Môj život prekypuje normálnosťou. Nenarodila som sa do bohatej rodiny. Nežijem v dome s veľkou záhradou ani nie som oslobodená od platenia daní. V sociálnom prostredí mám asi taký vplyv ako majú poberatelia minimálnej mzdy.

Iste môj život je ťažký, ale nie zúfalý. Obývam planétu na ktorej stretávam vyvrheľov i tých s nálepkou "niekto".

Mám tvár posypanú pehami, krivé nohy na ktorých mám strie. Včas ráno vstávam na brigádu a po večeroch sedím nad knihami kvôli diplomovej práci.

Rada si spievam. Vždy falošne...
Často sa prechádzam a viem byť veľmi nenápadná. Keď idem po ulici nikto netrúbi, nezvonia zvony ani mi nepadajú do očí konfety.

Poviete si: "No a? Neobývame všetci, taký istý svet?"

Áno. A predsa sa naše pohľady na jednu a tú istú vec líšia. Každý má nejaký problém. Veľký či malý. Alebo drobný ako blcha na ktorý sa díva s lupou v ruke.

Ja to robím často. A keďže som aj sebecká, vždy čakám, že mi niekto s mojim problémom, ktorý je v mojich očiach gigantický (a v očiach iných ľudí bezvýznamný) pomôže....

Nachádzam však len dobrých poslucháčov, ktorí ma ochotne vypočujú... Áno, ochotne a tým je ich povinnosť, ktorú cítia voči mne splnená.
Nie je to výčitka, lebo ja som presne taká istá. Ak niekto rieši s môjho pohľadu banality nemám chuť sa tým dlho zapodievať...

Psychológia je pre mňa jedným z divov tohto sveta. Fascinuje ma to, koľko rôznych emócii sa môže v človeku nahromadiť, zatiaľ čo u iného môžu pri pohľade na tú istú vec, vzniknúť úplne protichodné emócie.

A tak sa vždy môžeme len vypočuť, vyrozprávať, vymeniť si nejaké nápady, ale nikdy toho druhého nemôžeme pochopiť. A čo je ešte zaujímavejšie... niekedy ani sami seba.

Napríklad dnes ráno som napísala ľuďom, ktorých ja pokladám za priateľov (pričom všetci ostatní v mojom okolí za sektu), že sa s nimi na nejaký čas nebudem stretávať. Odpísali mi: "V poriadku. Nie je to problém. Ak sa budeš chcieť stretnúť daj nám vedieť."

Reagoval by niekto, takto keby išlo skutočne o sektu? Pochybujem.

Rozhodla som sa ich na chvíľu obmedziť, lebo... Ani vlastne neviem prečo. Lebo sa s nimi začínam cítiť lepšie ako s členmi mojej cirkvi? Lebo ma to k ním akosi priveľmi ťahá až ma to desí? Neviem...

No ako náhle mi odpísali zaplavil ma smútok. Žiaľ, bolesť, hnev... Cítim sa akoby som sa s niekym rozišla...
Chcem sa s nimi stretnúť a zároveň nechcem. Jedno i druhé mi spôsobuje nesmierne muky. Akoby som bola papier medzi nožnicami.

A teraz si poviete...

...existuje milión vecí, ktoré si teraz môžete povedať alebo pomyslieť. No, jedno viem určite... Bude v to obsahovať aj nejaké prídavné meno.

Čokoľvek by ste teraz povedali, nezabráni to tomu, aby som v mysli stále riešila tento môj problém, ktorý vy o pár sekúnd zavrhnete ako banalitu...

 Denník
Komentuj
 fotka
putnik  20. 8. 2014 19:55
No, aspoň si to zo seba dostala. Aj to je istá úľava, nie?
 fotka
mirec21  20. 8. 2014 19:57
niekedy si zivot zbytocne komplikujeme
 fotka
zajkousko  21. 8. 2014 19:32
čo je to všetko proti sláve Božej...
 fotka
pelly  21. 8. 2014 20:32
@putnik Taká malá...

@zajkousko

...Mám veľkú túžbu po Bohu. Chcela by som žiť podľa toho ako si to praje. Ale momentálne som veľmi zmätená. Čosi ma pobáda do cirkvi, ktorá má učenie protichodné môjmu terajšiemu presvedčeniu. Ale, nedokážem poprieť, že Duch Boží tam silno vanie, cítim Ho... A ich výklady Písma mi dávajú čoraz väčší zmysel. Keď som s nimi cítim pokoj a nesmiernu bázeň pred Bohom. Keby to učenie bolo od diabla, čo by tým dosiahol?

Bojím sa, že urobím zlé rozhodnutie... Neviem čo je správne. Nechcem opustiť cirkev, ktorá má sviatosti. Ale, tiež mám strach, že Pravda je niekde inde...
 fotka
zajkousko  21. 8. 2014 20:49
@pelly
zapodievaš sa zbytočnými myšlienkami, ak si raz pocítila a cítiš Božiu prítomnosť a lásku, nemáš o čom pochybovať a niečoho sa báť, nie si sama, sú nás milióny...
sme však ľudia, krehké schránky a ľahko ovplyvniteľné....
nedaj sa zmiasť, ideš SPRÁVNOU CESTOU, ta cesta je síce ťažká, tŕnista ale vedie do večnosti...

Nech ťa žehná všemohúci Boh Otec, Syn i Duch svätý†...
 fotka
pelly  21. 8. 2014 20:54
@zajkousko Ďakujem za Tvoje slová.

Možno je to trúfalé Ťa o to žiadať... Ale ak môžeš prosím, spomeň si na mňa vo svojich modlitbách. Potrebujem ich ako soľ. Ďakujem.
 fotka
zajkousko  21. 8. 2014 22:58
@pelly

modlím sa každý deň za všetkých birdzákov a ty budeš patriť k tým na ktorých budem klásť väčší dôraz, keď o to žiadajú...
Napíš svoj komentár