Nedávno sa moje myšlienky zaoberali jedinou témou ,ktorá sa im zdala plodná -žiarlivosť .
Je to zvláštne ako ma dokázala žiarlivosť celú celučičkú pohltiť . Je jednoduché jej prepadnúť ,ale ako som sa sama presvedčila je rovnako jednoduché nad ňou zvíťaziť .Odpoveď je úprimnosť voči sebe aj ostatným .Hlavne však ide o osobný postoj .
Môj priateľ je o niečo starší ako ja . Občas urobí päť rokov jednoducho veľa , v očiach iných .Zamilovaní majú predas úplne iné merítka .
Napriek láske sa vo mne objavilo semienko žiarlivosti a začalo bujne klíčiť . Vo veku môjho priateľa je smiešne namýšľať si ,že som jeho prvá . Vyskytli sa však otázky typu , čo ak mal predchádzajúce priateľky radšej ? Som dostatočne zaujmavá aby som si ho udržala ?
Ja beriem život z inej perspektívy ako on . Máme iné záľuby, iné profesie , iný okruh priateľov a známych .Dokonca nás odlišuje aj kraj a mrav . Preto som sa preľakla, čo ak je u neho úplne normálne ,že si nájde niekoho iného a ja zostanem len tak na ocot .
A práve tu je dôležitý triezvy postoj voči svojej osobe .
Treba si uvedomiť , že ľudia nežijú ako jedinci ,ale naopak v širokých komunitách a preto cez deň stretneme množstvo ľudí ,ktorí nás zaujmú , očaria a získajú si našu náklonnosť .
Ide však akoby len o povrchné kontakty ,pretože len my sami dobre vieme čo je skutočná láska a vzťah je založený na hodnotnejších prednostiach ako len pekný zovňajšok alebo vysoký intelekt . Tým však netvrdím ,že sa tieto vlastnosti stávajú pri iných ľuďoch menejcennými . Chcem len poukázať na fakt , že si človek tak trochu predvídavo vyberá partnera do budúcnosti a zostáva pri osobe , s ktorou si bude môcť ráno po rokoch sadnúť na čaj a porozprávať sa s rovnakým zápalom ako po prvý krát .
Žiarlivosť teda môžeme eliminovať jednoduchým triezvym pohľadom na svet .Dôverovať svojim kvalitám a svojmu partnerovi . Pretože rovnaké možnosti na podvádzanie majú obe strany ,využije ich však len tá strana ,ktorá sa cíti neisto , možno zanedbaná vo vzťahu alebo ako akt pomsty . Sú to však kroky často bez uváženia smerujúce len výnimočne k dobrému koncu .
Podstatné je veriť svojej vlastnej výnimočnosti ,vďaka ktorej ste k sebe pripútali človeka ,ktorý vás teraz nadovšetko miluje a vie o vašej jedinečnosti ,ktorá ho priťahuje .
Preto sa môj strach rozplynul a ja pokojne vnímam len pozitívne veci v mojom živote a pretože som sa dnes presvedčila,že viacerí v mojom okolí trpia zožieravým pocitom žiarlivosti chcela by som pomôcť vlastnými slovami aj iným , ktorí tápu v mori neistoty .

 Blog
Komentuj
 fotka
cheekee  17. 10. 2007 19:43
presne si to vystihla
 fotka
devilslim  8. 2. 2008 08:52
sa hanbim...ale je to tak ja dost prepadam k ziarlivosti
 fotka
lutien  21. 3. 2008 20:30
Ahoj myslím, že máš pravdu...priznám sa že som veľmi žiarlivá...a rozhodla som sa bojovať, mám chlapca na ktorom mi neskutočne záleží a začala som chodiť k psychológovi..no aj sama sa snažím pracovať sama na sebe...preto ti držím palce, že si sama dokázala žiarlivosť zvládnuť...určite to nieje jednoduché...ale ak človek skutočne chce je schopný zájsť ďaleko za svoje schopnosti
Napíš svoj komentár