Akoby som začala ...




Pred dvoma mesiacmi ( aj dáke tie dni ) som dostala možnosť okúsiť niečo nové vo svete, dostala som možnosť po absolvovaní školy ísť si skúsiť zarobiť mimo Slovenska . Moje mladšie ja by neverilo, že vôbec pôjdem preč , x-y kilometrov od domova. No 32 km od domova do školy bolo ešte nič . Ale k veci . Hneď po zvládnutej maturite, ťažkých 19 narodeninách a nesplnených prijímačkách na VŠ , som zbalila kufor a odišla preč. Bála som sa . Bála som sa čo bude, ako bude a preboha, ako prežijem ?!




Prvé dojmy boli typu : " toto je iný svet ". Keď si človek uvedomí aké je Slovensko voči iným štátom, tak sa má chuť aj trošku hanbiť. Ale nie za všetko ! Všetky veci majú svoje pre a proti . Aj Holandsko .




Pre : keď prídeš do obchodu , vidíš veci usporiadané , nakúpiš čo potrebuješ, prejdem k pokladni, kde ťa teta sa ešte na teba usmieva a keby môže, tak ťa aj obíjme. Z obchodu ideš na hlavnú ulicu, kde stretávať ľudí rôznej národnosti a pritom nikto nič nerieši . Veľké šťastie keď stretneš homlessáka "" "" , ktorý ťa najprv ohúri výbornou znalosťou anglického jazyka, a potom neskutočnými stories o jeho živote . Cesty sú v perfektnom stave , ako aj celá premávka . Okolo ciest vidíš samé polia, kravy, kone, kozy , prasce , ovce a veľa vody . Okrem nich tu ľudia žijú viac-menej aktívne, teda samí cyklisti . Prípadne skútristi alebo vozičkári .




Proti: začnem tým , čo mne osobne najmenej vadí . Alebo nie najmenej, ale NAJVIAC. Kopce ? Hory ? Lesy ? Panebože . Ľudia čo ste na SR , užívajte si tú našu prírodu , to čo máme my, lebo umelo vytvorený kopček veľa radosti a výhľadu nenarobí . Aj keď sú to super ľudia , sú strasni bordelari . Toľko bordelu čo človek vie nájsť po uličkách, ani balkan vo Zvolene ( neurazam ) sa tomu nerovná. Ďalej, páni a pani soferky to majú všetko v p***. Prednosť , hlavná a vedľajšia cesta, smerovky či vôbec niaky ohľad na ceste tu nepoznajú . Idú si ako sa im chce . Potom ma človek strach jazdiť autom, keď tam vedia byť aj blázni ( ale auta majú za to naozaj luxusne ) . A nakoniec (samozrejme je toho aj viacej, ale nakoľko tu ľudia musia chodiť ráno o šiestej do roboty , aby o piatej zatvorili , musí sa človek vyspať . 6 dní nonstop robiť vás zmení pomaly na chodiacu múmiu. Ale aspoň sa človek naučí, že život " dospelákov " nieje prechádzka ružovou záhradou ) neskutočne nechutné množstvá KFC, McDonald's a Burger King . Na každom kroku c meste, skoro na každej odbočke po diaľnici , proste všade . Som rada za ten jeden mekac vo ZV .




Tento príspevok nemal za úlohu zarobiť vojnu, naštartovať hnev alebo nechať sa pobúriť proste som sa chcela len vykecat ( vypísať ).




Pekný večer prajem

 Denník
Komentuj
 fotka
kosmiklove  1. 9. 2017 22:29
kde tam konkretne si?
 fotka
salkoo  1. 9. 2017 22:50
Kks si v holandsku a nespomenies travu
 fotka
salkoo  1. 9. 2017 22:52
Btw co je tak zle na McDonalds,KFC, atd ..na slovensku mame million restauracii,ktore ponukaju este horsie sracky ako tie to fast-foody
 fotka
sumivybanan  1. 9. 2017 23:58
Bol to mily članok na vecer. Občas rozmyslam čo v ľudoch tam vonku sposobuje tu otvorenost a vľudnost. Nemyslim tym len zapad. Ale staci ak pojdem zajtra do prace a vsetko mi bude jasne...
 fotka
sandrushaa  2. 9. 2017 00:01
@kosmiklove Bleijswijk ale o dva týždne sa sťahujeme do Den Haagu
 fotka
sandrushaa  2. 9. 2017 00:04
@salkoo a tak to je samozrejmosťou
 fotka
kosmiklove  2. 9. 2017 00:04
takze kusok od rotterdamu ja sa pohybujem vacsinou okolo amsterdamu, arnehmu alebo biddinghuizenu
 fotka
sandrushaa  2. 9. 2017 00:11
@kosmiklove do Amstru to máme tak hodina aj trištvrte
 fotka
plavam_zivotom  2. 9. 2017 10:19
Ja som v Holandsku síce nepracovala ale viac krát som tam bola.
A plne súhlasím s tebou vo všetkých bodoch. Snaď ešte v proti by som dala, že hoci je pekné, že všetci používajú bicykle a tak, ale neberú absolútne ohľad na chodcov v danom momente.
Minule sa v Amsterdame prerábalo čosi na chodníku tak asi taký štvorec 6x6 metrov chodníka bolo uzavretých a jediná možnosť ľudí ako to obísť bolo cez cyklochodník. A tí cyklisti jak slepí a drbnutí, nie aby som počkal keď vidím že tí ľudia to asi nepreletia. Cinkajú s tými zvončekmi jak drbnutí , nenormálne
10 
 fotka
sandrushaa  2. 9. 2017 10:37
@plavam_zivotom podobne som si zažila v rotterdame
11 
 fotka
nikkaaa  2. 9. 2017 19:15
ja som v holandsku nevidela nikdy ziaden bordel

iba blbe deti rozhadzovali furt nejake somariny a vsade tam boli hovna od psov, ale mne to prislo vzdy ciste oproti SK
12 
 fotka
tequila  19. 1. 2021 16:12
a co imigranti?
Napíš svoj komentár