Spoločnosť , v ktorej žijeme je rozčlenaná na rôzne skupiny . čo je myslím si stále nepostačujúce ak si uvedomíme v akej enormne veľkej spoločnosti žijeme .
Ľudia sa delia . Oddeľujú sa zvykmi ,národnosťou,vierovyznaním,farbou pleti , štýlom hudby, myšlienkami ,názormi , či sú to ľaváci alebo praváci ...
Ale prečo ...?
Prečo sa človek už od malička musí začleniť do určitej sekty , v ktorej stráca sám seba ?
Prečo by sme sa mali snažiť niekam zapadnúť ,prečo radšej nehľadáme tých ,ktorí sa nám približujú hoci nikto nebude presne zdieľať rovnaké myšlienky ...
Prečo teda človek mení sám seba , mení farbu vlasov , mení svoje zvyky , mení vierovyznanie , mení oblečenie , mení dokonca svoju orientácui len perto ,lebo to spoločnosť vyžaduje ,lebo to vyžaduje skupina ,do ktorej sa túži začleniť ?
Prečo si človek neurčí svoju vlastnú cestu a nekráča po nej s hlavou zodvihnutou k nebu a pevnými krokmi sa približuje k sebe samému ?
Prečo sú ľudia plný predsudkov voči iným , voči tým ,ktorí skutočne prejavujú svoju osobnosť a nezáleží im ,že si musia vydupať vlastný chodník ?
Prečo sa nachádzame v spoločnosti , ktorá je preplnená predsudkami , ktoré sa trieštia na zákone priemeru ?
Spoločnosť predsa tvoria ľudia , takí istí ako my -my sme spoločnosť , my vytvárame svet , my kráčame po cestách ,ktoré si určíme!
Ale určujeme si to čo chceme srdcom aj dušou alebo len kopíruje , pridružujeme sa a strácame v masovom fanatizme ?
Kráčajme hoc´ i sami ale tak aby sme sa nikdy nemuseli obracať späť so slzami v očiach , stojme na vlastných nohách , nenechávajme sa pridŕžať inými , žime vlastnými názormi !
(Tieto slová sú výplodom výbuchu emócií ,ktorý ma pochytil náhle po tom ako mi rodičia zakázali ísť na vysokú ,je to čudné ,veď dnes sa snaží každý študovať čo najviac ... Ja som nútená vtesnať sa do rovnice,ktorú si vymysleli moji rodičia ,hoci je mi úzka a primalá a môj bohémsky duch sa cíti akoby umieral ... Chcem týmto textom vyzvať všetkých ,ktorí majú svoje sny a túžby aby na ne nikdy nezabudli ale aby sa snažili o ich naplnenie vlastnými rukami .Neodsudzujte,pretože budete súdení i Vy , prejavte sa navonok tak ako žijete i vovnútri !)

 Blog
Komentuj
 fotka
bookofdark  27. 6. 2007 20:50
1.Prečo sa človek už od malička musí začleniť do určitej sekty , v ktorej stráca sám seba ?

Pretože život dieťata je ovplyvnený dvoma faktormi a to dedičnosťou a prostredím.



2.Prečo by sme sa mali snažiť niekam zapadnúť ,prečo radšej nehľadáme tých ,ktorí sa nám približujú hoci nikto nebude presne zdieľať rovnaké myšlienky ...:

Pretože sme príliš leniví na to aby sme boli sami sebou a je jednoduchšie ísť po rovnej ceste ako tej tŕnistej...



3.Prečo teda človek mení sám seba , mení farbu vlasov , mení svoje zvyky , mení vierovyznanie , mení oblečenie , mení dokonca svoju orientácui len perto ,lebo to spoločnosť vyžaduje ,lebo to vyžaduje skupina ,do ktorej sa túži začleniť ?

retože je to človek,ktorý neochutnal z pocitu slobody,nevie čo je to vlastná cesta,pretože mu to nikto neukázal...



4.Prečo si človek neurčí svoju vlastnú cestu a nekráča po nej s hlavou zodvihnutou k nebu a pevnými krokmi sa približuje k sebe samému ?

:v podstate ako odpoveď 3,ešte dodám že pri podpore okolia,ktoré človeka denno denne núti čumieť do zeme, je štastie len pozitívna odchylka neštastia...Lenže to sú pojmy relatívne-nestále a neuvedomujeme si ich pokiaľ ich nestratíme...



5.Prečo sú ľudia plný predsudkov voči iným , voči tým ,ktorí skutočne prejavujú svoju osobnosť a nezáleží im ,že si musia vydupať vlastný chodník ?

Je to z obyčajnej ľudskej žiarlivosti z toho že niekto má odvahu ísť po vlastnej ceste a oni to nedokážu,lebo sú len hlúpou bábkou v rukách druhých...



6.Prečo sa nachádzame v spoločnosti , ktorá je preplnená predsudkami , ktoré sa trieštia na zákone priemeru ?

Pretože tí ktorí tieto pravidla tvorili boli tiež len ľuďmi, a najväčšou pohromou ľudstva je to keď moc dostane učený hlupák.





Ja mám okrem otázky " Prečo je obloha modrá ? " ešte jednu a to " Prečo nemôžem byť s tým koho milujem ? "
Napíš svoj komentár