Syn lezal na postely. Pozeral do stropu a rozmyslal. "Preco prave ja? Preco prave jemu? Ako je to mozne? Nicomu nechapal. Nastal den pohrebu. Nedokazal sa pozerat na ludi, ktory plakali nad stratou jeho otca, aj ked ho vobec nepoznali, alebo ho cely zivot nemali radi.

Na pohrebe uvidel vela veci. Napriklad jeho dedka, ktory zahral neskutocne divadlo. Vrho sa o stram a plakal ako mu jeho syn bude chybat. Preco jeho Martinko? No vsetko to bolo iba sproste klamstvo. No predovsetkym uvidel tvar svojho otca. Naposledy sa nanho pozrel, celo mal obviazane obvezom ale na tvari sa mu usadil pokojny vyraz. Nedokazal sa nanho pozerat. Tvar mu zaliali slzy a potom uz nic vidiet nechcel. Citil akoby uz nikdy nemal byt stastny, akoby uz nic na svete nedavalo zmysel.

Od vtedy sa clapec zacal rapidne menit. Zacal fajcit, pit, neskor hulit. Vytvoril si druhu tvar, nieco ako druhu osobu v jednom tele. Nepouzival ani svoje meno, vsetci ho poznali len pod prezivkou, ktora prenho symbolizovala slobodu, bez spomienok, bez minulosti. Bol velmi oblubeny pretoze sa nicoho nebal, rad sa skazdym zabaval a vela rozpraval. Lenze to nebol on. Bola to len jeho druha tvar.

On sam sa prestal pred ludmi prejavovat. Bola to jeho utiahnuta stranka. Nastupovala vzdy ked bol sam, neprejavovala sa dokonca ani pre rodinou. Zil len sam pre seba.

Dospel velmi rychlo, asi aj pre to ze ho mam potrebovala a musel zastat vsetky prace svojho otca. Nestazoval sa. Bavilo ho to, dokonca velmi, chvilami sa citil ako jeho otec, pocitoval jeho blizkost a bol spokojny, aspon na chvilu.

Neskor zistil ze je celkom atraktivny pre zeny, co zacal aj dost zneuzivat. Rad si uzival aj ked mal priatelku s niakou inou, pocas koncertov aj s viacerymi, a vobec mu to nevadilo. Nebral na ne ohlad co si uvedomil az ovela ovela neskor.

No v tom, uprostred toho vsetkeho, ked uz potlacil svoju minulost a zacal sa naplno vyzivat ako niekto iny, mu mama dala precitat otcov list na rozlucku. A vtom vsetko pochopil. Znova sa v nom zacala vynarat jeho skutocna osobost. NIeje lahke zit svoj zivot dva krat...

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
kris131  17. 12. 2007 21:56
fakt vies super pisat akoby si si to cele prezila aj ty sam...........je to uzasne
 fotka
bublinkamydlova  17. 12. 2007 22:18
je velmi pozoruhodne akym stylom to pises....mam velku potrebu sa s tebou porozpravat...odpust...
 fotka
skakalka  17. 12. 2007 22:57
uf pablo.. tak toto zrejme nikto nevedel..



aky je novy pablo.. ci mato?
 fotka
kecka42  17. 12. 2007 23:21
Pablo my sa pozname uz niaky ten piatok ...asi vies co si o tom myslim ked som to docitala..ak nie napis mi na TAJNU SPRAVU znie to tak nebezpecne..ok vtipkujem
 fotka
rybabla  18. 12. 2007 09:36
vies co .. pod na pivo!
 fotka
vierka  18. 12. 2007 19:31
okej berem s5 co som si povodne myslela...

prepac...
 fotka
nilfea  18. 12. 2007 22:17
pablo..ideme chlastat
 fotka
boo  26. 12. 2007 01:05
hej dude, zijes a mozme na teba byt hrdi seci do radu...preslapy sa stavaju a mozno som k tebe nikdaj nebol extra mily, ale ty moc dobre vies, ako ta mam rad
10 
 fotka
bassika  6. 1. 2008 01:18
Pablo ...mam ta rada moc strasne vela proste maximalne ...a hlavne je zit kym dychas ma to zmysel aj ked my sami mnohokrat tomuto vyroku nevieme prist na chut...uplne chepem vstky tvoje stavy ...ja by som sa prave najradsej dala zakonzervovat a zastavila zivot okolo mna lebo prave nevladzem,neviem,nechcem .....kedy sa za tebov mozem zastavit na metodke??sice nam zrusili fajciarsku stenu ale ved mi uz nieco vymyslime...chcem si dat s tebou cigaretu a picovat ...... moc luubim
11 
 fotka
borlabulabarbula  30. 1. 2008 15:18
ludia su povrchni..nechapem pretvarku,nechapem co ich k tomu vedie-to bolo k tomu zaciatku..
Napíš svoj komentár