Vraví sa, že ľudia sú spoločenské tvory... Ja si to nemyslím. Tak vezmime si napríklad také autobusy. Ja úplne že ľúbim cesty busmi. Rada tam odpočúvam cudzie rozhovory a popri tom sa dozviem všeličo zaujímavé... Alebo rada tak čítam knihy. Potom sa všetci na mňa čudne pozerajú, lebo sa smejem len tak na ničom a vyzerám ako psychicky narušená...

No ale už dlhšie pozorujem zaujímavú skutočnosť. Väčšinou nastupujem do autobusu niekde na začiatočných zastávkach takže autobus je ešte prázdny. No tak si sadnem kde príde... A akonáhle nastúpi ďalší človek, nikdy si nesadne k niekomu, ale radšej sám do dvojky či štvorky. Ten bus sa takto plní a plní a ľudia si radšej postoja ako by si mali k niekomu sadnúť. Ako náhle sa však uvoľní nejaké fajn miestečko, kde nik nesedí, tak sa idú ľudia dotrhať aby si sadli...Jeden čas som ľuďom robila napriek sa sadala som si naschvál k nim, aj keď bus bol v celku prázdny. Som sa zabávala na ich otrávenom výraze. Ale už som prestala s touto zábavkou.

Vrchol všetkého bol jeden prípad, ktorý sa stal mne a mojim dvom spolužiakom. Neviem či viete, ale u nás v BB to chodí tak, že ráno v smere zo Sásovej k Rúzveltke (25) cez šk. rok chodí extrémne málo autobusov na extrémne veľký počet odvozuchtiacich. A tak je vždy autobus plný už na druhej zastávke. No a poniektorí šikovnejší (ako my) chodia na konečnú zastávku, aby si sadli lebo, vystupujú až na predposlednej zastávke.

Tak sme šli na konečnú a keďže sme boli traja tak sme si sadli do štvorky a teda zostalo jedno miesto voľné (4-3=1). Už na druhej zastávke bol autobus riadne narvatý, všetky miesta na sedenie obsadené, ľudia stoja, ale vedľa nás stále voľné. Rovno v uličke vedľa miesta nášho voľného, stál ujo s malým vodcom Kindermafie a nútil svojho synátora, aby si sadol. Ten zaťato odmietal a stále sa trhal, že nechce. Zrazu nastúpila taká dáma v rokoch a postavila sa blízko nás. Ujo ju prehováral, aby si sadla, že jeho dieťa nechce. Normálne sa začali hádať, že ktorý z nich si sadne. Vyhral samozrejme ujo a teta BOLA DONÚTENÁ sadnúť si k nám. A keby ste ešte videli ako sedela! Len tak na pol riti, aby sme jej náhodou niečo nespravili. Ja fakt neviem či bola chyba v nás, alebo v tete.

To je len Bystrica taká pošahaná, alebo aj inde sa to deje?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
andulili  6. 9. 2008 13:46
no stáva sa to že najprv každý sám ale čo ja viem.. myslím že ked je miesto tak si sadno hockto vedla hockoho



ale toto platí v zadnej päťke.. najprv si sadne niekto k jednému oknu ten další k druhému a tretí do stredu - medzi nich sa málokedy niekto posadí
 fotka
didojelen  6. 9. 2008 14:30
hmm to aj cestou na hrochot si nemysli hehe.. a inak som nesmierne rada ze si sa podujala k napisaniu blogu.. chvalim ta peťka ..
 fotka
dreamagall  6. 9. 2008 17:21
haluz, ale inak chapem trochen aj tych ludi, tiez radsej sedim sama a som otravena ked si ku mne niekto sadne a su tam volne miesta. Ale ked je autobus plny tak si sadnem hockde lebo postojacky sa knihy zle citaju.
 fotka
d170  6. 9. 2008 17:28
Dobrý blog na zaujímavú tému

Tak u nás konkrétne to tak neni, že by ľudia radšej stáli ako si k niekomu sadli, aspon u väčšiny.

Ale čo som cestovala inde mhd-čkou tak niekde to tak je
 fotka
galinka  6. 9. 2008 23:17
Aj u nás to tak je... ale zase niekedy sa tam vozia také indivíduá...

Raz som tak išla zo školy dobre prefúknutá, takže ma bolela hlava a celkovo mi bolo nanič a vedľa mňa si sadol človek, z ktorého páchol alkohol a cigeraty, jeho nohavice vyzerali akoby si do nich neustále utieral špinavé ruky a navyše zaspal a keď som potrebovala vystúpiť, nevedela som ho zobudiť

Tiež nerada sedávam vedľa ľudí, ktorí sú tak široký že zaberajú jeden a pol miesta

Ale inak ja som tvor nespoločenský, takže sa sama sebe nečudujem Ale zase, keď sú voľné miesta len vedľa niekoho, preferujem sedenie vedľa niekoho pred státím
 fotka
smejo13  7. 9. 2008 00:19
je to mozne

ja tiez radsej sedim sama ako vedla niekoho, este ked si dakto prisadne, tak mi to az tak nevadi, ale ekd si mam ja prisadnut, tak sa mi to uz paci menej, a tak si radsej postojim ak bus neje fest plny, hlavne ked 3/4 busu poznam tak z videnia a nemam zrovna naladu an debatu o tom ci maju uhorky lacnejsie v lidli alebo v kauflande. a ked si ma ku mne niekto prisadnut tak preferujem uplne cudzieho cloveka pred niekym koho tak velmi zbezne poznam. ja som totiz velmi nekomunikativna vacsinou (aj ked ludia by vam tvrdili ine, chapete, vychova robi svoje, ked uz musim ta aj rozpravam a aby sa ludia vedla necitili blbo tak sa aj tvarim ze ma to tesi...)
 fotka
gogo213  7. 9. 2008 10:24
tak na to existuje iba jedno vysvetlenie ty a tvoja banda vyzerá strašne odpudzujúco
 fotka
missjedi  13. 9. 2008 03:18
tak petkaaa uz konecne nieco napisala xDD



peti to neni len v 25 ale uz sa to rpzsirilo aj do 21-ky. Si predstav, svine sa ma boja a nechcu si ku mne sadnut!! xD No co uz s nimi, so sketami, ked sa ma boja (A)
Napíš svoj komentár