Neviem ale ja som už dávno nebola tak paf z filmu, ako som teraz z tohto. Pokojný bojovník. Film podla knižnej predlohy od Dana Millmana - Cesta pojného bojovníka. Autobiograficka kniha. Nemala som možnosť ju čítať, ale skôr, či neskôr tak určite plánujem spraviť. Ak ste videli film, tak určite viete prečo. Ak ste nevideli, vrele odporúčam.
Myšlienka toho filmu (určite aj knihy, ale to zataľ neviem posúdiť) je život, jeho chuť, jeho pravidlá(vlastne žiadne nie sú), ale predovšetkým je to o postavení človeka k životu. Vedie nás k tomu že život je len jeden treba si ho užívať najlepšie ako vieme. Sústrediť sa na podstatné veci, nie na ten neporiadok (ako je to nazývané vo filme), čo máme v hlave. Sústrediť sa na súčastnosť. Tu. Teraz. Tento moment. Nejestvujú obyčajné okamihy. Nikdy sa nedeje len nič.
Dosť veľa mi tento film dal. Dávno som už premýšľala, že môj život sa mi nepáči. Že by som uvítala zmenu. Ale nič som pre to nerobila. Len som čakala, že raz sa možno stane niečo, čo ma zmení.Z tohto filmu som pochopila, že len ja sama sa môžem zmeniť. Len svojim konaním, postoju k životu, jeho prehodnotením. Aj prehodnotením svojich priorít. Priznám sa, že som neskuočne hanblivý človek. Vždy keď mám niečo predviesť pred viacerými ľuďmi, vždy to pokašlem. Asi preto, že si strašne beriem k srdcu názor iných ľudí, a nie to čo si myslím ja. To ma dosť ovplyvňuje. "Ľudia sa boja toho, čo je vo vnútri. A to je jediné miesto kde môžu nájsť to, čo naozaj potrebujú.". Môj obľúbený výrok z tohto filmu. A ďalší: "Život má len tri pravidlá. Paradox, humor a zmena. Paradox – Život je záhada. Neplytvaj čas tým, že ju skúšaš vyriešiť. Humor – Uchovaj si zmysel pre humor. Hlavne na svoju adresu. Je v tom sila. Zmena - Nič nezostane rovnaké."
Je ich aj oveľa viac. A dávajú mi to, čo som dala do nadpisu. Ozajstný zmysel života. Skúsiť sa riadiť týmito pravidlami a výrokmi a byť šťasný a naozaj slobodný a vyrovnaný. To je to, čo chcem. Chcem byť lepšia, mať lepší, zmysluplnejší život. Už ma nebaví pomyslieť si pri každom nakupovaní : A čo si o tom pomyslí XXX (nemenovaná spolužiačka) ??...A čo si o mojom chlapcovi pomyslia okoloidúci?..Hlavné je predsa, že ja ho pokladám za najkrajšieho človiečika na svete A za najkrajšie triko na svete Ale to ete neviem. Som asi presný opak egoistu.
Proste zmeniť svoj život. A nájsť ozajstný zmysel života. Čo je asi plnohodnotné prežívanie života. Vychutnávanie si každej sekundy v každom momente na hocijakom mieste. Myslíte, že sa to podarí. No..ja dúfam, že áno. Budem informovať

 Úvaha
Komentuj
 fotka
small_angel  18. 5. 2008 01:26
Denne nam prebehne hlavou milion myslienok,ale ani jedna o nas nehovorí viac ako peha na nose

Stastie je to podstatne...

Zit pre kazdy okamih je uplne super,prestat naplnat mysel odpadkami...
Napíš svoj komentár