duchovné veci...čo na to hovoríte? myslíte si, že ľudia majú dobre vykompenzovaný ich duchovný a materiálny život?
minule som nad tým rozmýšľala.lebooo viete.ja si myslím, že je to asi tak, že dnešný svet príliš pozerá na "obal".
len tak napríklad uvediem knihu.vyberáte si knihu. myslím, že väčšina ľudí(asi aj ja) je asi taká, že sa pozrie na obal a až potom si prečíta voľačo z knihy.alebo prikrývka na posteľ. nepozeráme, z akého materiálu je vyrobená, ale jednoducho sa nám páči a tak si ju kúpime.alebo značkové nohavice. nakúpime ich spústu, a nakoniec zistíme, že nevydržali ani rok, lebo sa začali párať.
teraz som sa dostala vlastne k rozporu kvantita - kvalita.ale k tomu som sa dostať nechcela, a tak sa vrátim na začiatok.
podľa mojej mienky sú dnešní ľudia príliš zameraní na dobu.
obliekame sa tak, lebo je to móda dnešnej doby.kupujeme si také autá, lebo sú z dnešnej doby. máme počítač asi len rok, ale my si kúpime nový, pretože tento vyšiel z módy.
to znamená, že sme zameraní na materiál.
nemáme čas podebatiť si. čoraz menej rozprávame o svojich problémoch, lebo si myslíme, že sú "príliš ľudské".
niektorí si myslia, že sme viac v materiálnom svete preto, lebo nemáme inú šancu, lebo svet je neprajný a každý je tu len sám na sebe závislý a každý sa stará len o seba.
ja sa prikláňam ale k tým, čo tvrdia, alebo myslia si, že sme zameraní na materiálny svet, lebo upadá viera.
osobne si ale nemyslím, že viera upadá, ale že ľudia prestávajú veriť.nevravím o Bohu, ale o dôvere v seba.
príklad: dievčina má skúšku. má skúšku, na ktorú sa bála od začiatku ročníka. neverí si. každý jej vraví, že to zvládne, ale ona si neverí. a možno v podvedomí si ani veriť nemôže. a viete prečo? pretože pre to neurobila maximum. všetko robila len povrchne a tak vlastne vie, že to nezvládne.ale nikto jej neverí, keď povie, že sa to neučila dostatočne.a tak zas oni neveria jej.
v živote vznikajú rôzne, tomuto príkladu podobné situácie.
a tak je to s týmto svetom. my, ľudia, sa snažíme si všetko uľahčovať. všetko čo robíme, je len na povrchu. nepozeráme sa do svojho vnútra. nechceme si pozrieť do očí a povedať si vo svojmu svedomiu zopár milých slov.
takže radím, a zároveň prosím o to, aby sme my, naša mladá generácia, ešte nenechali tento svet zhorieť.lebo máme právo žiť na lepšej planéte. ale keď si nevytvoríme dostatočne dobrý základ, všetko sa zbúra.
tak teda do toho!
budem vám držať palce a ja sa tak isto budem snažiť robiť maximum pre nás

ps: ak s týmto názorom nesúhlasíte, nemusíte sa mi ozvať, alebo sa mi ozvite. len ma nevykričte. viem, že nemám dostatočne veľa informácií a skúseností a z toho vyplýva, že by som o tom asi nemala písať. ale ja som si len vylievala dušu.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár