"Knihy a filmy nám umožňujú nežiť chvíľu svoj život, a to je blahodárna šanca zotaviť aspoň na chvíľu svoje doráňané vnútro."
(Maxim E. Matkin.)

Každý z nás to určite zažil. Zranila Vás osoba ktorej ste dôverovali ktorú ste ľubili. Alebo niekto iný, ale to je v povahe ľudí. Ublížim iným lebo mne niekto ublížil. Je jedno či to bolo naschvál alebo nevedome. Vás to bolí a musíte s tým niečo robiť.

Ako hovori M.E. Matkin jeden spôsob je utiahnuť sa niekam do úzadia, utiecť z reality a nežiť svoj život.
Bolesť je to čo činí človeka "silnejším" a "útek" z reality mu dáva čas sa s tým vysporiadať, spracovať to čo sa práve udialo, vstrebať tú bolesť, zotaviť sa.

Človek sa potom viac teší z obyčajných vecí a užíva si život. Proste aj to ak Vás niekto zraní patrí k životu a to Vás naučí si vážiť a radovať sa z každej maličkosti ktorá príde do cesty.

Je mnoho spôsobov ako utiecť z reality. Niekto za niekoľko dní nevyjde z izby a počúva pomalú hudbu iný sa zas ide opiť.
Podľa mňa alkohol alebo samota nie sú našťastnejším riešením. Samota deprimuje a alkohol otupuje a nevyrieši Váš problém.

Ideálnym riešením je spoločnosť ľudí ktorý Vás majú radi, podoporia a donútia myslieť na niečo veselé. Ľudia ktorý Vám ukážu že život nie je len o bolesti ale hlavne o radosti a treba využiť každú chvíľu na to užiť si ho naplno.

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  13. 10. 2012 15:17
alebo nám umožňujú žiť vlastný svet
 fotka
vrabcek129  13. 10. 2012 19:10
niekto už nemá inú šancu
 fotka
estrella  27. 12. 2012 23:07
niekedy, je lepšie ostať istý čas sám, lebo v danej chvíli, môže odohnať aj kamarátov
Napíš svoj komentár