Čo bude s nami keď zomrieme ? To nikto nevie. V niektorých ľuďoch vyvolávajú predstavy o smrti hrôzu. Je smrť definitívny koniec alebo je ešte niečo po nej ? Túto otázku si kladie veľa ľudí, ktorí stratili svojho blízkeho. Ubezpečujú sa, že ich blízkemu je tam dobre.
Ale kde je to tam? Existuje nebo? Nie je to len ďalšia z ľudských potrieb veriť na niečo nadpozemské? Podľa mňa má človek právo veriť tomu, čomu chce. Ja verím, že život je dar, ktorý treba využiť. Ľudia, ktorí sa smrti boja, zabíjajú. Je to správne? Jasne, že nie. Myslia si, že čím viac života zoberú, tým dlhšie budú žiť. Lenže to je obrovský omyl.
Každý človek má svoje poslanie, ale nie každý ho dokáže splniť. Niektorí ľudia, ktorí sa prebrali z kómy tvrdia, že boli v tuneli na konci, ktorého je svetlo. Neskôr si svoj život chránili a pomáhali aj ostatným. Nevrátili sa späť k vôli tomu, aby sa zmenili?
Už starí Inkovia, Egypťania, Gréci, Rimania a hlavne Indiáni verili v posmrtný život. Egypťania pochovávali svojich faraónov tak, aby im ani po smrti nič nechýbalo. Indiáni majú svojich duchov, ku ktorým sa pridávajú duše ich zosnulých a radia svojim potomkom a prapotomkom cez rôzne znamenia,
Viera sa ukrýva hlavne v náboženstve. Kresťania veria , že budú žiť v nebeskom kráľovstve naveky, keď budú konať dobro. Hinduisti veria v reinkarnáciu - keď človek zomrie, znova sa narodí v inom tele.
Po celé stáročia má ľudstvo snahu dozvedieť sa čo je po smrti. Možno sa to dozvieme priebehu niekoľkých generácií, alebo vôbec. Každý verí niečomu inému. Čo mu veríte vy?

 Blog
Komentuj
 fotka
baruuu  27. 2. 2011 19:21
ja neverim v boha ale verim vlasku a hlavne v dobre priatelstvo.... idealny pripad je Tobi sak vies koho myslim ....ten ma nevidel ako dlho a nezabudol na mna..a zas sme kamosi...
Napíš svoj komentár