Zdravím ťa svet plný strastí, ale aj radostí. Zdravím ťa prehnitá západná kultúra, ktorej musím byť súčasťou a vítam bankrot prichádzajúci s krajiny bieleho orla, splnených snov, slobody a tučných ľudí. Dosť k historickému (hysterickému) ba pompéznemu pozdravu. Dneska som zažil krásne ráno. Mamka ma zobudila s tým, že mi doniesla veterník do postele! To je jeden uhol pohľadu, druhý uhol pohľadu je ten, že prišla do obývačky kde som včera zaspal a k telke si doniesla tento koláč. Jedno šťastie, že ešte nejaké v ladničke boli.

Dnes chcem brdnúť do obrovskej torty kinematografie a pozerania filmov. V našej kultúre je bežné stahovanie filmov alebo večerné pozeranie telky na uvoľnenie po príchode s práce, na relaxáciu alebo zabitie času. Dokonca to môže byť aj hobby čo je podľa mňa dosť chobotina. Ja pri hobby musím niečo tvoriť alebo aspoň vynakladať minimálnu námahu a v niečom sa zlepšovať, ale nechajme ľudí sa ľudiť. Rozmýšľal som nad podstatou filmov a zablúdil som až do starovekého grécka ba až do prvých ľudských kmeňov doby kamennej kde si ľudia pri ohni hovorili báje o bohoch a úžasných hrdinoch.

V skratke povedané človek, čiže homo sapiens sapiens potrebuje počuť, že okrem poondiateho života jeho suseda a svojho poondiateho života je tu aj niečo viac, prečo by mal byť tento svet zaujímavý. Človek skrátka potrebuje hrdinov a vidieť ľudské dobré vlastnosti a nie iba posrané dlhy a to ako ho niekto každý deň vytáča v robote. Musíme vidieť nadľudské výkony a niečo vytŕčajúce z davu. Niečo čo nieje nudné.

Ale ľudkovia tejto generácie, poviem vám niečo. Keď chceme byť úspešný tak musíme byť ako s filmu. Skrátka je našou hrdinskou povinnosťou vymknúť sa bežnému oddať sa svojej fantázii a nebáť sa myslieť. Muži buďte odvážny ako Rocky Balboa a romantický ako Leonardo di Caprio. Ako vám inak pôjde business a žena naraz. Ženy vyžadujte si lásku ako čo ja viem malá morská panna aj keď s toho všetkého ste možno iba malé. Nebojte byť hrdinovia a nebojte sa byť výnimočný. Rozum a fantázia je vaša zbraň. Buďme ako s dobrého filmu, aby potom jeden o nás natočili. Inak skončíme pred telkou a budeme počúvať ako kto čo dosiahol a ako my iba masturbujeme svoje životy na tom, že pozeráme Farmu a Vyvolených.

 Návod
Komentuj
 fotka
zajkousko  2. 10. 2013 20:38
odvaha, láska, cieľ, by mala byť naším krédom...

tak sa mi to páči :thumbs :
Napíš svoj komentár