Dnes je taký divný deň. Mala som ísť do roboty, ale rozmysleli si to a idem cez víkend. Ako to ja len neznášam, robiť cez víkendy. Potom človek nemá na nič čas. A nie že by ma chytala depka, len mi je trochu smutno. Za domom doma, za kamoškami, (ktoré sa mi nejak neozývajú, že baby), a tak celkovo. Kanadu zbožňujem, ale po čase to príde na každého. Tí čo ste mimo domova, to určite poznáte. Sem tam sa dostavia takéto chvíľky, kedy by ste chceli byť doma, ale momentálna situácia to neumožňuje. A keď ešte nemáte nikoho po svojom boku, je to zlé 


Ale aby sme si tu spríjemnili trochu ten náš pobyt, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme opäť do hôr. Ale nie sami, ale s kamarátkou, ktorá sem prišla na týždeň zo Slovenska aj s ocom. Tak sme si zobrali auto a vyrazili sme smer Banff, Johnston Canyon. Ja som tam už bola, ale teraz v januári, čiže to bolo úplne niečo iné. V zime všade úplne ticho, voda zamrznutá, všetko biele, pod snehom. Teraz voda hučala, vodopády plné vody, všade zeleň, život,... no čo vám budem hovoriť. Niečo nádherné. To treba zažiť, opísať sa to ani nedá. Strávili sme tam niečo cez dve hodiny, kým sme prešli na koniec a späť. Počasie nám vyšlo, takže to bolo fajn. 


Ďalej naša cesta smerovala opäť do Banffu a na Lake Louise. Po ceste k jazeru sa nám pošťastilo a stretli sme niekoľko áut, ako stoja pri krajnici a všetci ľudia vonku s foťákmi. Hneď mi bolo jasné, čo tam je. A nemýlila som sa. Po lúke sa prechádzal baribal a veselo si jedol nejaké bobule. My sme ho vôbec nezaujímali. Ani som sa nebála a to som bola dosť blízko. Aj ostatní ľudia išli bližšie k nemu a on nič. Tak som porobila nejaké fotky a išli sme k jazeru. Keď som tam bola pred tromi rokmi v lete, veľmi sa mi tam páčilo. A môžem tam byť aj miliónty krát, nikdy sa mi ten pohľad nezunuje. Chceli sme sa prejsť aj okolo jazera ale asi tak v polke začalo trúsiť, tak sme sa radšej otočili a išli späť. Radšej suchí ako mokrí, nie?

Boli sme sa pozrieť aj v hoteli, The Fairmont Chateau Lake Louise. Mať tam tak jeden apartmán s výhľadom na ľadovec a jazero,... jedna noc tam stojí okolo 500$ CAD, čo nie je málo. V nejakom roku 1890 alebo tak nejako tam stál len taký malý zrub a teraz takýto hotel. Doba ide rýchlo dopredu


Keď sme sa všetci nadýchali čerstvého studeného vzduchu, išli sme sa pozrieť aj do mesta Banff, k druhému hotelu Fairmont. Tento je asi rovnako veľký ako ten pri jazere, ale hnedý. Možno ste ho už videli niekde na fotkách z Kanady. Aj tu by mi stačil len jeden apartmán, ja nie som náročná   Prišiel tam jeden autobus plný dôchodcov, ktorí sa tam išli ubytovať. To aj my na Slovensku keď budeme dôchodcovia, si budeme môcť dovoliť ubytovať sa v takýchto hoteloch? O tom vážne pochybujem. 


Tak taký bol náš výlet teraz v pondelok. Obohatení o ďalšie zážitky sme večer prišli domov. Tu ak má človek auto, je celkom slobodný, čo sa týka takýchto výletov. A že je tu čo obdivovať... 

všetko v Johnston Canyone








aj s dúhou





Lake LouiseChateau Lake LouiseFairmont v Banffe

 Blog
Komentuj
 fotka
onaj123  27. 11. 2011 06:47
Krásne si to napísala a veľmi krásne fotografie si urobila!!

Keď budeš dôchodkiňa na Slovensku ako tuto mojim známim tak nebudeš mať poriadne ani na jedlo nie že ešte na výlety v hoteli.

Len sa ti drž v Kanade po 5 rokoch môžeš zažiadať o občianstvo! Moja sestra tam žije má dom má 2 autá má dieťa má manžela!! čo viac by si chcela!!
 fotka
mortycia  28. 11. 2011 08:06
@onaj123

veď ja sa tu plánujem usadiť, inak by som tu nebývala už vyše roka

a kde býva tvoja sestra? ja som v Calgary a veľmi sa mi tu páči. milujem Rockies a okolie mesta
Napíš svoj komentár