„Prečo ja?!“ opýtala som sa samej seba. „Čo prečo ty?!“ opýtala sa ma Mirka. Bola som radšej ticho. Síce Mirka bola moja najlepšia kamarátka, ale.. „No hovor!“ a chytila ma za plecia. Mám jej to povedať? Čo ak sa mi začne smiať? „Bude to?“ netrpezlivo so mnou mykala ako keby tie slova chcela zo mňa vytriasť. „A čo?!“ a čo? Lepšiu otázku som hodiť nemohla. Asi. „ŽE Čo? Si robíš zo mňa srandu?!“ dala vtipným prízvukom. Aspoň pre dnešné ráno jeden úsmev. Zrazu bolo v triede počuť len mrmlanie, nadávanie. Prestávka skončila. Začínalo mučenie. Každý si posadal do lavice. Samozrejme ja som dostala lavicu vpredu. Za mnou sedela Mirka.

„Vivi. Mám pocit že učiteľka privedie ďaľšieho cvoka alebo ďaľšiu barbie do našej triedy.“ Povedala so smiechom. A mala aj pravdu. Učitelia vždy chodili počas prestávky do triedy kde si sadli za katedru a chystali si poznámky. Zrazu do triedy vošla učitľka. Pani Sékesherová. Čudné meno. A....Čo sa jej stalo? Rozmazaný mejkap, obtiahnuté trištvrťove nohavice, tričko s veľkým výstrihom( aj keď prsia nemala, veď mala už 78 rokov) a prevísajúcim sádlom cez nohavice. „Žiaci, mám pre vás.... eh... je tu nový žiak, mladý pán... ako sa to voláš?“ povedala s chripľavým hlasom a pozrela sa na mladíka vo dverách. „ Lukáš Gonzáles,“ povedal a vošiel do triedy. Že Gonzáles. Ha! On skadiaľ prišiel? Zo Španielska? Radšej som to povedal vo svojej hlave aby si nemysleli o mne niečo. „A ...a ....a ....“ bože môj. Kým sa pani Sékesherová vykoktá... To si rovno môžem hodiť tašku na lavicu a spať. „Skadiaľ si?“ opýtala sa ho a utrela si čelo. Ešte viac si rozmazala mejkap. „Zo Španielska,“ povedal a pozrela na ňu ako keby ušla s cvokárne. „A ako to že vieš tak super po slovensky?“ opýtal sa ho Teodor zo zadnej lavice v rade pri dverách viac k dverám. „Už 12 rokov tu žijem.“ Vidno že sa tak ľahko nedá. „Sadni si tuto k slečne Vivien Gurčiakovej.“ Prečo ku mne? Prečo nemôže ísť k Michalovi? Ten tam sedí sám! To nie je fér! „Vyhrala si rozkošného španiela madmazél!“ povedala posmešne Mirka. „Ty si madmazél... španielsky to je seňorita,“ a uškrnula som sa. Až mi zimomriavky prešli po chrbte keď si ku mne sadol.

„Super oblečenie,“ povedal Lukáš.
„Dík“ povedala som dosť drzo.
„Čo ?“ opýtal sa a prehrabol si vo vlasoch. Keď som sa naňho pozrela, vypadal úžasne. Oveľa lepšie než z diaľky. Krásne čierne husté vlasy, modré oči, vysoký, celkom svalnatý ale chudý. Mal som pocit že je emák. Ako Freďo hneď v druhej lavici vedľa mňa.Ale jediné v čom sa líši bol úsmev. Lukáš ho mal taký krásny, žiariví, no proste sa mu nedalo odolať. A Frederik, no skrátka on sa ani neusmieval. Snažila som sa prebrať. „Čo čo?“ to bola asi jediné čo dokázalo zo mňa vyliezť. Lukáš len pokrútil hlavou a dosť milo sa usmial. Počkať. Prečo cítim ako keby som mala 1 000 motýlikov v bruchu? Nie, dúfam že som sa doňho nezamilovala. Sakra! Ale prišiel mi lístok. Dokonca dva. Jeden je od Mirky.

Mirka: „Ty si sa doňho zamilovala všakže!“
Ja: „ Čo ťa to preboha napadlo?“ nemohla som jej povedať že áno. Bolo by to čudné. No pre mňa ani nie ale pre ňu. Asi jej to poviem. Alebo? Druhý od Lukáša.

Lukáš: „ Nechceš ísť dnes večer do kina?“
Ja: „ No dobre. Ale môže ísť s nami aj Mirka a Teo?“ Aspoň takto sa dozvie že som doňho buchnutá. Ale čoby! Urobím jej to čo ona mne. Nechám to tak pôjdeme tam sami a nech sa školou, facebookom a ešte neviem čím roznáša že ja a Lukáš spolu chodíme! Škrtla som to celé a napísala tam : „Veľmi rada!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár