som započula ale nechcem to hovoriť naisto, že by vraj mala hrať niekde na organe to sa rozprávala asi s rodičmi. Dobre nezaujíma ma to! Odvetila Ivana. Dobré ráno dievčatá vstávame je 7 hodín poumývajte sa a ideme na raňajky máme chlieb s vajíčkovou pomazánkou. Slečna Kamenská vstávame slečna počujete ma? Ja som sa vytrhla a spýtala som sa, že čo sa deje. Sestrička mi povedala, že už vstávame a musím sa ísť umyť a naraňajkovať sa. No tak sa idem umyť ale som riadne unavená dúfam, že na niektorej z procedúr nezaspím. Idem zavolať mojej osobnej asistentke, že ako sa má môžem sestrička? Áno môžete kľudne volať veď vy ste už aj umytá aj oblečená ale tá Ivana ešte leží v posteli a dneska už ide domov tak budete mať od nej pokoj.
No už máte po preocedúrach môžete si robiť čo chcete už vám kolegovia napojili aj internet na počítač tak ak chcete môžete si písať na počítači s kamarátmi. A Slávka je už na izbe? Áno už je na izbe. Dobre super a chcem sa opýtať môže sa tu niekde fajčiť? Áno môžete je tu jedna miestnosť kde sú popoľníky a môžete si tam aj uvariť kávu. No idem napísať Slávkovi, že ako sa má. Jéj Slávko je iba RP no tak mu idem napísať. Ahoj slávko ako sa máš a ako sa ti darí? Ja som v kúpeľoch na relaxačnom pobyte na dva mesiace. Super prišla mi správa: „Ahoj Zuzka mám sa výborne a ďakujem, že si napísala veľmi mi chýbaš.“ „Aj ty mi veľmi chýbaš.“ Zuzka musím vám niečo povedať pán riaditeľ vás volá do riaditeľne, pretože vám chce niečo povedať. Fíha čo som spravila? Spravila som niečo zlé? Nie nebojte sa možno budeš naša kolegyňa. To vážne? Veľmi som sa potešila, keď som to počula ale chcela som to mať ešte overené od pána riaditeľa. No už sme pred riaditeľňou. Bumbumbum dobrý deň pán riaditeľ už vám vediem slečnu Kamenskú. Dobrý deň slečna Kamenská chcem vám oznámiť, že hľadáme masérku do nášho spa teamu a chcel by som, aby ste ma pomasírovali a potom by som sa rozhodol či vás zoberieme medzi nás tak ideme do masérne. Dobre môžeme ísť. Poukazujem vám ako to tu máme v masérni a boli by ste tu sama keby ste u nás pracovali. Po pravej ruke máte masážne lôžko a keď pôjdete dopredu tu je bedňa s čistými plachtami a po ľavej strane je polica na ktorej sú masážne emulzie a oleje. Potom sa otočíte doprava a nájdete tam umývadlo. Po pravej strane máte zavesený uterák a poľavej strane sú už dvere. Tak môžeme ísť nato? Áno môžeme. Akú masáž vám spravím? Môžete mi spraviť klasickú masáž chrbta. Vy máte ale teplé ruky to akokeby ste mi dávali parafín na chrbát. Ďakujem a nerobím veľmi silno alebo veľmi slabo? Nie robíte to veľmi dobre. Začína sa mi páčiť vaša masáž. To sa veľmi teším.
No ale ešte uvidíme ako to bude lebo sa má meniť riaditeľ týchto kúpeľov tak neviem či vás môžeme zobrať. No ale ako to že ste povedali, že by ste ma zobrali a teraz mi hovoríte, že sa má meniť riaditeľ kúpeľov? No prepáčte ja som vás a vašich rodičov oklamal. Prepáčte ale som z vás veľmi sklamaná, že ste ma nemohli zobrať a že ste nepovedali skôr, že sa bude voliť nový riaditeľ. No ja som už starý pán a mám sklerózu tak ani neviem čo som komu sľúbil. Nech sa vám páči máte hotovú masáž. A ešte mi tu ukazujete, že ako to tu je! Zuzka čo sa vám stalo čo kričíte? No viete čo žiadna kolegyňa nebudem pán riaditeľ povedal, že on je už veľmi starý a že má sklerózu a tak nevie, že komu čo sľúbil a že sa má voliť nový riaditeľ týchto kúpeľov. No máte pravdu má sa voliť nový riaditeľ. Už ste na izbe. A kde je Slávka? Ona už išla domov a vy pôjdete už zajtra.
Ahoj mami ozvala som sa do telefónu: „Ahoj Zuzanka no ako sa máš?“ Ja som odvetila: „Mám sa zle, pretože ten riaditeľ vás oklamal vôbec ma nezoberú do práce!“ Akoto, že ťa nezoberú do práce to čo sú za spôsoby? No čo už ty máš prácu zabezpečenú tak zajtra po teba prídeme dobre si sa zrelaxovala? Áno zrelaxovala som sa výborne a zoznámila som sa s jednou kamarátkou, ktorá sa volá Slávka a je z Bratislavy. Dobré ráno slečna Kamenská vstávajte poďte sa umyť a najesť sa. Dobre idem. Fúj to čo je za jedlo? Máme chlieb s maslom a s medom musíte to zjesť. Ale ja to nemám rada nechutí mi to a ja med nemôžem. No ale musíte nič iné nemáme pre vás na raňajky. No dobre tak to nechajte tak, keď to nechcete jesť. Už po vás prišli rodičia dobre dovidenia majte sa tu dobre. No ahoj moja tak zobrali sme so sebou aj tvoju asistentku lebo stále sa pýtala na teba ajkeď som bola v kostole, že ako sa máš a tak, že by chcela ísť s nami po teba. Jéj ahoj Helka ahoj Zuzi no čo ako bolo dobre? Áno bolo výborne. No čo cvičila si niečo? Áno cvičila som až som tým liezla na nervy. No teda a komu? Ale nikomu to som povedala len tak. Dobre moja už sme doma môžeš si teraz oddýchnuť ak chceš. Nie ja idem hrať na klavíri, aby ste počuli, že som naozaj cvičila. Dobre tak ak chceš môžeš si hrať budem ťa počúvať. Fíha no výborne ti to ide super naozaj si cvičila. No vidíš neklamala som, keď som povedala, že som cvičila.
Tak vieš čo zajtra ťa príde pani organistka vyskúšať a potom sa dohodnete kedy pôjdete do kostola k organu. Dobre už sa teším budem to ešte dneska docvičovať, aby som sa nepomýlila zajtra. No dobre. Zuzka už choď spať nepreháňaj to my sme ti povedali, že nechceme, aby si sa z toho zbláznila. Dobre už idem naozaj spať tak dobrú noc prajem dobrú noc aj tebe.
Dobré ránko ako si sa vyspala moja? No tak dalo sa z kúpeľov som si priniesla taký čaj na spanie volá sa to, že zimná záhrada a veľmi mi to chutilo tak sa mi po tom dobre spalo ajkeď som si dala tabletku tak sa to dobre skombinovalo. Tak my už ideme do roboty zatiaľ sa maj ahoj. Zobudila som sa na to ako niekto zvoní. Išla som otvoriť s vedomím, že som netušila kto môže zvoniť. Pes štekal ako bláznivý ale som rada, že ma zobudil. Po chvíľke počkania zaklopala pani organistka na dvere a ja som ju pozvala ďalej. Išli sme hneď na skúšanie povedala mi, že mi to ide výborne a potom sme sa pobrali do kostola a ukazovala mi ako sa narába s organom a poprosila ma, že či by som v nedeľu neodohrala aspoň jednu omšu a ja som jej povedala s radosťou, že veľmi rada odohrám. Bola nedeľa ráno, keď som išla do kostola odohrať omšu. Našťastie som k organu trafila takže ma nemusel nikto navigovať, že ako mám ísť. Veľmi som sa bála, že ako to dopadne ale nakoniec to dopadlo nad moje očakávania nemyslela som si, že to zahrám dobre bála som sa, že ak sa pomýlim. Po omši ma chválila mamina a niektorí ľudia, ktorým mamina povedala, že to som hrala ja na organe a veľmi ma to potešilo. Odvtedy sa mi život otočil ešte o 360 stupňov k lepšiemu a potom som nevedela čo je to depresia a chodievala som hrávať aj cez týždeň aj na pohreby a na svadby.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
biancadetolle  22. 12. 2013 23:36
zuzi, ty fajčíš LM-ky? to som nevedela, alebo som nato zabudla.
inač v kostole si hrávala, ešte keď si chodila s peťom, nie?
 fotka
sarka50  23. 12. 2013 17:51
áno fajčím elemky ale teraz je to jedno nemám problém vyfajčiť hocijakú cigaretu no raz som hrala na birmovke, keď som mala na klavíri.
Napíš svoj komentár