Skončilo to. Teda aby som to uviedla na pravú mieru, on to skončil. Náhle, bez upozornenia, bez varovania. Žiadne prepáč, je mi to ľúto, urobili sme chybu. Nič. A ja od zúfalstva revem do vankúša a trhám spoločné fotky. Keď som sa upokojila, ľahla som si len tak do vane, s našampónovanými vlasmi a čerstvo oholenými nohami som premýšľala. O ňom, o mne, o nás, o láske, vzťahoch,.... Všetko sa mi zrútilo ako domček z karát.

Ani neviem koľko času prešlo, kým som sa konečne odhodlala vyjsť z bytu. Hodnú chvíľu mi úprava zovňajšku síce trvala, ale na moje prekvapenie konečný efekt stál za to. Z bytu som vykročila rozhodnutá kúpiť si niečo pekné. Nie. Nemala som záujem o topánky a kabelky. Nutne som potrebovala nové doplnky do bytu, keďže tie staré, prevažne od neho som v amoku vyhodila.
Po niekoľkých hodinách som mala nakúpené ako sa patrí a aj chuť na koláč, kávu a cigaretu bola obrovská. Musím si do denníka pripísať ďalšiu poznámku – prestať piť kávu a fajčiť.

Spokojná s nákupom som si našla útulnú kaviareň uprostred mesta. Slnko krásne svietilo, hoci už pofukoval studený, jesenný vietor. Kývnutím hlavy som privolala mladého čašníka. Objednala som si svoj obľúbený karamelovo-čokoládový koláč, kávu a pohár ríbezľového džúsu. S prísľubom rýchleho návratu odišiel Lukáš, to som vyčítala z menovky na košeli, do kuchyne splniť moju objednávku.

Kútikom oka som zazrela prichádzajúceho muža. Bol asi v mojom veku, okolo tridsiatky. Nebol to nejaký model, ani ktovieaký krásavec. Niečo ma však na ňom priťahovalo. Neviem či to boli krásne zelenohnedé oči, alebo tmavé krátke vlasy, či dokonca veselý úsmev. Začítal sa do novín a objednal si menu.

Pomaly sa ochladilo a slnko tiež zapadalo. Opäť som kývla na čašníka, ten dobehol s účtom a za svoj milý úsmev a šikovnosť si odo mňa vyslúžil malé prepitné. Až teraz som si spomenula, že doma ma čaká ešte kopa papierovačiek, ktoré som si po dovolenke nabrala z práce.

Sympatický muž sa tiež rozhodol odísť. Obliekol si flaušový kabát a vykročil smerom ku mne. Vraj sa mu páčim a bol by rád, keby sme nabudúce sedeli na káve spolu. Nebola som proti. Páčil sa mi a pôsobil veľmi milo. Vymenili sme si čísla a on sa ponúkol, že ma odprevadí k autu. Nie. Žiadna lovestory sa nekonala. Žiadne bozky, objatia, horúci sex na zadnom sedadle auta. Rozlúčili sme sa a aj som odišla domov. Cestou som premýšľala o Tomášovi. Tak sa mi totiž predstavil....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár