"Nevieš, čo je to láska, kým si sa kvôli nej nepokúsil o samovraždu" Niečo tak geniálne zvrátené mu mohlo napadnúť iba teraz. Z celej duše neznášal slabochov a samovrahov mal za tých najväčších. Avšak momentálne mu stúpajúca horúčka vytrvalo búšila do hlavy rozožratej neuveriteľne inšpiratívnou hlbokou depresiou, ktorú už roky spôsoboval neprejavený cit ktorý by iný ľudia so zmyslom pre klišé nazvali láskou.
Láska nejestvuje. Láska je iba slovo, ktoré vymysleli ľudia, dôležitý je jeho význam, no ten nikto nedokázal popísať. A tak všetci používali pojem láska pri každom mentálnom poblúznení, ktoré sa ich na ceste životom snažilo vyviesť zo správnej cesty k večnému zabudnutiu v nebytí. Neveril na pojem láska, no jeho význam nedokázal lepšie definovať a písať každú chvíľu dvadsaťriadkovú rozpravu na túto tému sa mu proste nechcelo. Bol lenivý, a preto pristúpil na všeobecne zaužívané pravidlo neúprimnej spoločnosti ktorej bol chtiac-nechtiac súčasťou a použil slovo láska.
Tá jeho geniálna veta sa určite zapíše do histórie a vynesie ho na filozofický Olymp kde bude sedieť po boku s Aristotelom, Schoppenhauerom a Nietzschem. Budu popíjať víno od satyrov a kurevsky kliať na lásku, a teda automaticky na tú lásku najvyššiu, na boha. Ten ich aj tak počuť nebude, bude onanovať niekde nad nešťastím podobných skrachovancov ako sú oni, no nemajú dar reči a teda svoju úbohosť nie sú schopní vyjadriť tak poeticky. Majú prosto smolu, pretože ich úbohosť v tom prípade stráca ten hlboký význam, stáva sa iba vhodným dôvodom pre sebaľútosť.
A keby neprijal klišé lásky, tá jeho veta by prosto bola príliš dlhá a on by skončil zapadnutý v spomienkach, pretože jeho krásny list na rozlúčku by sa nikomu nechcelo dočítať až po pointu na samom konci. Možno by si nejaký mamľas predsalen prečítal aspoň tú poslednú vetu. Jeden z tých, čo než sa pustia do knihy, prečítajú si poslednú stranu. Lenže, títo mamľasi sú proste mamľasi a touto hlúposťou im pointa ukážkovo unikne, čiže i jemu by pointa unikla napriek tomu, žeby si ju priamo prečítal. Pointa sama o sebe je predsa na hovno, keď vám poviem piča, nezasmejete sa. Teda, možno tí detinskí z vás áno. Ale keď vám poviem krásne oplzlý vtip ktorého pointou bude piča, tí moralistický z vás sa pohoršia a tí úchylní sa zasmejú.
A presne to bol cieľ jeho vety.
No proste bol lenivý tak sa s tým nejebal a napísal tam slovo láska.
Zhodnotil, že by sa s takou nadčasovou myšlienkou mal zveriť aj niekomu inému, najlepšie celým masám a tak to hodil na net spolu s dákym tupým článkom s priemerným výskytom vulgarizmov, aby pôsobil dostatočne depresívne a dekadentne.
Potom konečne nadišiel čas dať celému výroku ten najhlbší zmysel aký mohol. Rozhodol sa preto preniknúť do najhlbších hĺbin svojho mozgu.
S týmto účelom vytiahol z vrecka zbraň, natiahol kohútik a potiahol ho v momente, keď hlaveň mierila priamo na jeho obnažený spánok lesknúci sa od horúčkového potu.

 Blog
Komentuj
 fotka
fhobos  9. 1. 2008 22:16
hmm sargeras má potencial.. : )
 fotka
soriri  9. 1. 2008 22:22
Mám zmiešaný pocit. Zdá sa mi to, ako forma protestu.
 fotka
biancadetolle  10. 1. 2008 01:19
Nemôže to byť menej krvavé?

Veď keď sa strelí do hlavy narobí kopu neporiadku...
 fotka
martin!  20. 1. 2008 23:13
podnecujuci clanok....pekne
 fotka
paradoxx  26. 2. 2008 12:03
Omg je to Dobrééé



K tej láske : Láska je len narkomanický návik na endorfínoch vylučovaných v tele človeka pri čuchovom vneme hormonálnych pachov opačného pohlavia (poprípade toho istého). Nič iné. To isté ako heroín alebo kokaín, sem tam spôsobuje absťáky, ale dá sa odvyknúť. Bohužial väčšina jedincov urobí presne tú chybu, akú vyliečený narkomani robia. Spadnú do toho znova. Doktor Paradoxx radí, aby ste ako prevenciu pravidelne požívali veľké množstvá alkoholu a THC produktov. Poprípade môžte odstrániť samotný zdroj návyku strelou do hlavy, ako bolo uvedené vyššie kolegom doktorom Sargerasom.



želám pekný deň
 fotka
dreamagall  7. 10. 2008 23:31
dosť dobré aj ked miestami matúco rozvláčne a melodramatické.
Napíš svoj komentár