Pokračovanie úspešnej hry Mafia od 2K Games sa nám pripomína vo forme dema. Každý sa tešíme na vydanie hry a tak sa pozrime, čo si pre nás vývojári prichystali. V deme stretnete svojich kumpánov Joea a Henryho, s ktorými si vyskúšate krátku epizódu. Vývojári pre nás vytvorili misiu zloženú z viacerých častí, ktorá sa vo finálnej hre neobjaví.

Ukážka hry je v meste limitovaná na 10 minút. Behom tejto chvíle si môžete užiť krásy mesta Empire Bay. Prvé momenty dema sa odohrávajú vo Vitovom dome, v ktorom je napríklad šatník s mafiánskym oblečením alebo garáž s tromi autami. Po opustení domu Vás privíta živé mesto. Ulice sú plné ľudí a áut. Úlohou v deme je sa stretnúť zo svojimi kumpánmi a vyriadiť si účet s „tlusťochom“. Počas tejto misie si vyskúšate prestrelky v továrni na alkohol. Demo je lokalizované v češtine, tým pádom si vychutnáte vtipné hlášky počas prestrelky alebo v cut-scénach.
Časový limit je len jediná prekážka v deme, ale za ten čas si môžete zájsť do rôznych obchodov, natankovať, upraviť auto alebo len skúšať tak vyvolať paniku v meste a podobne. Niekoľko krát spomínané riadenie vozidiel, že vyzerá moc arkádovo a podobne dopadlo veľmi podarene. Pocit z jazdy najviac pocítite pri športových vozidlách. Mafia 2 nie je len závodná hra, ale je to aj poriadna akcia.
Kadencia zbraní je dokonale vyvážená a streľba na nepriateľov je doslova zážitok vďaka ragdollovým animáciám. Systém krytia je jednoducho vyriešený a ľahko ovládateľný. V deme si vyskúšate 4 zbrane a zaujímavý systém súboja bez zbrane. Pri týchto súbojoch sa určite zabavíte najmä keď pri určitej kombinácii tlačítiek urobíte kombo a protivníkovi dáte K.O.
Ako je na tom hra graficky? S počiatku som mal obavy o spustení hry na full detaily, ale pomohol mi vstavaný benchmark. Nakoniec na dvoj-jadrovom procesore a 9800GT som hru spustil na plne detaily bez PhysX a antialiasingu bez seknutia. Pri všetkých efektoch musíte mať jednu z nových grafických kariet od nvidie alebo ATi. Nemusíte mať však obavy o tom, že Vám hra nepôjde. Presnejšie požiadavky si môžete prečítať v našej novinke » www.gamesite.sk/pc/3202-mafia-2... .
Mafia 2 pred oficiálnym vydaním vyzerá veľmi dobre a dlhoročný vývoj je poznať. Uvidíme ako dopadne finálny produkt. Všetci sa určite tešíme na 24. Augusta, keď sa na naše PC a konzole spustí Mafia 2. Spomínané demo si môžete vychutnať na PC cez službu Steam na tomto linku » store.steampowered.com/app/50130/...

Viac clankov najdete v mojom profile

 Blog
Komentuj
 fotka
houmr  13. 8. 2010 01:01
Pekný článok

Hej, 2K Czech sa vytiahli...
 fotka
acvd43xa7w  22. 7. 2012 20:13


sice nerozumiem polovici veci, co tu pises...ale mafiu lubim!
 fotka
antifunebracka  20. 10. 2014 17:10
to je asi najnudnejsia hra, aku som kedy videl
Napíš svoj komentár