Hluk petárd a ohňostrojov, radostný krik, smiech, hudba naplno a veľa alkoholu, to je deň,ktory sa vola Silvester. Kazdy ma dobru naladu,kazdy kazdemu praje to naj a ked ho za normalnych podmienok uvidí v meste, cez normalny den,sa na teba ani nepozrie.

Nakupuje sa pyrotechnika, pol roka možno aj rok dopredu. Naozaj nechápem, prečo by som sa mal v tento deň radovať a oslavovať viac ako inokedy. Veď je to deň ako každý iný. To, že po polnoci sa už bude písať iný rok ma teda neprivádza do šialenstva. Pripomína mi čo som všetko v predchádzajúcom roku nestihla, pokazila a urobila.

Ja si dokážem urobiť pekný deň hocikedy a aj oslavu či posedenie s milými ľuďmi dokážem zrealizovať hocikedy a nemusím čakať na nejaký trápny deň v kalendári.

Nenormálni sú však tí, čo neváhajú hodiť ešte nevybuchnutú petardu druhému človeku pod nohy a potom sa rehotať, ako sa zľakne, keď vybuchne...nenormálni sú tí, čo majú "silvestra" od predvianoc až do polovice januára a búchajú ostošesť a ešte sú drzí, ak ich na to niekto iní upozorní...Nuž čo, som sama, sama v dome. Dobrovolne alebo to tak nejako život vlastne zariadil. Nedá mi nepovedat, že životné tragédie vyzerajú inak. Vôbec neľutujem, že som nešla oslavovať, ale to, že nie som s tými s ktorými by som chcela. Som v tom s vami. Co tak si povedat, že je to iba jeden den v roku a z toho sa nestriela? Aj tak mám pocit, že všetci okolo sa chystajú prežit ten najúžasnejší Silvester.

Silvester nemám veľmi rada, ale je dobrý nato, aby si človek v hlave zrovnal, čo všetko stačil minulý rok a čo by tento mal ešte splniť hlavne sám voči sebe.

Tento rok mi veľa dal, ale aj veľa vzal. Spoznala som veľa skvelých ľudí. Niekto si ma viac obľúbil, zistila som akých mám okolo seba ľudí, niekto ma prekvapil iný zase sklamal. Napriek všetkému som za tento rok prežila veľmi veľa.

Ďakujem priateľom, bez nich by to nešlo.

Ďakujem rodine, ktora stála pri mne aj keď to nebolo vždy ľahke.

Ďakujem maminke, že sa o mňa starala keď som bola chorá,vždy poradila,vypočula.

Ďakujem babke aničke za to,že aj ked mala malo, vždy nám dala najesť a sa o nas postarala.

Ďakujem Daniele a Deni, že pri mne vždy stáli.

Ďakujem tým, ktorí mi pomohli, ktorí ma vypočuli.

Ďakujem tým, ktorí ma sklamali. Vďaka nim som pochopila a sa naučila, čo a ako robiť, nerobiť tie isté chyby, a komu veriť.

Ďakujem tým, ktorí mi ukázali pravú tvár.

Ďakujem tým, ktorí ma denno denne ohovárajú je to dôkaz, že mi závidite a chcete byť lepší ako ja.

Ďakujem tým, ktorí si o mne vymýšľaju. Vždy som túžila hrať v nejakom vymyslenom príbehu.

Ďakujem babke este, ktorá ma dennodenne kritizuje, vďaka nej ma poteší aj ta malilinka chvála.

Ďakujem všetkým tým, ktorí sa snažia mi podkopávať nohy a dostať ma na dno, dodávate mi silu byt ešte lepšia.

Ďakujem tým, ktorí mi vyčarujú vždy úsmev na tvári a robia ma šťastnou.

Ďakujem Tončimu za to,že som zažila 2 úžasne svadby a, že si tu bol vždy, keď som ťa najviac potrebovala.

Ďakujem Deni za úžasnu dovolenku a všetky tie chvíle a vlastne za všetko, všetky tie roky.

Ďakujem ešte raz Daniele za úplne všetko. Za kritiku aj potešenie, za tie hádky, pri ktorých sme sa veľa naučili, za všetky rady, rozhovory a chvíle.

Ďakujem aj Veronike za všetko.

Ďakujem všetkým, za všetko. Či už dobré alebo zle, všetko bolo na niečo dobré. A verte či nie. Na každého raz dojde- božie mlyny melú na každého rovnako.

Prajem Vám všetkým do Nového roka, len to najlepšie, aby Vám vyšlo všetko po čom túžite. Nedovoľte, aby Vám niekto rozkazoval a bral Vám Váš názor. Je to Váš život, nie nikoho iného. Prajem Vám, aby Vám nikto neubližoval-pokiaľ si to nezaslúžite. Prajem Vám presne to, čo prajete Vy mne Takže všetkým Šťastný Nový rok Nový rok začnite s optimizmom- vždy môže byť aj horšie.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár