Život mi stále prináša vysoké účty za ktoré je treba zaplatiť. Prinútil ma, aby som prehltla mnoho horkosti. Preliala som potoky sĺz a toľko isto som ich zadržala. Napriek tomu, však život milujem. Každý deň ďakujem za tento dar na ktorom nechýbajú tŕne. Viete, mnohokrát som si popichala prsty... i srdce, až som musela kričať.

Aj dnes sa dopichám. Ale, budem sa pritom snažiť usmievať. Obyčajne sa hovorí, že život sa usmieva na mladých. Ja už nie som mladé dievča, ale chcem sa usmievať na život aj keď on sa už zabudol usmievať na mňa.

Neopísateľné obety, neuveriteľné námahy, otriasajúce skúšky, ťažkosti každého druhu, smútok za najdrahšími, osamelosť... Ale veď kto to nezažil? Každý máme ten svoj účet, za ktorý platíme daň...

Utešujúce vety, ktoré sa bežne používajú a zneužívajú, vety povedané len preto, aby sme niečo povedali, nefungujú!

Nikdy som sa nedala ukolísať peknými slovami pretože som rýchlo objavila prázdnotu a pokrytectvo určitých výrokov, ktorými chcel niekto urobiť dojem.

Ale včera som pochopila, že život môže byť naozaj taký, aký ho chcem vidieť a ako ho plánujem prežiť...

Opäť objavujem stratené horizonty, svieže rána, západy slnka, noci preplnené hviezdami. Dokonca v sebe vidím niečo, čo nedokážem vysvetliť: detskú pochabosť, ktorá nemá konca, lebo azda nikdy nemala začiatok.
Bola vždy v okne života, aby žasla, aby obdivovala, chválila a ďakovala napriek všetkému, proti všetkému a za všetko...

 Denník
Komentuj
 fotka
putnik  11. 8. 2014 08:15
Konečne... stará pelly je späť.
Napíš svoj komentár