Vraj kazdy ma moznost napravit chybu...poznate to, ked niekoho sklamete a velmi tu chybu lutujete, ale uz sa to neda vratit spat. Vtedy je chvila na tu druhu sancu. Pretoze...

Ty si pri mne stal vzdy, ked som to potrebovala. Mala som ta pri sebe ked som chcela rozpravat a ty si mal mna. Bola som tvojou zavislostou. Kvoli mne si si oblubil aj Ameriku a ja vdaka tebe milujem U2. Mam ta radsej ako jahodovu cokoladu, gumenych medvedikov aj lentilky dokopy. Si pre mna to najdvolezitejsie, preco som ochotna podstupit cokolvek, avsak, len v tom pripade, ze si zachovam sebauctu a nebudem to nikdy lutovat. Ale o tom si sa predsa presvedcil uz vela krat.
Napriek tomu som to bola ja, ktora ta vydrzala mat rada dlhsie. Pretoze ty si sa casom rozhodol zbavit vsetkych svojich zavislosti a v prvom rade som to bola ja. Podarilo sa ti to, no ja si stale myslim ze som nebola zlou drogou. Lenze ako spravny zavislak si nevydrzal a nasiel si si inu „lahsiu" drogu, s ktorou si sa pokusal zabudnut na mna. Netrapilo ta, ani si sa nepytal ako velmi to boli. A bolelo.
Tvoja nahrada ta casom omrzela, alebo ti uz nestacila a prisiel si znova. Dostal si druhu sancu, aj ked dnes uz neviem preco. Vtedy si sluboval, ze mi uz nikdy neublizis, nedovolis aby som bola smutna a nikdy,nikdy ma neopustis. Lenze podla mna, ty sam uz netusis co chces. Chces len to, co nemozes mat a neprestanes, kym to nedostanes. Spravila som vela chyb, ktore teraz lutujem, jednou z nich je tato druha sanca ktoru som ti dala, pretoze si ma sklamal uz druhy krat. Asi si sa nepoucil, ale ja ano. Teraz viem, ze tretia sanca uz nepride. Myslim, ze keby som ti odpustila aj dnes, stratila by som aj posledny kusok sebaucty a hrdosti, ktory vo mne ostal. Vies, niektore veci nemozes mat a nedostanes ich aj ked velmi chces.
Aj ked si sa snazil, nepodarilo sa ti to. Vsetko sa zopakovalo a rozpadlo, ako dostavane puzzle, ktore niekto zabudol zlepit. Znovu sa snazis spojit nieco, co sa rozbilo, ale niektore casti sa stratili a s tym sa neda nic robit. Ked nieco chyba, vidno to. Nezachrániš to ani pekným úsmevom ktorý aj tak nemyslíš vážne, ani kyticou kvetov, ktoré si kúpil v nádeji že ma obmäkčíš. Dnes uz viem, ze druhe sance sa nerozdavaju len tak a treba si ich zasluzit. Keby sa rozdívali, bolo by to akoby z neba prsala Cola. Nikto by si ju nekupoval, lebo by jej bolo vsade plno.
Ty si sancu dostal, ale nevyuzil si ju, ani si si ju nevazil a spoliehal si sa na to, ze pride dalsia. Nenapadlo ta, ze tato je posledna. Uz viem, ze niesi ten, ktoreho som spoznala v to leto, ani ten, co ma chcel cakat na letisku s ruzou, kavou v ruke a slovami, ktore som sa nikdy nedozvedela. Na niektore chvile sa neda zabudnut, aj ked by boli napisane iba na bielej ploche a plne nesplnenych slubov a zelani. Verim, ze zopar si ich myslel uprimne- aspon by som bola rada, keby to tak bolo. Vraj nic netrva vecne, ale o tomto som si myslela, ze patri k vynimkam. Vsetky zelania sa nemozu splnit, aby sme si mohli nieco priat aj na buduci rok. Nase prianie sa vyplnilo aspon z casti. Neviem presne, kedy sa vsetko zmenilo, mozno to odislo uz s prvou sancou.
Mozno to ani neni tvoja vina, asi som len prilis dlho zila v rozpravke. No rozpravky su pisane preto, aby sme aspon pri ich citani zabudli na to zle a nespravodlive vsade okolo nas. Naivne som si myslela, ze sa zmenis, lenze ty si sa menit nechcel, chcel si menit mna a mne sa nepacilo byt takou, akou si ma chcel mat ty.
Takto je to lepsie pre oboch ...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár