Keď už mám niekedy reality celkom dosť, začnem si len tak, fakt len tak v mysli predstavovať ideálny svet, alebo teda svet podla mojich predstáv.

Ako by vyzeral?

Predstavte si svet, v ktorom sú názory navzájom chápané a akceptované. Názory však nikdy nepresahujú medze zdravého rozumu, nikdy nepresahujú zdravé morálne zásady a nešliapajú na práva ostatných.

Každý z nás má predsa nejaké idey. Tento svet nie je len o idealistoch a neidealistoch. Je to o tom, kto ich aké má veľké. No a predsavte si svet, v ktorom by vaše ideály boli splniteľné. Boli by to ideály, ktoré vás nadchýňajú každú sekundu v živote a boli by to ideály, ktoré by ulahčovali prežitie, ideály po ktorých by sa ľudia usmievali, boli zdravší, mali viac času.

Predstavte si svet, v ktorom by ľudský egoizmus neexistoval. Bola by iba medziľudská znášanlivosť a vzájomná pomoc. Biely by nikdy nepomyslel že čieny je niečo menej a moslim by s katolíkom sa dokázali smiať v živote rovnako dobre ako keď sme nachlastaní. Áno, aj to pitie. Chcel by som mať svet, v ktorom by ľudia nepili toľko, za účelom väčšieho pocitu šťastia v živote. Ani by nemuseli toľko húliť. Chcel by som svet, v ktorom by šťastie ľudí vychádzalo z ich samotného vnútra.

Chcel by som svet, v ktorom by umenie, kultúra, hudba, história boli rovnocennou súčasťou našich životov. Svet, v ktorom by tieto smery mali rovnaké zastúpenie ako iné smery.

Uvažujte o svete, v ktorom by bol vypočutý, zhodnotený a vyriešený aj ten najtichší hlas protestujúceho na celom svete.

Nešlo mi tu vylíčiť biblický svet po druhom príchode Krista. Možno to tak vyzerá. A čo keď by som vám teraz povedal, že som ateista?

 Úvaha
Komentuj
 fotka
rayennn  9. 1. 2014 21:46
Je velká blbosť niekoho nutiť, nech si myslí o vsektom len jedno a to isté, nech nemá každý iný názor... Ale ked má každý na vsetko svoj vlastný názor, je to rovnako choré, lebo ked má niekdo iný názor jak ten druhý, nechápe toho druhého, myslí si o nom že je kokot a začne mať pocity poburenia rovnaké, jak maju ludia pocity poburenia ked im niekdo zakazuje mať vlastný názor...
Nech je to ako chce, stále je to o tom istom.
Ked si napísal "predstavte si že každý názor bude chápaný"...
A mimochodom, VZDY sa najde názor, ktorý chápaný nebude...
 fotka
rayennn  9. 1. 2014 21:47
K tomu by som este dodal, že aj to že každý musí mať na vsetko len jeden názor, je názor toho čo to vymyslel a chce to tak... Tak ked to maju ludia chápať tak sa aj podla toho správať....
Je to proste to isté vsetko, o názoroch..
 fotka
caryne00  19. 12. 2014 21:02
pekne napísané. škoda, že to tak nikdy nebude. ale to asi vieš
..a vôbec to neznie ako biblický svet, len svet ideálny-nereálny
 fotka
sakul  19. 12. 2014 21:05
@caryne00 jojo.. v tomto svete to nebude... ale vlastne ani to neocakavame spravne si to pochopila ze tu ide skor o viziu
Napíš svoj komentár