Tento článok píšem výlučne ľuďom, ktorí si na základnej prežili svoje, či už kvôli dobrým známkam, či kvôli výzoru, spoločenskému postaveniu alebo správaniu.

Verím tomu, že každý, čo si tým prešiel, je teraz už niekde úplne inde, v kruhu normálnych priateľov, ktorí ako je deň dlhý nepovedia ani pol slova smerom k osobe aby sa mu vysmiali. No ale pozrime sa na situáciu, keď vás zavolajú na stretnutie zo ZŠ po x rokoch a idú sa tváriť, akí ste dobrý kolektív, keď to, čo bolo na vašej ZŠ sa ako dobrý kolektív nazvať nedalo.
Akonáhle im poviete, že nejdete, budú to brať, že je to vaša vina, že sa cez to neviete preniesť, že oni sú už dospelí a že na to 'zabudli', veď to bola len základka, preboha.. atď. No však jasné, že oni zabudnú, keď nemali žiadnu psychickú ujmu. Keď ich nikto zo dňa na deň netyranizoval už len zato, v akej farbe prišli do školy oblečení. Kedy doslova túžili z tej školy vypadnúť. A mnohí koľko sĺz prípadne vyronili. A teraz po rokoch to budete zase vy, ktorí budete tí vadní, pričom ste neurobili nič.
Chcem vám len toľko povedať, nevzdávajte sa a jebte na nich! Prečo by ste sa vy mali odrazu s nimi bratríčkovať, lebo "nehľaďme na minulosť". Im sa to ľahko povie, keď vam dojebávali detstvo, pričom do nich nikto nezabŕdal, nikto sa im nevysmieval, nikto nepovedal ani krivé slovo a boli v partii ďalších vysmievačov.
Možno by stačilo obyčajné p r e p á č, to by bolo určite menšie poníženie, ako to vaše.
Hlavne že vy ste opäť zlí, vám sa ubližovalo, ale vy máte zabudnúť, lebo sme boli len "deti"... dnešné deti dobre vedia, čo rozprávajú, nie sú sprosté. Vydržte to, máte predsa svoju hrdosť a nejaké navrátené sebavedomie.
P.S pre tých, ktorí šikanujú. Pozrite sa doma do svojej kuchyne, a skúste si kúpiť nejaký boxovací mech a tam si vybiť zlosť, a nie si boostovať svoje ego na ľuďoch, často takých, ktorí sa nevedia brániť. Raz ešte od života dostanete na hubu a potom budete vedieť, čo to je.

Príjemný deň všetkým

 Blog
Komentuj
 fotka
candy36  13. 4. 2013 13:14
mňa šikanuje tvoja webka, vďaka tomu pozadiu sa to fakt nedalo čítať
 fotka
roxanie  13. 4. 2013 13:28
@candy36 odpusť jej možno ju nahradí prehľadnejšia momentálne to často mením
 fotka
candy36  13. 4. 2013 13:33
odpúšťam jej
 fotka
luthien  13. 4. 2013 13:54
Presne to poznam...

Som za zakladky od 6 rokov prec a na stretavku z nej by ma nedotiahli ani parom volov. Nemam dovod pozerat sa tym ludom do oci a usmiavat sa. A oni ma za to este ohovaraju, ze som namyslena a outsider, neviem sa bavit, nikam nechodim, atd.

Ale ani pol slova o tom, ako sa mi kazdy den v skole vysmievali, na to ONI uz zabudli, lebo PRE NICH to bola sranda...
 fotka
denix  13. 4. 2013 14:13
Ja som im odpustila .

A na stretávku by som šla už len pre to aby som ukázala čo som ja dokázala a oni nie
 fotka
roxanie  13. 4. 2013 14:50
@denix veď ja sa nimi už tiež nezapodievam, na jednu som šla. Oni vedia, že sa mám dobre, a aspoň ja nikomu nič dokazovať nebudem, oni to uvidia sami, že ich môžem okašľať, vieš, keď budeš úspešná a začne sa ti dariť, odrazu všetci budú vedieť kto si, aj keď to predtým nevedeli.
 fotka
sipimoponkapa  13. 4. 2013 15:02
Prežila som si to, a tých ľudí si vôbec nevšímam keď ich stretnem... Keby ma niekam zavolali tak Nie a dovi, nieje o čom...
 fotka
roxanie  13. 4. 2013 15:06
ja som si prežila svoje, buchnáty na chrbát, narážky na rodinu, postavu, vlasy, zuby, známky, oblečenie, pričom som nebola ani cez pol dverí, ani nijaké divné vlasy som nemala, ani okuliare ani rovnátka, ani pokrútený ksicht. No tí, čo ma šikanovali- jedna mala rodičov čo na ňu kašľali, polka mali rodinné vzťahy na bode mrazu+peňazí málo, ale to SAMOZREJME nikto nesmel vedieť, ďalší sa robil ťažkým frajerom pričom opäť obaja rodičia 0 bodov. Prajem si aby som sa im vtedy vedela vysmiať
 fotka
faktdivnykvietok  13. 4. 2013 18:51
mala som niečo podobné... na základke to bolo pre oblečenie a vzhľad... stredná bola ok... a teraz momentálne na výške sa rieši postavenie... pretože nemám zrejme dosť prachatých rodičov aby som bola považovaná za "cool" osobu (aj keď mám všetko čo potrebujem)... takých ľudí si len nevšímať a nereagovať na nich
10 
 fotka
ceruzisko  13. 4. 2013 19:16
šikanujúce kolektívy som si dokopy počas detstva užila 4. keď dnes niekoho z nich stretnem, pocit viny z neho/nej kvitne ako jarná lúka. ale nikto mi zatiaľ nepovedal prepáč. buď sa hanbia alebo majú človeka v hlbokých prdeliach.



na druhú stranu som im aj celkom vďačná. naučila som sa vďaka ich nechutnosti byť vnímavejšia a zo zásady odmietať myslenie davu.
11 
 fotka
forte  13. 4. 2013 19:42
presne toto (ach)
12 
 fotka
zirafkaadka  13. 4. 2013 23:38
Ja akonáhle som opustila brány ZŠ, v tom momente som sa vyjebala na všetkých, ktorých som tam "poznala". Odvtedy ich ani nezdravím. Nemám o nich záujem. Si myslia, že to bolo veľmi vtipné. Ha-ha-ha. Ale ani zďaleka nevedia čo mi kedysi spôsobili.

Inak to je naozaj taký vtipný pocit, keď som sama proti 16 ľuďom. Fakt vtipné.
13 
 fotka
pijemzelenycaj  14. 4. 2013 12:08
neznášam takých ľudí, čo iných šikanujú. Fakt im prajem len to najhoršie. A vlastne, ani im to nemusim priať, pretože skôr či neskôr sa im to všetko vráti. Karma bitch.
14 
 fotka
d170  15. 4. 2013 12:28
je to smutné. a najsmutnejšie je, že všetci nad tým zatvárajú oči a v dnešnej dobe ešte viac ako za tvojich čias. rodičia na svoje deti nedajú dopustiť a také správanie ospravedlňujú tým, že sú to len deti a nerobia nič zlé. a učitelia nemajú nejaké páky na to aby to riešili, keby aj chceli, preto nad tým zatvárajú oči a tvária sa, že to nevidia, či už kvôli tomu že sa im to nechce riešiť alebo to ani nemajú ako riešiť.

a obeť šikany, ktorá si z toho často odnesie následky na celý život nikto nerieši.
15 
 fotka
husky  22. 4. 2013 12:35
ja som nemal ziadne ujmy ani nic, ale tesim sa na stretavku zo ZS. ako su vsetci este studenti/konciaci studenti a ja uz davno nie a som trochu dalej ako oni, ktori idu teraz zacinat a pridem autom, o to pokoj
Napíš svoj komentár